Kontakt

Ölandsmäklaren AB är ansluten till Sveriges största mäklarorganisation - Mäklarsamfundet - och förmedlar allt från fritidshus och villor till gårdar, bostadsrätter och tomter över hela Öland.

Ölandsmäklaren AB bildades år 1973 av Rune Palm, men då under namnet Mäklarfirman PALM AB. 1984 började Per-Olof Törnqvist och två år senare anställdes sonen Anders Törnqvist. Far och son drev sedan företaget tillsammans under många år och arbetade upp företaget till att bli ett framgångsrikt mäklarföretag på Öland.

Sedan 1994 äger och driver Anders Törnqvist familjeföretaget tillsammans med sin hustru Marketta Törnqvist och idag finns det tre kontor: Vid torget i Borgholm, i Ölands Köpstad i Färjestaden och vid stranden i Sandvik på norra Öland. Funderar du på att köpa eller sälja? Hör av dig till oss så ringer vi upp! 

Anders Törnqvist

Ägare av företaget, fastighetsmäklare och ledamot av Mäklarsamfundet

Jag är i grunden byggnadsingenjör, har arbetat inom familjeföretaget i över 30 år och driver nu Ölandsmäklaren tillsammans med min fru Marketta. Som mäklare på Öland brinner jag för vår ö.

När jag växte upp tillbringade jag alltid mina somrar i kustidyllen Sandvik och sedan några år tillbaka bor jag här året om. På min fritid gillar jag att promenera i vacker natur tillsammans med min familj och när vädret blir sämre tar jag gärna flyget till varmare breddgrader.

Marcus Isakson

Fastighetsmäklare och ledamot av Mäklarsamfundet

Jag jobbar över hela Öland men med fokus på Mörbylånga kommun, ni hittar mig oftast på kontoret i Färjestaden. Mina kunder brukar säga att jag är positiv och lyhörd, vilket på senare år har gjort mig till en av Ölands mest anlitade mäklare.

Jag är uppvuxen i Vaxholm utanför Stockholm men redan som ung tillbringade jag mina somrar på Öland. Idag bor jag i ett funkishus i centrala Borgholm tillsammans med min fru Emma och hunden Kasper. På fritiden uppskattar jag att resa och alpin skidåkning.

Barbro Bolaños-Andersson

Fastighetsmäklarassistent i Borgholm

På kontoret i Borgholm hittar ni mig, en pigg och glad jämtländska som hittade hem till Öland någon gång på nittiotalet. Min roll som administrativ mäklarassistent är omväxlande med mycket tempo och många härliga kundmöten - jag trivs på jobbet alla dagar i veckan!

Service har dessutom alltid varit en viktig del av mig och mina tidigare yrkesval och jag beskrivs ofta som en omtänksam och kreativ person. När jag inte jobbar så tränar jag gärna på gym, promenerar eller besöker min favoritplats på Ön Bruddesta.

Marketta Törnqvist

Fastighetsmäklarassistent och ekonomiansvarig

Jag har bott på Öland i lite drygt 30 år och efter att par år i Färjestaden och ännu fler år i Borgholm och Köpingsvik så hamnade jag till slut på norra Öland. För fyra år sedan flyttade vi till Sandvik och här trivs jag året runt men framförallt under hösten och vintern när lugnet infinner sig.

Jag arbetar från vårt kontor i Sandvik och sköter huvudsakligen företagets ekonomi. Utanför arbetet går jag gärna långa promenader med hunden Bella eller bakar olika slags bröd, gärna knäcke.

Ulf Häggström

Fastighetsmäklarassistent och fotograf

Jag är ölänning och Borgholmsbo av gammal ohejdad vana. Mina arbetsuppgifter är att fotografera och att rita planskisser. Jag får därför se mycket av Öland och upptäcka nya platser och småvägar som jag aldrig har kört på tidigare.

Den roligaste tiden är under våren/sommaren – när det är mycket att göra och Öland är som vackrast. Men även hösten har sin tjusning och när sommaren har lugnat ut går naturen över till en enastående färgprakt. När jag kommer hem så lyssnar jag gärna på musik, allätare som jag är så blir det allt från barock till bara rock.

Lina Petersson Korch

Fastighetsmäklarassistent i Färjestaden

Mig hittar ni på vårt kontor i Färjestaden där jag arbetar som mäklarassistent. Ingen dag är den andra lik och med ett nyfiket sinne har jag vässat mina servicekunskaper för att nu servera allt från broschyrer till likvidavräkningar.

Då jag är född ölänning och uppvuxen i Ventlinge så klappar mitt hjärta lite extra för Södra Öland. Egenskaper som kanske tål att nämnas är stort tålamod och ett visst mått av humor. En stor del av min fritid ägnas åt barnen, hemmet och blir det tid över så spenderar jag den gärna på mitt nyfunna intresse – ridning.

Sofia Törnqvist

Fotograf och grafisk designer

Jag är dotter till Anders och Marketta, uppvuxen på norra Öland och bor sedan fyra år tillbaka i Stockholm i Hornstull. Jag har gått en två-årig yrkesutbildning på Fotoskolan STHLM och driver idag eget företag som retuschör. Men när jag har tid över hjälper jag gärna till med utställningskort, annonser och fotografering för Ölandsmäklaren.

Är du vår nya kollega?

Vi vill alltid komma i kontakt med duktiga människor. Är du mäklare, stylist eller fotograf? Kanske jobbar du med något helt annat? Hör av dig till oss!

Kontor

Vi har hela Öland som vårt arbetsområde. Våra kontor hittar ni på Storgatan vid torget i Borgholm, på Ölands Köpstad i Färjestaden samt vid badstranden i Sandvik.

Borgholm

Storgatan 18, 387 21, Borgholm

  Kontorstider
 • Måndag
  09.00 – 17.00
 • Tisdag
  09.00 – 17.00
 • Onsdag
  09.00 – 17.00
 • Torsdag
  09.00 – 17.00
 • Fredag
  09.00 – 17.00
  Lunchstängt
 • 12.00 – 13.00

Färjestaden

Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

  Kontorstider
 • Måndag
  09.00 – 17.00
 • Tisdag
  13.00 – 17.00
 • Onsdag
  09.00 – 17.00
 • Torsdag
  09.00 – 17.00
 • Fredag
  09.00 – 17.00
  Lunchstängt
 • 12.00 – 13.00

Sandvik

Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

  Kontorstider
 • Tider enligt överenskommelse

Funderar du på att köpa eller sälja? Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.