Gamlebygatan 2

Hörlösa

Med ogenerat och härligt läge på norra Öland finns detta välvårdade och fina hus!

Välkommen till Gamlebygatan 2, en plats för fritidshusdrömmen att ta vid eller för att sätta guldkant på vardagslivet!

Utgångspris 2 850 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 1/6 Kontakta mäklaren för tid & bokning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea105.0 kvm
 • Biarea24.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea5100.0 kvm
 • AdressGamlebygatan 2
 • PostortLöttorp
 • OmrådeHörlösa
 • utgångspris2.850.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  En möjlighet du inte vill missa om du letar efter permanentboende på norra Öland, eller om du vill ha ett fritidsboende utan att behöva tumma på komfort och kvalitet. Här har vi en omgärdad och trevlig tomt, välplanerat enplanshus om 105 kvadratmeter, stenlagd uteplats under tak, dubbelgarage, gästhus och härligt läge i Hörlösa. Bergvärme för en behagligare driftkostnad, vacker enstavsparkett och bra planlösning. Bostadshuset har bra sällskapsytor, tre sovrum utspridda i huset, två badrum, kök, vardagsrum och separat stor tvättstuga. Här trivs hela familjen!

  Den omgärdande och lummiga tomten inbjuder till lugna semesterveckor, för dig som istället vill ha projekt kanske ett växthus, en pergola eller ett jordgubbsland kan vara att ta tomten till nästa nivå? Här finns god potential, plats för vidareutveckling, men också möjlighet att ta det lugnt och njuta av tillvaron till doften av syren. Det här är en plats att skapa sommarminnen på!

  Gamleby har ett härligt utgångsläge på norra Öland med närhet till havet och soluppgången på östra sidan, även till Källa med året-runt öppen ICA-butik, Ninnis kroppkakor och den västra kusten där ni njuter av vackra solnedgångar och bad vid klipphällar. Här finns vackra naturområden med öppna alvar, rikt djurliv och Högenäs Orde, känt för sin rika flora och fåglar. Här finns något för alla, även golf-älskaren som snabbt tar sig till Källa Golfbana. Framförallt är det en fantastiskt plats att samla familjen för, skapa minnen och bara njuta. Välkomna till ert semesterparadis!

 • Allmän beskrivning

  Vi välkomnas av en trevlig och ljus hall med praktiskt klinker som övergår i enstavsparkett på golvet, väggar och tak är ljusa. Till höger har vi ett av husets tre sovrum, rakt fram det mindre badrummet och till vänster köket med passage vidare mot vardagsrummet.

  Köket är praktiskt och välplanerat, här finns god förvaring bakom gröna luckor, kakel som stänkskydd på väggarna och allt man kan önska för en praktisk vardag. Här har vi diskmaskin, kyl/frys, ugn, mikro och spishäll. Invid köket finns ett trevligt utrymme för matplats.

  Vardagsrummet är vältilltaget med vacker enstavsparkett och ljusa väggar, rummet blir den naturliga samlingsplatsen för familjen då både soffgrupp och middagsbord ryms. Från vardagsrummet tar vi oss ut till den härliga uteplatsen under tak, här ligger kalksten på golvet och öppen spis finns för den goda stämningen och sena sommarkvällar.

  Det finns tre sovrum i huset, alla utspridda för bästa möjliga komfort. Gemensamt för alla tre rummen är enstavsparkett och ljusa väggar, man har även plats för dubbelsäng i alla tre sovrummen.

  Tvättstugan är väl tilltagen och i fint skick, här blir det ett rent nöje att tvätta. På golvet ligger grått klinker med golvvärme, det finns även god förvaring och praktisk vikbänk med fönster mot innegården.

  Husets båda badrum är fräscha och bra i storlek, det första som ligger i hallen har dusch, handfat med kommod och toalett, även golvvärme. Det större badrummet invid tvättstugan är helkaklat och rymligt, här har vi dusch, dubbelkommod med handfat, toalett och golvvärme.

  Det finns även praktisk klädkammare, pannrum samt ett förråd som nås från utsidan.

  Gästhuset rymmer minst två sängplatser, har ljust golv och vitmålade väggar och tak.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1970
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Eternit
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn från 2014
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Hörlösa 2:40
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Gamlebygatan 2
  Postnummer
  38770
  Ort
  Löttorp
  Område
  Hörlösa
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  40 731 kr/år
  El
  24 507 kr/år
  Elförbrukning
  8973 kWh
  VA
  5 239 kr/år
  Renhållning
  1 527 kr/år
  Väg, samf.
  120 kr/år
  Försäkring
  9 338 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  VA -avser vatten 4266 kr samt slam 973 kr
  Taxeringsvärde
  1 130 000 kr
  Summa pantbrev
  1 955 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  5100.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Hörlösa GA:3 ändamål: Vägar Förmån: Avtalsservitut Infiltrationsbrunn mm, 0885IM-03/30835.1 Förmån: Officialservitut Vattentäkt Vattenledning, 08-PER-804.1
 • Övrigt
  Fastigheten är besiktad, protokoll finns. Som köpare kan du kontakta besiktningsmannen med frågor och för mer information. Tillträde enligt överenskommelse. Inventarier ingår enligt bilagd lista, flyttstädning utförs ej. Fiber finns indraget.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Hörlösa by ligger idag nära den stora landsvägen, den gamla landsvägen går genom byn. Hörlösa ligger inte långt från den vackra stenkusten i väster och i närheten finns alvarmarker. Tre km österut ligger Högenäs Orde med sin rika naturupplevelse av fåglar och flora, en ljuvlig plats med ett glittrande Östersjön. Bada kan man göra i Gillberga på den västra sidan, Gamleby/Frönäs på den östra sidan eller vid Tingskullens fina badplats lite längre norrut på östra sidan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   105.0 kvm
  • Biarea
   24.0 kvm
  • Pris
   2 850 000 kr
  • Adress
   Gamlebygatan 2
  • Fastighet
   Hörlösa 2:40
  • Tomtarea
   5100.0 kvm
  • Byggår
   1970
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.