Vallmogatan 2A & 2B

Sandvik

Påkostad fritidsvilla med obebyggd tomt med vy mot hamn och Kalmarsund!

Här har ni möjlighet att förvärva två fantastiska fastigheter belägna i kustidyllen Sandvik på norra Öland. Fritidsvilla av klass & en obebyggd tomt!

Utgångspris 10 300 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea210.0 kvm
 • Biarea23.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaBoarea fördelas enligt följande; - Huset 169 kvm (4 RoK) - Gästhus 41 kvm (1 RoK)
 • Tomtarea1942.0 kvm
 • AdressVallmogatan 2A & 2B
 • PostortLöttorp
 • OmrådeSandvik
 • Utgångspris10.300.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Här har ni möjlighet att förvärva två fantastiska fastigheter belägna i kustidyllen Sandvik på norra Öland.

  Fritidsvilla som har renoverats och byggts om och till (2015-2018) till ett boende av klass med stora fönsterpartier mot hamnen och Kalmarsund med Blå Jungfrun i blicken. På fastigheten finns även ett eget gästboende med separat uteplats och eget kök samt badrum. Fastigheten säljs tillsammans med den obebyggda granntomten där man får magnifik utsikt mot havet och Sandvik. Byggnadsplanen medger byggnation av ett bostadshus och ett uthus, en generös byggnadsplan som ej reglerar storlek eller höjd.

  Fritidsvillan har en ljus och öppen planlösning med kök och sällskapsrum i ett med öppenhet upp i nock. Stora fönsterpartier som kan öppnas upp för att skapa en sammanflätad yta av ute och innemiljön med vy mot sundet och Blå Jungfrun. Ett stort sovrum med luftighet ut mot sällskapsytan med eget badrum samt klädförvaring i ett. Tvättstuga och ett extra badrum och gästrum/kontor ryms på entréplan. Övervåning med öppenhet mot vardagsrum via glasräcket. Balkong samt kontorshörna som enkelt skapar ett extra sovrum.

  Gästhus med allrum och kök i ett samt extra sängplatser. Badrum med förberedelse för tvättmaskin. Övervåning med allrum/sovrum.

  • Solceller och elbilsladdare.

  Området i sig är också fantastiskt. Till havet är det bara ca 200 meter och till hamnen ca 500 meter. Den fina stenstranden med sandbotten ligger bara ca 400 meter bort, och om du vill handla finns en åretrunt öppen ICA-butik 700 meter bort.

  Sandvik ligger vid Kalmarsund utmed Ölands vackra stenkust på västra sidan ca 3 mil norr om Borgholm. En sommaridyll med fiske/gästhamn, fin badstrand, flera restauranger, café, året runt öppen livsmedelsbutik, affärer och härliga strövområden längs kusten och över alvarmarker.

 • Allmän beskrivning

  I huset ligger genomgående grålaserat trägolv och genomgående vitmålade väggar och tak.

  HALL Välkomnande hall med bra yta för avhängning av ytterkläder.

  VARDAGRUM/KÖK I öppenhet möts insida och utsida via de stora öppningsbara glaspartierna. Rummen sammanflätas med varandra med sällskapsyta, matplats och kök med rejäl köksö. Kök från Vedum i grått med ljusa bänkskivor. Rostfri kyl, rostfri frys och inbyggd ugn. Inbyggd micro och infälld underlimmad ho. Infälld häll, fläkt och inbyggd diskmaskin. Luft/luftvärmepump.

  SOVRUM MED KLÄDRUM I öppenhet mot vardagsrum och med fri sikt mot Kalmarsund och Blå Jungfrun vaknar du utvilad. Sammanbyggt finns rum för klädförvaring med garderob med skjutdörrar av spegelglas. Luft/luftvärmepump.

  BADRUM Sovrummets egna badrum av hög klass. Klinker och vägg i samma klinker, golvvärme el och tak med infällda spots. Glasad duschhörna, toalett och handfat med kommod. Fläkt och handdukstorkar.

  TVÄTTSTUGA Klinkergolv med golvvärme (el), kakel på väggar och vitt tak med infällda spots. Fläkt, tvättmaskin och torktumlare från Miele. Varmvattenberedare och bra arbetsbänk med infälld ho.

  DUSCH/TOALETT Klinkergolv med golvvärme (el), kakel på väggar och vitt trätak. Dusch med draperi, toalett och handfat med kommod.

  SOVRUM/KONTOR Invid hall med garderob.

  Övervåning med uppgång från vardagsrum.

  ALLRUM I öppenhet mot vardagsrum med räcke av glas. Takkupa med stora glaspartier (putsfria). Utgång till balkong i sydväst.

  ARBETSHÖRNA Med sluttande tak, kan enkelt skapa ett extra sovrum.

  Gästhus med egen uteplats.

  ALLRUM/KÖK Lackat trägolv, träpanel på väggar och i tak. Köksdel med spis med häll, fläkt och kyl/frys. Extra sovkabyss inbyggd i väggen.

  DUSCH/TOALETT (renoverat efter 2014) Våtrumsgolv, våtrumstapet och vitt tak. Toalett, handfat, glasad duschhörna och varmvattenberedare. Fläkt. Förberett för tvättmaskin.

  Övervåning (inredd vind)

  ALLRUM Parkettgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 1/2 plan med källare + 1-plan med vind
  Byggnadsår
  1984
  Fasad
  Trä/Sten/puts
  Stomme
  Trä/sten
  Grundläggning
  Murad med källare & platta på mark
  Fönster
  Isolerglas & 2-glas i gästhus
  Tak
  Betongpannor/plåt
  Uppvärmning
  Luft/luftvärmepumpar & direkt el i gäststugan
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp (hus). Den obebyggda tomten (ej betalda anslutningar)
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Legenäs 1:77 & 1:91
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Vallmogatan 2A & 2B
  Postnummer
  38770
  Ort
  Löttorp
  Område
  Sandvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  40 596 kr/år
  El
  23 000 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  10 200 kr/år
  Renhållning
  2 100 kr/år
  Väg, samf.
  250 kr/år
  Försäkring
  5 046 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Väg/samfällighet gäller för båda fastigheterna - 125 kronor/år/fastighet.
  Taxeringsvärde
  5 548 000 kr
  Summa pantbrev
  6 525 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1942.0 kvm
  Övrigt
  Naturtomt/gräsmatta och grusade gångar. (Hustomt 1141 kvm) + (obebyggd tomt 801 kvm)
  Uteplats
  - Altan i vinkel med sol hela dagen, vy mot Kalmarsund och Blå Jungfrun. - Stenlagd uteplats mot framsida i öster - Stenläggning invid entré i sydost - Stenlagd uteplats invid gästhus
  Parkering
  - Elbilsladdare för 1 bil
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Persnäs-Sandvik GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden Förmån: Officialservitut Avlopp, 0885-4449.2 Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0885-4449.3 Förmån: Officialservitut Väg, 0885-4449.1

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde (1977-03-14) Byggnadsplan (1961-05-08)
 • Övrigt
  Fastigheterna säljs endast tillsammans via två köpekontrakt som tecknas vid samma tidpunkt. Tomten till fast pris (1 800 000) och den bebyggda fastigheten till ett rörligt pris beroende på slutpris.
 • Närområde

  Allmänt om området

  3 mil norr om Borgholm ligger det gemytliga Sandvik. Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Sandvik är en liten ort med gångavstånd till både restauranger och åretrunt öppen ICA-affär. Ett givet besöksmål är Sandviks kvarn som är en av världens största kvarnar och har både restaurang och museum. Eller varför inte bara flanera runt på kvällen och sätta sig vid hamnen, njuta av utsikten över Kalmarsund när solen sakta går ner i horisonten. På dagen kan man svalka sig med att bada eller så tar man cykeln och åker norrut på den vackra kustvägen ända upp till Byerum Sandvik. På vägen 3 km från Sandvik ligger Jordhamn med en bedårande utsikt över Kalmarsund från den slingriga grusvägen. I Jordhamn finns den berömda skurkvarnen som är den enda i sitt slag i hela Sverige. För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   210.0 kvm
  • Biarea
   23.0 kvm
  • Pris
   10 300 000 kr
  • Adress
   Vallmogatan 2A & 2B
  • Fastighet
   Legenäs 1:77 & 1:91
  • Tomtarea
   1942.0 kvm
  • Byggår
   1984
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.