Säljguide bostadsrätt

När du ska sälja din bostad så är det mycket att hålla koll på. Tänk om du kunde förbereda allt i förväg och sätta igång när läget är helt rätt för dig?

Med vår tjänst "Startklar" är det precis det du kan! Ligg ett steg före och låt oss sköta alla förberedelser. När du väljer att vara startklar hjälper vi dig med allt från värdering av din bostad och fotografering under bästa väderförutsättningar, till säljande texter och färdiga broschyrer. När tiden är rätt sätter vi igång, du bestämmer när! Hör av dig till oss idag via vårt kontaktformulär nedan så berättar vi mer.

 • TRÄFFA MÄKLAREN - VÄRDERING
  Mäklaren kommer hem till er för att diskutera hur vi kan hjälpa er på bästa sätt med en försäljning. Vi väderar er lägenhet och gör en skatteteknisk genomgång samt förklarar hur försäljningsprocessen går till. Vi ger er även råd och tips om något skulle behöva åtgärdas innan försäljningen av bostaden, allt utan kostnad för er.
 • DAGS ATT SÄLJA
  Enligt överenskommelse kommer vår fotograf och stylist hem till er för att på ett säljande sätt fotografera in- och utvändigt. Mäklare och säljare går igenom ritningar, kompletterar dessa eller gör vi nya om så behövs. Vi tar in uppgifter om drift samt all information om bostaden. Vi tecknar då ett förmedlingsuppdrag som är ett löpande avtal med ensamrätt under 3 månader.
 • UPPLYSNINGSPLIKT
  Likväl som köparen har en undersökningsplikt har ni som säljare en upplysningsplikt. Ni är skyldiga att informera köparen om alla fel och brister ni känner till och som inte kan anses normala med hänsyn till bostadens ålder. Genom att upplysa om sådana fel blir ni inte ersättningsskyldiga för dessa i efterhand.
 • BOSTADSPRESENTATION
  När vår fotograf tagit bilder på er lägenhet är det dags för en bostadspresentation. Mäklaren upprättar en säljande beskrivning av er lägenhet och en presentation börjar ta form med de bilder som fotografen tagit. När texterna är färdiga gör vi en broschyr över er lägenhet. Självklart godkänner ni texterna innan broschyrer och presentationen läggs ut på Internet. Denna delas ut till spekulanter på visningen samt finns att ladda hem på nätet.
 • MARKNADSFÖRING
  På Hemnet, Booli, HittaHem, samt på vår mycket välbesökta sida www.olandsmaklaren.se hittar spekulanterna er lägenhet. Vi marknadsför även er lägenhet genom vårt stora spekulantregister, i 11 utställningar och på 3 kontor på Öland samt genom annonsering i Ölandsbladet och Kalmarposten.
 • VISNING
  Ölandsmäklaren har allmänna, personliga och bokade visningar. Om det finns en bestämd allmän visning så står dag eller dag och tid på vår hemsida. Köparen ringer eller mailar oss för att anmäla sig till visningen. Står ingen dag eller tid så ringer eller mailar köparen oss och vi bestämmer tid när de vill komma på visning.

  Vi skriver upp alla spekulanters namn och telefonnummer vid visning så ni har möjlighet att få reda på vilka som besökt er lägenhet.
 • BUDGIVNING
  En budgivning kan uppkomma när flera spekulanter är intresserade. Vi använder oss av öppen budgivning, den vanligaste varianten. Det innebär att spekulanter lämnar sitt bud till ansvarig fastighetsmäklare, som löpande redovisar det högstabudet till säljaren och alla budgivare. Efter avslutad budgivning lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.Säljaren har fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas.
 • ÖVERLÅTELSEAVTAL
  När tiden är inne för att genomföra köpet ska det skrivas överlåtelseavtal som den ansvarige fastighetsmäklaren upprättar. Mäklaren tar kontakt med bägge parter och stämmer av om tillträdesdag, upplägg, villkor m.m. och sedan får båda parter ett förslag på överlåtelseavtal via mail att läsa igenom i lugn och ro. När mäklaren gått igenom och fått överlåtelseavtalet godkänt så bestämmer vi tid för kontraktsmöte på något av våra kontor. När det gäller fritidsbostadsrätter och om parterna bor på olika orter så sänder vi ofta överlåtelseavtalet via post, först hem till köparen och sedan till säljaren för undertecknande.
 • SLÄPVAGN
  Ni får gärna låna vår släpvagn när ni säljer er bostadsrätt genom oss.
 • TILLTRÄDE
  Tillträde/överlåtelse sker enligt överenskommelse. Vi bokar in tid och plats med köpare, säljare och bank. Vid tillträdet träffas vi på vårt kontor och har kontakt med köparens bank som sköter överföring av slutlikvid och ev. av säljarens bolån. Vid tillträdet överlämnar fastighetsmäklaren en likvidavräkning, vilket är en ekonomisk redovisning mellan säljare och köpare, samt ett köpbevis som är ett slutgiltigt kvitto på köpet. Säljaren lämnar ifrån sig nycklar och andra handlingar av vikt till köparen. Kan du ej vara närvarande så går det att i det här skedet ge ansvarig fastighetsmäklare fullmakt att slutföra affären. Glöm ej att säga upp din försäkring.
 • SKATTEBERÄKNING
  Efter avslutad affär erbjuder vi er deklarationshjälp med bilagan -försäljning av bostad.

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.