Att köpa boende på Öland

Funderar du på att köpa en ny bostad eller har du redan börjat leta? Bostadsrätt, villa, fritidshus eller nyproduktion – vi är mäklarna som hjälper dig att hitta ditt nästa hem.

Vi har hjälpt köpare att hitta sitt drömboende på Öland i mer än 50 år. Drömmer du om Södra Ölands öppna landskap, sommarens puls i Köpingsvik eller om skog och vacker miljö på Norra Öland? Vi kan vår ö från norr till söder och vi hjälper dig gärna att hitta rätt område. Se vad vi har till salu just nu eller lägg en bevakning inför framtiden med vår funktion "Sök bostad" så hör vi av oss till dig när vi hittar ditt drömboende.

Budgivning

Öland är en attraktiv plats att bo på. Det innebär att det ofta är stort intresse runt de hus och bostadsrätter som vi förmedlar. När det finns flera spekulanter så blir det budgivning.

Vi använder oss alltid av en så kallad öppen budgivning där alla spekulanter lämnar sitt bud till den ansvarige mäklaren. Buden redovisas sedan på vår hemsida och efter avslutad budgivning lämnas budgivningslistan ut med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till både köpare och säljare.

Säljaren har dessutom alltid fri prövningsrätt och behöver därför inte sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter så finns det inget bindande avtal.

Om en spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning (innan köpekontrakt undertecknats) är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då får ta ställning till det nya budet.

Tre bra dokument för dig som ska köpa

Köpguide bostadsrätt

En guide för dig som ska köpa bostadsrätt

Köpguide fritidshus/villa

En guide för dig som ska köpa fritidshus/villa

Undersökningsplikt

Som köpare har du en omfattande undersökningsplikt

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.