Lannsjövägen 14

Rälla

Trevligt fritidshus med många plusvärden och ett härligt, naturnära läge i Rälla. Välkomna!

Fritidshus med härlig tomt och god planering, stora sällskapsytor, inglasat uterum, kamin, separat tvättstuga och garaget är några av alla plus.

Utgångspris 1 975 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Emma Maurin

Assisterande fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea105.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea964.0 kvm
 • AdressLannsjövägen 14
 • PostortBorgholm
 • OmrådeRälla
 • utgångspris1.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Omgärdad av vacker natur och med cykelavstånd till butiker och bad på Ölands västra kust bor du här med ett riktigt bra utgångsläge på Öland oavsett om du letar efter fritidshus eller platsen som ska bli ditt hem. På Lannsjövägen 14 erbjuds en trevlig tomt med härlig växtlighet och flaggstång, på tomten står ett välvårdat enplanshus och ett garage med vidbyggd förrådsdel. Här bor du nära till skola, affären och allt du behöver men med avskilt läge och det är lika lätt att ta med sig fikakorgen ner till vattnet som in i skogen. En kort cykeltur från huset finns Ölands västra kust med svalkande dopp, vackra solnedgångar och ljuvlig natur! Stort plus med angränsande grönområden som ej får bebyggas.

  Huset fördelas över 105 välplanerade kvadratmetrar där sällskapsytor står i fokus, här har vi ett stort allrum, angränsande uterum och kök samt 3 sovrum, badrum och separat tvättstuga. Genomgående för huset är ljusa och fräscha ytskikt. Kaminen är fint placerad i huset och bidrar till både mysfaktor och lägre driftkostnader. Fiber finns indraget vilket möjliggör för att jobba hemifrån några dagar i veckan!

 • Allmän beskrivning

  Allrummet blir tillsammans med det trevliga uterummet husets naturliga samlingsplats, här finns gott om utrymme för både sittgrupper, matplats och hyllor. Som ett extra plus finns kaminen här med sin värmande mysfaktor och det finns även golvvärme. Perfekt utrymme när vädret inte tillåter middagar utomhus. I allrummet ligger ett trägolv, i taket är det vitmålat träpanel och väggarna är ljusa. Med enkla medel skapar du din perfekta hemma-miljö.

  Köket är välplanerat och trevligt med god förvaring bakom ljusa luckor och bra arbetsyta. Köket är utrustat med allt som kan önskas, däribland stor kyl/frys, diskmaskin, ugn med spishäll, diskho och mikro. I köket ryms även matbord.

  Det finns tre sovrum i huset, varav ett större med plats för dubbelsäng och två av dem har stora garderober.

  Badrummet är helkaklat med dusch, handfat med kommod, toalett och har golvvärme. Tvättstugan är separat, där har man utöver tvättmaskin och torktumlare även varmvattenberedare.

  Hallen är rymlig med god förvaring, praktiskt även med klinker här.

  Fiber finns.

  Vedbod med plats för trädgårdsredskap.

  Garage med elektrisk port samt förrådsdel i bakkant.

  Tillträde enligt överenskommelse.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1970
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Delvis förbyggd plintgrund
  Fönster
  3-glasfönster termo och 2-glas kopplade
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Braskassett m fläkt, luft/luft värmepump samt direktvekande el
  Ventilation
  Självdrag och mekanisk i badrum och tvättstuga.
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Rälla Tall 8:14
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Lannsjövägen 14
  Postnummer
  38792
  Ort
  Borgholm
  Område
  Rälla
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  21 567 kr/år
  El
  8 077 kr/år
  Elförbrukning
  2779 kWh
  VA
  8 925 kr/år
  Renhållning
  1 055 kr/år
  Väg, samf.
  950 kr/år
  Försäkring
  2 460 kr/år
  Sotning
  100 kr/år
  Kommentar
  Samfällighetsförening 1900kr/år för åretruntboende. Tillkommer gör kostnad för sopor med 2.21 kr/kg.
  Taxeringsvärde
  1 158 000 kr
  Summa pantbrev
  1 143 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  964.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Ledningsrätt Starkström, 0885-3318.1

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1967-10-10)
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Rällaskogen är ett populärt vandringsområde längs den västra landborgen mellan Rälla och Ekerum. Rällaskogen är ett naturreservat och unik på många sätt. Här finns gigantiska ekar, ekbock, ekoxe och en del arter som knappt finns på andra platser. På de sandiga bottnarna i havsområdet intill växer ålgräs som visat sig ha flera viktiga funktioner, det bidrar bland annat till rening av Östersjöns vatten. Strax söder om Rälla ligger Stora Rör med sin småbåtshamn och pittoreska miljö. Här kan man besöka hamnkrogen när hungern infinner sig eller Mormors Stenugnsbageri för en mysig fikastund vid hamnen. Ekerum ligger mittemellan Borgholm och Ölandsbron. Här ligger Ekerum Golf med två 18-hålsbanor i ett naturskönt läge. Inom Ekerum Resort finns Restaurang Öland som serverar både lunch och middag med en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Resorten finns även padelbanor eller varför inte hyra MTB eller cykel för nya upplevelser. Badplats finns intill Ekerum Camping, där viken är långgrund och stranden är barnvänlig.

  Kommunikation

  Bussar med KLT går flera gånger dagligen till Kalmar. Direktbuss till och från Stockholm erbjuder Silverlinjen med minst en avgång per dag. Tåg finns i Kalmar och enkelt byte från KLTs bussar. Den närmsta flygplatsen är Kalmar Öland Airport i Kalmar. Reser man med eget flygplan kan Öland erbjuda tre flygfält passande mindre flygplan.

  Närservice

  ICA-affär. Rälla skola med förskola och upp till åk 6.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   105.0 kvm
  • Pris
   1 975 000 kr
  • Adress
   Lannsjövägen 14
  • Fastighet
   Rälla Tall 8:14
  • Tomtarea
   964.0 kvm
  • Byggår
   1970
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.