Golfbyvägen 229

Ekerum

Fritids eller permanentboende för dig som söker något utöver det vanliga, här har man tänkt på ALLT!

Välkomna till Ekerums Golfby med välskötta, välplanerade och trevliga villor, specifikt välkommen till detta härliga hörnläge! Plus med solceller!

Utgångspris 4 100 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Söndag 2/6 Kontakta mäklaren för tid & bokning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättsfritidshus
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea96.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt säljaren
 • Kommentar areakällaEnligt bostadsrättsföreningen är bostaden 92,9 kvm (innan tillbyggnad)
 • AdressGolfbyvägen 229
 • PostortBorgholm
 • OmrådeEkerum
 • Utgångspris4.100.000 :-
 • Avgift4.233 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen hem till villa 229 i Ekerums golfby. Här erbjuder vi en bostadsrättsvilla utöver det vanliga, häng med! Vi har 2022 bytt till nya takpannor med integrerade solceller, inte bara på hustaket utan även på förrådet, 6,2 kWp! Otroligt hörnläge med stenlagd, avskild uteplats i sydväst, där vinrankor växer och skapar en härlig plats att samlas på! Trevlig omgärdande natur med syrenhäck och trevliga grönytor inpå huset. Den trevliga balkongen erbjuder eftermiddags- och kvällssol. Man har utöver det vanliga förrådet även ett tillbyggt kallförråd, huset har utbyggt kök vilket ger totalt 96 välplanerade kvadratmeter med kamin i vardagsrummet. Laddbox till bilen är installerat och en golfbil ingår. För att inte glömma den omtyckta bostadsrättsföreningen men väldigt god ekonomi. Ja ni hör ju, och då har vi bara nämnt några av alla fördelar, för att själv uppleva det här härliga läget är ni varmt välkomna på visning! Här njuter ni av det bästa av två världar, det bekymmerslösa ägandet av en bostadsrätt, med alla friheter och fördelar med en villa!

  Ekerums Golfby erbjuder ett underbart läge, även om man inte vill spendera hela semestern på golfbanan. Här har vi närhet till Kalmarsund, sol, bad och vackra solnedgångar. Underbar miljö med trevliga utmärkta promenadstråk, Ekerum Resort med restaurang, padelbana och spa. Närhet till både Borgholm och Kalmar. Här finns något för alla, en plats att trivas och skapa minnen på.

  Den välvårdade villan har renoverats kontinuerligt för en hög standard. Vi möts av 96 välplanerade kvadratmeter som rymmer hall, vardagsrum, härligt kök med burspråk, tre rymliga sovrum och två badrum. 2010 renoverades köket och byggdes samtidigt ut, även alla golv i nedre plan byttes och golvvärme installerades. Uteplatsen fick samma år ett lyft med ny stenläggning och plantering. Båda badrummen har totalrenoverats, 2009 och 2012, målning, nya garderober och markiser har man också sett över. 2020 byttes skåpluckorna i köket, elbilsladdaren installerades och även luftvärmepumpen byttes. 2021 nya vitvaror. Förra året gjorde man en stor investering vid byte av takpannor och installation av solceller på hustaket, även på förrådet installerades solceller för bästa möjliga effekt. Detta är ett hus där man tänkt på allt, där du som köpare kan börja trivas från dag ett!

  Ekerums golfby är en exklusiv anläggning invid Kalmarsund ca 12 km söder om Borgholm. Här finns en av Sveriges vackrast belägna golfbanor (36 hål), restaurang, pool/relaxavdelning, golfshop, MTB-banor, konferenslokaler och golfbyn bestående av 172 bostadsrättsvillor. Till havet ca 300 meter.

 • Allmän beskrivning

  I ett av områdets bättre lägen, nära inpå naturen med hörntomt och trevligt solläge, välkomnas vi av en stenlagd praktisk uppfart med laddbox. Vi går över den stenlagda uteplatsen, på vad som känns som en trevlig innegård, fram till entrén där vi kliver in i en ljus och trevlig hall. På entréplan har vi ett rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket, ett väl tilltaget sovrum med god förvaring, klädkammare samt ett helkaklat och fräscht badrum.

  Köket renoverades och byggdes om 2010, här har vi ett praktiskt och trevligt kök med god förvaring, bra arbetsyta på den exklusiva granitskivan och plats för matbord i det trevliga burspråket. Här har vi allt man kan önska för en praktisk vardag, diskmaskin, kyl/frys, spishäll och ugn. Fönsterna vetter i öst och vi njuter här av trevlig morgon- och förmiddagssol.

  Vardagsrummet är ljust och rymligt med öppet upp i nock, och en trevlig kamin vilket gör detta tillsammans med köket till husets hjärta. Här har vi plats för soffgrupp och tv-möbel, en naturlig samlingsplats då vädret sviker.

  Sovrummet i nederplan är väl tilltaget med plats för dubbelsäng, nattduksbord och bra förvaring bakom skjutdörrsgarderob, här har vi ljusa ytskikt och härligt ljusflöde.

  Badrummet på nedervåningen är helkaklat och fint inrett med dusch, handfat med kommod, spegelskåp, toalett och skåp för extra förvaring.

  Övervåningen består av en rymlig hall med möjlighet till arbetsplats, två sovrum och ett badrum.

  Gemensamt för de två sovrummen i övre plan är ljusa ytskikt, goda möjligheter till förvaring och ett trevligt ljusflöde. Exklusivt för det västra sovrummet är en trevlig balkong där ni njuter av eftermiddags- och kvällssol.

  Badrummet är helkaklat i vitt och grått med dusch, handfat med kommod, toalett och tvättmaskin.

  Den stenlagda fina uteplatsen ligger i ett trevligt sydvästläge där ni njuter av sol större delen av dagen och under kvällen, perfekt för trevliga grillkvällar. Här njuter ni av det avskilda och lugna läget med trevlig växtlighet inpå tomten och vinrankor på uteplatsen.

  Förrådet är rymligt och bra, exklusivt för detta hus är det tillbyggda kallförrådet där du med fördel förvarar ved och liknande.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1989
  Fönster
  3-glasfönster med mellanglas-spröjs
 • Förening
  Namn
  Ekerum 2
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Renoveringar
  Föreningens bostadsrätter har 3-glasfönster med spröjsar mellan fönstren. 2023 kommer föreningen att bättra och/eller måla alla plåtar på husen. Detta fortsätter även under 2024. Inget annat planerat underhåll.
  Ekonomi
  Ingen höjning av årsavgiften för 2024.
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Nej
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår vatten/avlopp, sophämtning, försäkring (EJ för lös egendom), fastighetsavgift, skötsel av grönområden och yttre skötsel av huset, TV, telefon och bredband (fiber). Månadsavgiften erläggs halvårsvis.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  Hus 229
  Boarea
  96.0 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt säljaren
  Kommentar areakälla
  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden 92,9 kvm (innan tillbyggnad)
  Avgift
  4 233 kr/mån I avgiften ingår vatten/avlopp, sophämtning, försäkring (EJ för lös egendom), fastighetsavgift, skötsel av grönområden och yttre skötsel av huset, TV, telefon och bredband (fiber). Månadsavgiften erläggs halvårsvis.
  Andel i föreningen
  1,20403%
  Andel av årsavgift
  1,28529%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  17 652 kr
  Total driftskostnad
  1 125 kr/mån
  El
  1 000 kr/mån
  Elförbrukning
  4000 kWh
  Försäkring
  125 kr/mån
  Kommentar
  Solceller både på förrådstak och övriga tak. Effekt 6,2 kWp. Produktion mellan 4.500 - 5.500 kWh/år. Elförbrukning uppskattad.
 • Tomt
 • Uteplats & balkong
  Uteplats 1: Balkong, läge sydväst. Uteplats 2: Altan i sydvästläge.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Inventarier ingår enligt bilagd lista, flyttstädning utförs ej av säljaren. Tillträde är flexibelt men kräver 1 månad för godkännande av medlemskap.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ekerum ligger mittemellan Borgholm och Ölandsbron. Här ligger Ekerum Golf med två 18-hålsbanor i ett naturskönt läge. Inom Ekerum Resort finns Restaurang Öland som serverar både lunch och middag med en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Resorten finns även padelbanor eller varför inte hyra MTB eller cykel för nya upplevelser. Badplats finns intill Ekerum Camping, där viken är långgrund och stranden är barnvänlig. Vill man uppleva en rofylld natur så ligger Halltorps Hage norrut intill Ekerum. Naturreservat har en av Nordeuropas värdefullaste ädellövskogar och området hör till landets artrikaste. De gamla grova ekarna i reservatet är livsmiljö för våra tre största skalbaggar; stor ekbock, ekoxe och läderbagge. Om man ställer kosan söderut istället så är Rällaskogen ett populärt vandringsområde längs den västra landborgen mellan Rälla och Ekerum. Rällaskogen är ett naturreservat och unik på många sätt. Även här finns gigantiska ekar, ekbock, ekoxe och en del arter som knappt finns på andra platser.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättsfritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Boarea
   96.0 kvm
  • Pris
   4 100 000 kr
  • Adress
   Golfbyvägen 229
  • Avgift
   4 233 kr/mån
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse
  • Byggår
   1989
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.