Östra järnvägsgatan 7D

Borgholm

Välvårdad och renoverad lägenhet i centrala Borgholm! Anmäl ditt intresse redan nu

Nu förbereder vi försäljningen av denna trevliga tre-rums lägenhet i centrala Borgholm, anmäl ditt intresse redan nu för att inte missa något framåt!

Utgångspris 1 195 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättslägenhet
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea79.5 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressÖstra järnvägsgatan 7D
 • PostortBORGHOLM
 • OmrådeBorgholm
 • Utgångspris1.195.000 :-
 • Avgift4.385 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Nu förbereder vi försäljningen av denna trivsamma bostad, anmäl ditt intresse redan nu! Välkomna in till denna välplanerade och trevliga lägenhet, med egen entre och hall på markplan och trappa upp till den egna våningen. Här välkomnas vi av en ljus och öppen planlsöning med sällskapsytor, rymligt och välplanerat kök samt en härlig inglasad balkong i västerläge. Här njuter ni av eftermiddags- och kvällssol samt förlänger sommarsäsongen ytterligare. Med ingång från balkongen finns även ett av de två tillhörande förråden, praktiskt med förvaring i så nära anslutning till lägenheten. Om vi fortsätter in i lägenheten finns ett fräscht badrum, två rymliga sovrum med god förvaring och ett väl tilltaget vardagsrum däremellan.

  Föreningen är mycket omtyckt och har ett centralt och härligt läge i Borgholm, här springer du snabbt över till Ica-butiken, till Malkars träningscenter eller till Olofs stenungsbageri för nybakat bröd på helgmorgnar. Ner till staden med dess utbud av butiker restauranger och caféer är det inte ens 5 minuter promenadavstånd. På den egna innegården njuter ni av härliga grönytor, äppelträd och bra gemesamma utrymmen såsom fräsch tvättstuga, övernattningslägenhet med pentry och badrum, förråds-länga och parkering. Här är en bostad att bara flytta rakt in i och en förenig att trivas i!

 • Allmän beskrivning

  Välkommen in till Östra Järnvägsgatan 7D, en bostad att trivas i från första stund. Här har man en rymlig och ljus lägenhet med tilltalande planlösning.

  Från den trevliga inneården med goda sällskapsytor och äppelträd tar vi oss in i den praktiska hallen, här är det målat i ljusgrönt, god förvaring och en vitmålad trappa upp till lägenheten.

  Väl uppe i den trevliga bostaden möts vi av ett ljust och rymligt kök. Här finns allt man behöver, plats för matbord, lougnemöbler och utgång till den härliga balkongen i väster-läge.

  Köket har god förvaring bakom vita skåpsluckor, spis, ugn kyl och frys. På väggen sitter vitt kakel och golvet är grått. Övriga väggar är ljust målade.

  Balkongen är inglasad och rymmer sittgrupp och växter, här förlänger ni sommaren med trevliga utekvällar i skyddat klimat. Varma dagar öppnar ni upp de praktiska glas-partiet. På balkongen finns även ingång till ett av de tillhörande förråden - praktiskt för vinterförvaring bland annat.

  Vardagsrummet är ljust och rymligt med trägolv, vitt tak och ljus tapet på väggarna. Här finns plats för både soffgrupp, tv och bokhyllor.

  Det finns två rymliga sovrum i lägenheten, båda med plats för dubbelsäng och förvaring

  Badrummet är ljust och väl tilltaget med badkar, handfat med kommod, toalett och plats för förvaring.

  I föreningen finns tvättstuga, gemensamhetslokal och förråd.

 • Byggnad
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2018-08-24
 • Förening
  Namn
  HSB Brf Äppelträdet
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Telia bredband ingår samt Telia lagom tv-utbud.
  Parkering
  14 p-platser, kostar 75 kr/mån. Det finns lediga platser (kontrollerat januari 2024)
  Renoveringar
  Årtal Ändamål 2003 Asfaltering av parkeringsområdet 2004 Nya oljefyllda elradiatorer i samtliga lägenheter och gårdshus Nya ytterdörrar till samtliga lägenheter 2005 Jordfelsbrytare i alla lägenheter 2010 Byte av fläktsystem i 21 lägenheter 2012 Byte av fönster 2014 Ommålning av fasader och balkonger samt byte av rötskadat virke 2016 Byten av låskistor och låscylindrar Tilläggsasfaltering 2017 Ommålning av gårdshus och förråd, samt byte av hängrännor 2018 Renovering och ombyggnad invändigt i gårdshus Energideklaration 2019 Byten av elmätare till mätare för gemensamt inköp av el (togs i bruk 2019-10-24) Installation av 173 solceller (togs i bruk 2019-11-13) 2020 OVK-besiktning 2021 Asfaltering av innergård samt omläggning av altanplattor. Nya trappor vid entréerna. Rengöring av ventilationskanaler i samtliga lägenheter 2022 Tvätt av träfasad på båda husen Föreningen utför och planerar följande åtgärder de närmaste 5 åren: Årtal Ändamål 2023 OVK Besiktning 2026 Byte av värmepaneler OVK Besiktning
  Ekonomi
  En avgiftshöjning med 5% per 2024-01-01. En förändring av årsavgiften med +6% per 2023-01-01.
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Nej
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  I avgiften ingår Bredband från Telia och Tv-utbud.
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  18
  Boarea
  79.5 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  4 385 kr/mån
  Andel i föreningen
  4,5776%
  Andel av årsavgift
  4,5776%
  Reparationsfond
  608 kr
  Total driftskostnad
  1 445 kr/mån
  El
  1 339 kr/mån
  Elförbrukning
  6066 kWh
  Försäkring
  106 kr/mån
 • Tomt
 • Balkong
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och njuta av något gott samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

  Kommunikation

  Bussar med KLT går flera gånger dagligen till Kalmar. Direktbuss till och från Stockholm erbjuder Silverlinjen med minst en avgång per dag. Tåg finns i Kalmar och enkelt byte från KLTs bussar. Den närmsta flygplatsen är Kalmar Öland Airport i Kalmar. Reser man med eget flygplan kan Öland erbjuda tre flygfält passande mindre flygplan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättslägenhet
  • Rum
   3 rok
  • Boarea
   79.5 kvm
  • Pris
   1 195 000 kr
  • Adress
   Östra järnvägsgatan 7D
  • Våning
   2 av 2
  • Avgift
   4 385 kr/mån
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.