Kastlösa bygata 26

Kastlösa

Fastigheten med gott om sällskapsytor, verksamhetslokal och pool!

Genuin fastighet med karaktäristik innegårdsmiljö. Mangårdsbyggnad, utbyggd & moderniserad 2006 med pool och uterum. Gästboende & garage!

Utgångspris 4 200 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum7 rum
 • Boarea230.0 kvm
 • Biarea40.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1925.0 kvm
 • AdressKastlösa bygata 26
 • PostortMörbylånga
 • OmrådeKastlösa
 • Utgångspris4.200.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I Kastlösa by, invid jordbrukslandskapet, ligger denna genuina fastighet med karaktäristik innegårdsmiljö. Mangårdsbyggnad, utbyggd och moderniserad 2006 med pool och uterum. Charmig gårdslänga i sten och trä med gästboende i två plan samt förrådsutrymme. Verkstad och garagebyggnad med gästutrymme på andra våningen samt en tredje fristående byggnad med carport och förråd. Innegård med kalkstensgångar, pergola -härliga gångar med doftande lavendel, vackra rosor, blåregn och stockroser. Trädgård med flertalet fruktträd - egen bevattningsbrunn.

  Solceller med bra simulerad effekt på 7650 kwh/år.

  Nuvarande ägare har haft fastigheten som familjens samlingsplats med gott om sovrum och generösa samlingsytor. Poolen har varit ett stort plus där alla barnbarn lärt sig simma. De två separata boendena erbjuder totalt 6 rum, varav 4 sovrum samt två kök. Gästutrymmet ovan verkstaden och garaget innehåller tre sovrum och ytor för framtida kök och badrum.

  Idag bedriver ägaren snickeriverksamheten på fastigheten, vilket ger goda möjligheter för den blivande ägaren att ta över eller starta annan verksamhet efter bygatan.

  Runt i byn finns fotbollsplan, lekplats och ett rikt fågelliv med bland annat näktergal och tranor. Cykelavstånd till badplats vid Nedre Västerstad. Aktiv by med Världsarvet inpå knuten. Allégården med restaurang och café har öppet sommartid. Service med matbutik och apotek finns i Mörbylånga cirka 10 kilometer bort.

  Uppvärmning med luft/luftvärmepump, braskamin, gjutjärnskamin samt direktverkande el!

  Kommunalt V/A & fiber!

  Säljaren planerar att lämna över fastigheten efter sommaren 2024.

 • Allmän beskrivning

  Välkommen in i huvudbyggnaden via vardagsentré i sydost.

  HALL Välkomnande hall med golvvärme (el). Lackat trägolv, tapet och vitmålat trätak. Hatthylla och inbyggd garderob.

  DUSCH/TOALETT Klinkergolv med golvvärme (el), målade väggar och kakel i duschhörna med draperi. Handfat, toalett och varmvattenberedare.

  GÄSTRUM Invid hallen till vänster med fönster mot innegården i söder. Lackat trägolv, målade väggar och vitmålat trätak.

  INRE HALL/KONTORSHÖRNA En del av ursprungshusets bevarade kök med vedspis och platsbyggt vitrinskåp och inbyggd garderob. Lackat trägolv, laserad pärlsponts panel och laserat trätak.

  TVÄTTSTUGA Klinkergolv, målade väggar och laserat trätak med infällda spots. Fast inredning med bra bänkytor. Inbyggd diskbänk. Tvättmaskin -23, torktumlare och mangel.

  GLASVERANDA Mot innegård i söder. Klinkergolv, pärlsponts panel och vitmålat trätak.

  FIN ENTRÈ VIA GLASVERANDA Klinkergolv, framtagen vägg av stående plank/ tapet och viss del med öppenhet upp i nock med vitmålat trätak. Rejäl värmande gjutjärnskamin och luft/luftvärmepump. Lucka till källare under liten del av huset. Klädkammare.

  VARDAGSRUM Sammanflätat med entrén ligger husets fina vardagsrum med vy mot gjutjärnskamin och med genuint golv av trä från svunnen tid. Tapet och vitmålat trätak med synlig patina från husets ursprung. Trappa upp till husets övervåning över den äldre delen av huset.

  KÖK Lantkök med härlig rymd och takhöjd upp i nock. Värmande rejäl braskamin. Rustikt trägolv, tapet och vit laserat trätak. Köksinredning i ljuston med bänkskivor av rustikt trä. Dubbla inbyggda kyl/frys, skafferi, spis med häll, fläkt och inbyggd diskmaskin. Lös köksö centralt placerad. Utgång till husets uterum i öster och genomgång mot boendet runda uppvärmda pool.

  SOVRUM MED BADRUM Målat trägolv, målade väggar och vitt tak. Möjlighet till utgång mot baksida och pool. Inbyggda garderober på två väggar. Badrum med badkar och dusch, Klinker med golvvärme (el), kakel och vitt tak med infällda spots. Fast stilfull inredning med infällt handfat. Toalett, handdukstork och fläkt.

  Övervåning

  HALL MED ÖPPENHET MOT VARDAGSRUM Lackat trägolv, tapet och vitmålat trätak.

  SOVRUM Trägolv, tapet och vit laserat trätak upp i nock med synliga bjälkar. Fast inredning med förvaring och soffa.

  SOVRUM Målat trägolv, tapet och vitmålat trätak. Garderob.

  STORT SOVRUM Trägolv, tapet och vit laserat trätak upp i nock med synliga bjälkar. Garderob och förvaring i kattvind.

  GÅRDSLÄNGA - Trä/sten (äldre betongpannor) - Gästboende

  Bottenplan

  KÖK med matplats Klinkergolv, målad/putsade väggar och vit laserat trätak med infällda spots. Kök med kyl/frys, diskbänk och spis.

  DUSCH/TOALETT Klinkergolv med golvvärme (el), målade väggar och kakel i duschhörna. Trätak med infällda spots. Toalett, handfat och fläkt.

  Övervåning - sträcker sig över hela byggnadens längd med balkong i söder.

  ALLRUM Trägolv, målad/putsade väggar och vit laserat trätak upp i nock med synliga bjälkar.

  • Förråd med egen ingång med betonggolv, diskbänk och byggnadens varmvattenberedare.

  VERKSTAD/GARAGE med GÄSTBOENDE PÅ ÖVERVÅNING (endast sommarvatten) -Snickarverkstad med klinkergolv, målade/putsade väggar och vitt tak. Förrådsutrymme under trappa till övervåning. - Garage med målat betonggolv, målade/putsad vägg och trävägg samt vitt tak.

  • GÄSTBOENDE på övervåning (egen ingång).

  HALL Målat trägolv, målade väggar och vit laserat trätak.

  SOVRUM x 2 Målat trägolv, målade väggar och vit laserat trätak.

  RUM tidigare enkelt badrum, kanske göra om till framtida kök?

  FÖRRÅD, kanske göra om ett ett nytt fräscht badrum?

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1850 och totalrenoverat 2002
  Fasad
  Trä/puts/sten
  Stomme
  Sten/Trä
  Grundläggning
  Torpargrund/ liten källare
  Fönster
  2 & 3-glasfönster isoler
  Tak
  Tegel/Plåt
  Uppvärmning
  Luft/luftvärmepump, direktel och braskamin samt kamin
  Ventilation
  Mekanisk frånluft i badrum
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten & egen brunn för bevattning, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Kastlösa 11:5

  Övrigt

  - Skorsten kontrollerad 2022.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Kastlösa bygata 26
  Postnummer
  38661
  Ort
  Mörbylånga
  Område
  Kastlösa
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  30 027 kr/år
  El
  15 000 kr/år
  Elförbrukning
  7791 kWh
  VA
  5 000 kr/år
  Renhållning
  2 401 kr/år
  Försäkring
  7 059 kr/år
  Sotning
  567 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Förbrukning och kostnader kan variera utifrån nyttjande grad.
  Taxeringsvärde
  2 479 000 kr
  Summa pantbrev
  1 696 700 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1925.0 kvm
  Övrigt
  Tomten omgärdad av kalkstensmur. Innegård med flera rabatter och kalkstensläggningar. Pergola. Trädgården innehåller en rik flora med sparris, stockrosor, hallon, björnbär, blåregn, rosor, lavendel och flera fruktträd med plommon, äpple och körsbär.
  Uteplats
  - Uterum i öster - Poolområde i öster - Innegård med sol hela dagen i söder med b la pergola.
  Parkering
  - Carport - Garage
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Säljaren är öppen för diskussioner med köparen kring maskiner i verkstaden i separat uppgörelse, om intresse finns.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   7 rok
  • Sovrum
   5
  • Boarea
   230.0 kvm
  • Biarea
   40.0 kvm
  • Pris
   4 200 000 kr
  • Adress
   Kastlösa bygata 26
  • Fastighet
   Kastlösa 11:5
  • Tomtarea
   1925.0 kvm
  • Byggår
   1850 och totalrenoverat 2002
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.