Vi kan Ölands fastighetsmarknad

Vi på Ölandsmäklaren har förmedlat fastigheter och matchat rätt säljare med rätt köpare på Öland i 50 år nu. Vi har varit med om det mesta på vägen och vågar säga att ingen kan Ölands fastighetsmarknad bättre än oss.

På senaste tiden har vi har fått många frågor om marknaden, priser och huruvida det är säljläge eller ej. Svaren hittar du här!

Anders, Emma och Marcus har ordet

Personalbild Olandsmaklaren

Ölands Fastighetsmarknad

 • Hur ser fastighetsmarknaden på Öland ut nu?
  Fastighetsmarknaden på Öland under 2023 är bra. Visst har det blivit ett lugnare tempo, det är fullt naturligt sett till omvärldsläget, men ligger man rätt i pris så finns kunderna. Generellt har Öland en stabil fastighetsmarknad - vi vet, som varit med och förmedlat villor, fritidshus och bostadsrätter från norr till söder sedan Ölandsbron byggdes.
 • Finns det några områden på Öland som ni tror kommer öka i popularitet framöver?
  Kustnära områden har det alltid funnits ett stort intresse för, det tror vi inte kommer ändras framöver. Däremot ser vi att vyerna vidgas och allt fler får upp ögonen för landsbygden och det genuina Öland. Södra Öland har ökat i popularitet de senaste åren, detta tror vi kommer fortsätta. Dessutom förutspår vi att Rälla- och Ekerumområdet blir alltmer populärt framåt med sitt fina läge mellan Borgholm och brofästet. Sammanfattningsvis kan man säga att det finns något för alla på Öland.
 • Går det att sälja just nu?
  Ja! Under pandemiåren var marknaden enormt het och efterfrågan sköt i höjden för att nu ligga på en mer normal och stabil nivå. Det finns definitivt köpare och prisbilden motsvarar den som vi såg under 2021. Så har du ägt ditt hus en längre tid, kan du fortfarande göra en bra affär på din fastighet.
 • Vad tror vi om priserna framåt?
  Priserna på fastigheter på Öland står sig bra, med en mindre nedgång än i övriga landet. Men man ska ha med i beräkningen att det, under pandemiåren, blev en osannolik uppgång med prisökning på 15-20% per år vilket aldrig tidigare skett. Prisnivån står nu i ungefär samma nivå som 2021. Öland förblir en högt eftertraktad turistdestination, och den stadiga efterfrågan förutspås vara en stabiliserande faktor för fastighetspriserna. En bra start är att kontakta oss för en gratis värdering och värdebevakning.
 • Vad påverkar prisbilden mest?
  I de allra flesta fall är det skicket och läget på fastigheten. En välskött fastighet är idag klart mer attraktiv. Köparen vill i dagens marknad slippa kalkylera med större reparationer och underhåll i närtid.

Ditt nästa steg

 • Vad är det absolut viktigaste att tänka på för att göra en lyckad bostadsaffär under 2024?
  Jämför mäklare och välj någon som kan Öland - någon som är trygg, driven och erfaren. Se även till att förbereda din försäljning i tid så att det inte missas några viktiga detaljer, vissa saker kan vara värt att åtgärda inför en försäljning. Prata med oss så berättar vi mer och ger rätt råd för att maximera försäljningen.
 • När ska man egentligen sälja?
  Traditionellt har våren och försommaren alltid varit den tid då både säljare och köpare är mest aktiva. Man vaknar upp ur vinteridet, solen skiner och det grönskar utomhus - då händer det saker på fastighetsmarknaden. Samtidigt finns det fördelar med att sälja under höst- och vinterhalvåret; konkurrensen är betydligt mindre då. Om du går i säljtankar, ring oss så pratar vi gärna om när tajmingen är rätt just för dig. Vi vill också tipsa om vår tjänst “På gång”, där vi gör allting klart och förbereder för när läget är rätt att erbjuda din bostad till marknaden.

Personlig service och stöd

 • Vi har ganska långt till Öland. Erbjuder ni digitala visningar?
  Under de senaste åren har det uppstått ett större intresse av digitala visningar. Under perioden har vi sett både fördelar och nackdelar med detta, det allra bästa är såklart att uppleva fastigheten på plats. Men för att underlätta för dig som har långt till Öland erbjuder vi även digitala visningar, och dessa kan vara till stor hjälp i det inledande urvalsstadiet.
 • Är det dyrt att anlita Ölandsmäklaren?
  Både vi och våra kunder beskriver oss som prisvärda, baserat på den tjänst, service och det engagemang vi erbjuder. Statistik visar även att vi får bättre resultat än våra närmaste konkurrenter.
 • Har ni ett spekulantregister?
  Ja, vi har ett omfattande spekulantregister. Det innebär att vi har en lista med potentiella köpare som är specifikt intresserade av fastigheter på Öland. Det kan vara fördelaktigt om du överväger att sälja din fastighet, då vi redan har kontakt med potentiella köpare och kan underlätta matchningen mellan säljare och köpare. En smidigare försäljningsprocess för alla inblandade parter. Vill du skriva in dig i vårt register? Gör det här!

Kontakta oss idag!

Marcus Isakson

Fastighetsmäklare och ledamot av Mäklarsamfundet


0706-33 88 10
0485-77 055
marcus@olandsmaklaren.se
Emma Maurin

Fastighetsmäklare och ledamot av Mäklarsamfundet


0706-33 88 70
0485-77 085
emma@olandsmaklaren.se
Anders Törnqvist

Ägare av företaget, fastighetsmäklare och ledamot av Mäklarsamfundet


0706-33 88 09
0485-77 010
anders@olandsmaklaren.se

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.