Österängsvägen 17

Gärdslösa

Lugnt och fridfullt med glimt av Östersjön!

Fritidsvilla med glimt av Östersjön och tillhörande gästhus. Fridfullt & nära Östersjöns strand ligger Österäng med egen strand och grillplats.

Utgångspris 2 595 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Tisdag 23/4 kl 17:15 - 17:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Söndag 5/5 kl 12:00 - 12:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea105.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt säljaren
 • Kommentar areakällaTaxerad yta är 61 kvm - Om ytan är avvikt bör uppmätning göras.
 • Tomtarea915.0 kvm
 • AdressÖsterängsvägen 17
 • PostortBorgholm
 • OmrådeGärdslösa
 • Utgångspris2.595.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Fritidsvilla med glimt av Östersjön och tillhörande gästhus. Fridfullt & nära Östersjöns strand ligger Österäng, ett mindre fritidsområde med egen strand & grillplats ca 1,2 km från fastigheten.

  Fritidsvillan har genomgått en totalrenovering och utbyggnad under åren 2019 – 2024 till ett optimalt planerat boende som passar lika bra som fritids- som permanentboende. Boendet har en social planlösning med öppenhet mellan allrum, matplats och kök med en centralt placerad eldstad. Fyra sovrum, varav ett med ”Walk in closet” och egen utgång till uteplats i väster med njutbara solnedgångar. Modernt badrum med tvättmaskin samt möjlighet till ett andra badrum i huset.

  Drygt 30 minuter från brofästet eller cirka en kvarts bilresa från Borgholm ligger Österäng, en okänd pärla i Gärdslösa på östra Öland, endast en dryg kilometer från Östersjön. Här har samfälligheten egen strand, badbrygga och grillplats.

  Välkommen till ett familjärt fritidsområde som kännetecknas av lugn och ro. Här bor du nära naturen och havet.

 • Allmän beskrivning

  HALL Ljust laminatgolv, tapet och vitt tak. Hel garderobsvägg med spegeldörrar. Hatthylla.

  ALLRUM/KÖK I öppen, social planlösning ryms sällskapsyta, matplats och kök. Stora fönsterpartier gör rummet ljust och luftigt med en centralt placerad eldstad med glasluckor. Utgång till trädgård via pardörrar i glas i söder. Luft/luft-värmepump för värme och kyla. Ljust laminatgolv, tapet och fondtapet. Vitt tak. Kök i svart med bänkskivor av laminat. Infälld spishäll, fläkt, inbyggd ugn och diskmaskin. Hel kyl.

  DUSCH/TOALETT Våtrumsgolv, våtrumstapet och vitt tak. Handfat med kommod, toalett och duschhörna med glasdörrar. Tvättmaskin och varmvattenberedare.

  SOVRUM Ljust laminatgolv, målade väggar och fondtapet. Vitmålat trätak.

  SOVRUM Heltäckningsmatta, målade väggar och vitmålat trätak.

  SOVRUM Ljust laminatgolv, tapet och vitmålat trätak.

  TÄNKT DUSCH/TOALETT Utbyggd del av huset där allt är förberett för ett andra badrum.

  STORT SOVRUM MED "WALK IN CLOSET" Rymligt sovrum med utgång till väderskyddad hörna i väster mot baksida med kvällssol. Ljust laminatgolv, tapet och vitt tak. Avgränsad klädkammare bakom vägg med gott om plats för framtida "walk in closet" eller kanske kontor?

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1979
  Byggår, kommentar
  Utbyggnad 2022-2024
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund (foamisolerad) och platta på mark
  Fönster
  3-glasfönster isoler & 2-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luft/luft-värmepump & direktverkande el & öppen spis
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp. (Inom samfällighet)
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Norra Gärdslösa 22:15
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Österängsvägen 17
  Postnummer
  38793
  Ort
  Borgholm
  Område
  Gärdslösa
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  24 793 kr/år
  El
  12 114 kr/år
  Elförbrukning
  4102 kWh
  Renhållning
  940 kr/år
  Väg, samf.
  5 500 kr/år
  Försäkring
  6 239 kr/år
  Beräknat antal pers
  5
  Kommentar
  V/A - Ingår i avgiften till samfällighet inkl väg. Driftskostnaderna varierar beroende på nyttjandegrad och avfall betalas per kg.
  Taxeringsvärde
  1 112 000 kr
  Summa pantbrev
  1 575 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  915.0 kvm
  Övrigt
  - Natur-/ trädgårdstomt med gräsmatta. Odlingslådor.
  Uteplats
  - Tänkt uteplats i väster - Tänkt altan i söder - Farstukvist i öster
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1967-03-22)
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Gärdslösa består av byarna Norra och Södra Gärdslösa. Här ligger Gärdslösa kyrka som är en av de bäst bevarade medeltidskyrkorna på Öland. Invid rinner Silverbäcken efter dikten Näcken av Erik Johan Stagnelius. Stagnelius föddes i Gärdslösa och växte upp i Gärdslösa prästgård. Helt naturligt fick han mycket inspiration till sin diktning från sin hembygd. Här bodde han med sin familj till sitt sjuttonde år då fadern blev biskop i Kalmar och familjen flyttade dit. Idag har prästgården tagits över av Föreningen Gärdslösa Prästgård som har olika utställningar och driver antikvariat. Gärdslösa skola och fritidshem ligger i lugn bymiljö med närhet till naturen och havet. Det är en liten skola där det går ca. 70-75 elever. Här går eleverna t.o.m. klass 5. Badar gör man i byns egen lilla badplats 2 km österut, eller så åker man 8 km söderut till fin strand i Bjärby.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   105.0 kvm
  • Pris
   2 595 000 kr
  • Adress
   Österängsvägen 17
  • Fastighet
   Norra Gärdslösa 22:15
  • Tomtarea
   915.0 kvm
  • Byggår
   1979
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.