Småskogsvägen 1B

Byxelkrok

200 meter från havet i Byxelkrok, svårslagen utsikt och lättskött fritidsboende - Välkommen!

Söker du ett trivsamt och lättskött boende i underbara Byxelkrok kan du ha hittat rätt, havsutsikt som inte går att tröttna på är en stor bonus!

Utgångspris 1 975 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea65.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea326.0 kvm
 • AdressSmåskogsvägen 1B
 • PostortByxelkrok
 • OmrådeByxelkrok
 • utgångspris1.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till Småskogsvägen 1B, här bor du med svårslagen utsikt över Kalmarsund, 200 meter från havet. Boendet är lättskött och trivsamt, 65 kvadratmeter plus altan, spabad och trädgård. Utöver detta finns förråd och parkeringsplats. Här bor ni med lugnt och härligt läge, nära Byxelkroks hamn och dess utbud av restauranger och butiker. Här trivs ni bra både som sommarölänning eller året om! Den vackra utsikten över havet och de svårslagna solnedgångarna går inte att tröttna på!

  Bostaden har fram tills nu nyttjats tillsammans med grannbostaden Småskogsvägen 1A, till följd av detta har man tagit bort köket vilket man som köpare får utforma och planera själv. Om rum görs om till kök finns det vardagsrum, sovrum, badrum, hall och klädkammare kvar.

  Byxelkrok är en av Ölands mest omtyckta semesterorter, här finns allt man kan önska. Den vackra karga kalkstenskusten med blandad ny och äldre bebyggelse, stor fin fiske/småbåtshamn där även färjan från fastlandet lägger till på sommaren. Det finns badstrand, åretruntöppen affär och på sommaren då byn blommar upp finns här flera trevliga restauranger och butiker av olika slag.

  Nu har vi nöjet att erbjuda ett fint boende bara 200 meter från Kalmarsund och strax norr om hamnen i Byxelkrok. Villan ligger i ett lugnt och trivsamt mindre område, byggt 1988 bestående av 12 mindre villor/kedjehus. En del av husen bebos året runt och en del nyttjas som fritidsbostäder.

 • Allmän beskrivning

  Från farstukvisten kliver vi in i en ljus och rymlig hall, härifrån har vi god översyn av lägenheten och siktdjup mot baksidan och dess underbara läge mot Kalmarsund. Direkt in till höger har vi rummet som tidigare nyttjats till kök, här finns det förberett för er som önskar återskapa köket här. Vardagsrummet är väl tilltaget med ljuvlig utsikt och härligt ljusflöde, här ligger ett parkettgolv och väggarna är ljusa. Med enkla medel renoverar ni här efter tycke och smak. Från vardagsrummet tar vi oss ut till den härliga altanen i västerläge. Här har vi vidsträckt utsikt över havet, solnedgångarna och Blå Jungfrun. Nedanför altanen finns en mindre gräsmatta med utrymme för avkoppling eller vidareutveckling. På altanen står ett spabad. Det sista rummet blir med fördel sovrum, men kan eventuellt göras till kök om man hellre har sovrummet i österläge och köket med utsikt över havet. Rummet är stort och rymmer både dubbelsäng och förvaring. Badrummet är väl tilltaget med dusch, handfat, toalett samt tvättmaskin och torktumlare. Klädkammaren rymmer idag värmesystemet och möjlighet för avhängning och förvaring.

  Till bostaden hör ett förråd som ligger vid parkeringsplatserna.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plans radhus
  Byggnadsår
  1988
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  isolerglas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luftburen elvärme
  Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och Kommunalt avlopp från gemensamhetsanläggning
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Böda-Torp 4:144
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Småskogsvägen 1B
  Postnummer
  38775
  Ort
  Byxelkrok
  Område
  Byxelkrok
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  27 575 kr/år
  El
  13 375 kr/år
  Elförbrukning
  3765 kWh
  Väg, samf.
  9 600 kr/år
  Försäkring
  1 000 kr/år
  Underhåll
  3 600 kr/år
  Kommentar
  Driftkostnad uppskattade. V/A och sopor i samfällighetsförening. Underhåll 3 600 avser föreningens yttre underhåll.
  Taxeringsvärde
  1 067 000 kr
  Summa pantbrev
  583 250 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  326.0 kvm
  Uteplats
  Altan i västerläge mot havet.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Byxelkrok GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Böda-Torp GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning
 • Övrigt
  De flesta inventarierna ingår förutom personliga tillhörigheter, några tavlor samt två mattor från det lilla sovrummet, flyttstädning utföres därför ej. Dörr mellan bostad 1A och 1B sätts igen av säljare innan tillträdet. Besiktning är gjord, protokoll finns.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Byxelkrok ligger längst upp på norra Ölands västkust ca 6 mil norr om Borgholm. Vid den populära hamnen finns små fiskebodar, restauranger och affärer som lever upp under sommaren. Sommartid går färjan Solsund mellan Byxelkrok och Oskarshamn och från Byxelkrok finns även båtförbindelse till den mytomspunna ön Blå Jungfrun. Är du golfintresserad så ligger Enerums golfbana endast 2 km söder om Byxelkrok. Bada kan man göra i Tokenäs eller så åker du 7 km till Böda Sands fina sandstrand på den östra sidan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   65.0 kvm
  • Pris
   1 975 000 kr
  • Adress
   Småskogsvägen 1B
  • Fastighet
   Böda-Torp 4:144
  • Tomtarea
   326.0 kvm
  • Byggår
   1988
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.