Östra Alvarvägen 12D Sandvik

Östra Alvarvägen 12D

Sandvik

Sandvik - Fritidsboende med härligt läge 150 meter från havet!

Vill du bo i Ölands vackraste kustby med gångavstånd till hav, bad, hamn, restauranger och affär? Då har du här ett fint tillfälle att beakta! Fint fritidshus med gott om plats - stort allrum/kök med öppet upp i nock, 3 sovrum, två loft varav ett med fin utsikt mot havet . Uterum. Besiktigat!

Utgångspris: 2.250.000:-
Högsta bud: 2.250.000:- Se alla bud  
# Datum Status Bud
1 Mån 4 mar 09:56 Aktiv 2 250 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum4 rum
 • Boarea70 kvm
 • Tomtarea1054 kvm
 • AdressÖstra Alvarvägen 12D
 • OmrådeSandvik
 • Utgångspris2.250.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Vill du bo i Ölands vackraste kustby med gångavstånd till hav, bad, hamn, restauranger och affär? Då har du här ett fint tillfälle att beakta! Fint fritidshus med gott om plats för familjen - här finns stort härligt allrum/kök med öppet upp i nock och braskamin, 3 sovrum, två loft varav ett med fin utsikt mot havet och ett som sovrum. Kaklat badrum och gästtoalett. Uterum. Bra standard - vinterbonat, kommunalt vatten/avlopp, braskamin, luftvärmepump för värme och kyla, fiberanslutet.
  Huset med gedigen timmerstomme är ursprungligen från slutet av 1800 - talet då uppfört vid gamla stenbruket på andra sidan vägen. Det flyttades till platsen 2001 av nuvarande ägare och då gjordes också en grundlig renovering och ombyggnad. Besiktigat!

  Ett mycket trivsamt fritidshus med ljus och rymd. Öppet upp i nock och två loft varav ett med fin havsutsikt.

  Hall med klinkergolv med golvvärme, ljusgrönmålad väv på väggar och vitlaserad träpanel i tak. Trappa till loft. Städskåp. Toalett/duschrum med klinkergolv med golvvärme, ljusgrått kakel på väggar med infälld spegel, vitmålat tak. Utrustat med vitmålad skåpsinredning, tvättställ, dusch med välvda glasdörrar, wc och fläkt. Sovrum 1 med trägolv med golvvärme, grå tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob. Sovrum 2 med trägolv med golvvärme, ljus blommig tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob. Toalettrum med klinkergolv med golvvärme, ljust kakel på väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc och litet tvättställ. Elcentral. Stort härligt kök/allrum med öppet upp i nock och med synliga bjälkar. Klinkergolv med golvvärme i köksdelen. Trägolv i vardagsrum, synligt liggande timmer på väggar och vitlaserad träpanel. Tak med vitlaserad träpanel med ledspotlights i tak. Kök utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, två kyl/frys samt ugn och micro. Utgång till altan och uterum. Sovrum 3 med ekparkettgolv med golvvärme, gul tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob.

  Uterum med klinkergolv (förberett för golvvärme). Skjutbara glasdörrar.

  Loft 1 med trägolv, vitlaserad träpanel i tak och på vägg. Fin utsikt mot havet och solnedgången. Golvyta om ca 10 m². Takhöjd i nock ca 1,70 meter. Räcke med säkerhetsglas.

  Loft 2 inrymmer sovrum med trägolv, vitlaserad träpanel i tak och på vägg samt teknikrum med ackumulator till värmesystem om 750 liter samt styrutrustning till solfångare. Golvyta om ca 16 m². Takhöjd i nock ca 1,70 meter. Räcke med säkerhetsglas.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM STENNINGE 6:46

  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Östra Alvarvägen 12D

  Postnummer
  387 70
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Persnäs

  Område

  Sandvik

  Boarea
  Ca ~70.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Boareabeskrivning

  Utöver angiven boyta finns två loft med yta om ......kvm.

  Tomtareal/mark
  1054.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Naturtomt

  Antal rum
  4 rum
  Antal sovrum
  3 rum
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 2000
  Taxeringsvärde byggnad: 1 153 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 2 202 000 kr
  Standardpoäng
  28
  Byggår
  2000
  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  3-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Vattenmantlad braskamin kopplad till vattenburen golvvärme/solfångare. Luftvärmepump för värme och kyla.

  Ventilation

  Självdrag

  Uteplats

  Stor härlig altan i västerläge med kvällssol.

  TV/Internet

  Fiber finns anslutet till fastigheten.

  Fel och brister

  Luftvärmepump viner.

 • Byggnad
  Standardpoäng
  28
  Byggår
  2000
  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Betongpannor

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  3-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Vattenmantlad braskamin kopplad till vattenburen golvvärme/solfångare. Luftvärmepump för värme och kyla.

  Ventilation

  Självdrag

  Uteplats

  Stor härlig altan i västerläge med kvällssol.

  TV/Internet

  Fiber finns anslutet till fastigheten.

  Fel och brister

  Luftvärmepump viner.

 • Kostnader
  Elkostnad
  12 000 kr/år
  Sotning
  600 kr/år
  Vatten och avlopp
  6 339 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Väg
  600 kr/år
  Hemförsäkring
  3 500 kr/år
  Summa driftskostnader
  24 539 kr/år

  Driftkostnad enligt säljare/uppskattat. Säljaren har haft fastigheten uthyrd och kostnaden kan öka eller minska beroende av nyttjandegrad. Dock kan man räkna med låg driftkostnad tack vare solfångare som sommartid räcker för att värma upp varmvatten.

  Årlig elförbrukning
  8000 kWh/år
 • Vägbeskrivning

  Väg 136 ca 28 km norr om Borgholm, tag västerut mot Sandvik. Efter ca 2 km är du framme i byn. Vid kvarnen tag rakt fram Östra Alvarvägen, kör förbi ICA butiken så ligger fastigheten som andra hus på höger sida. Vår skylt visar.

  Kommunikationer

  Bussförbindelse finns såväl norrut som söderut. Se https://www.kalmarlanstrafik.se/ Vill du åka buss till Stockholm så går det dagligen, året runt, resor via Silverlinjen och busshållplats finns i Södvik ca 2 km från Sandvik.

 • Område
  Område

  Sandvik ligger vid Kalmarsund utmed Ölands vackra stenkust på västra sidan ca 3 mil norr om Borgholm. En sommaridyll med fiske/gästhamn, fin badstrand, flera restauranger, café, året runt öppen livsmedelsbutik, affärer och härliga strövområden längs kusten och över alvarmarker. Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Här finns även yrkesfiskare kvar och du kan höra fiskebåtarnas lugna och trivsamma ljud från tändkulemotorerna när de sakta åker ut eller kommer in i hamn. Här finns Sandviks kvarn som är en av världens största väderkvarnar och har både restaurang och museum. Vill du ge dig ut på en fin cykeltur eller en längre promenad så kan du norrut ta dig längs den vackra kustvägen förbi Jordhamn ända upp till Byrums Sandvik och styr du kosan söderut så går kustvägen förbi Djupvik och ner till Äleklinta. För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Persnäs-Sandvik Ga:1

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt att använda vägen för utfart - Väg

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Kraftledning

 • Allmänt

  Inventarier:

  I köpet ingår alla inventarier såsom möbler och husgeråd.

  Städning:

  Ytterligare städning utföres ej av säljaren.

  Elabonnemang:

  Idag finns el från grannfastighet som ägs av säljaren. Vid försäljning betalar säljaren anslutningsavgift för nytt separat elabonnemang och tillser att detta kopplas in till fastigheten.

  Tillträde/uthyrning:

  Fastigheten är uthyrd vecka 28-31. Tillträde kan ske innan eller efter detta. Väljer ni att tillträda innan vecka 28 så övertager ni hyreskontrakt och en intäkt om 4 x 9000 kr eller så kan ni tillträda efter det att sista hyresgästen åkt hem den 3 augusti.

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning:

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration:

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Planfrågor:

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Boendekalkyl:

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Vägförening:

  Fastigheten är med i områdets vägförening, kostnad f.n. om 600 kr/år.

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum4 rum
 • Boarea70 kvm
 • Tomtarea1054 kvm
 • AdressÖstra Alvarvägen 12D
 • OmrådeSandvik
 • Utgångspris2.250.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.