Norra Kvinneby 208

Norra Kvinneby

Välkommen till Norra Kvinneby – där drömmen om det lantliga livet blir verklighet!

Med nära till Östersjön, en ridplan invid trädgården, stall & tillhörande mark finns här alla möjligheter för dig som drömmer om hästgård!

Utgångspris 2 975 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Söndag 2/6 Kontakta mäklaren för tid & bokning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypÖlandsgård
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea150.0 kvm
 • Biarea78.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaBoarea, enligt tax, avser huvudbyggnad.Biarea är uppskattat - Atemp om 228 kvm avser även lägenhet.
 • Tomtarea2254.0 kvm
 • AdressNorra Kvinneby 208
 • PostortMörbylånga
 • OmrådeNorra Kvinneby
 • Utgångspris2.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Denna charmiga hästgård på Öland är det perfekta valet för dig som längtar efter en idyllisk tillflyktsort med möjlighet till generationsboende, eller uthyrning. Med ett väl omhändertaget hus, härlig omgärdad innegård och omfattande markområde erbjuder denna fastighet en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en lantlig och trivsam vardag. Tillsammans med fastigheten säljs även mark nära belägen(inkluderat i priset), perfekt som betesmark eller att arrendera ut om du själv inte har djur. Bostaden lämpar sig utmärkt för den större familjen, för er som letar generationsboende, eller möjligtvis för er som önskar ta med hästarna på semester. Tänk att under semesterveckorna få utforska vackra Öland med sitt öppna landskap och närhet till hav tillsammans.

  Norra Kvinneby är omgiven av det vackra öländska landskapet med dess karakteristiska stenmurar och ängar. Byn är känd för sin lugna atmosfär och sin närhet till både Östersjön och den öländska landsbygden. För naturälskare och friluftsentusiaster erbjuder Norra Kvinneby fantastiska möjligheter till vandring, cykling och fågelskådning längs öns kust och i dess inland. Med sitt strategiska läge på södra Öland är Norra Kvinneby också ett utmärkt utgångsläge för att utforska resten av ön, inklusive dess historiska sevärdheter, pittoreska fiskebyar och traditionella radbyar.

  Bostadshuset är i fint skick med god planering, här finns trevliga sällskapsytor, vackra detaljer och en genomgång till gårdslängan. Huset är öppet mot gårdslängan där det finns ett boende till som antingen gränsas av eller hålls öppen beroende på användningsområde. Längre bort i längan finns även förråd och pannrum. För den hästintresserade erbjuder gården en fullständig utrustad stallbyggnad med fyra rymliga boxar. Här finns alla bekvämligheter för att ta hand om dina hästar på bästa sätt, inklusive utrymme för foderförvaring och sadelkammare. Med över 10 000 kvadratmeter mark att röra sig på finns gott om utrymme för hästar att beta och för dig att utforska. I Norra Kvinneby finns vackra naturområden och stigar ner till havet för dig och hästarna att njuta av!

 • Allmän beskrivning

  Missa inte detta underbara ställe, familjärt och hemtrevligt som passar året-runt och delårs.

  Från den omgärdade om trevliga innegården går vi upp mot det vackra huset, vi välkomnas in i glasverandan och vidare in i huset, genomgående med ljusa ytskikt och härligt ljusflöde. I hallen finns en klädkammare och en gästtoalett.

  Köket är välplanerat med god förvaring och härlig utsikt över de öppna öländska landskapet. Luckorna är vita, och köket är välutrustat med allt man behöver för en praktisk vardag. Fint med det vita taket och träbalkar.

  Matsalen angränsar till köket och är ett naturligt samlingsrum, här har vi fönster i tre väderstreck, vacker utsikt och fint plankgolv. Det finns gott om plats för att samla familjen för middagar och kalas.

  Vardagsrummet är öppet upp i nock med härligt ljusflöde, synliga balkar och gott om utrymme. Härifrån tar vi oss vidare till gårdslängan samt upp till övervåningen.

  På övervåningen finns två sovrum, badrum och god förvaring.

  Mellan huvudhuset och gårdslängan finns ett allrum med underbart ljusflöde, och utgång till både innegården och en uteplats i sydväst.

  Gårdslängan är en perfekt möjlighet till generationsboende eller uthyrning. Här finns fyra sovrum, kök, badrum och vardagsrum. Tvättstugan har en egen ingång och går att nå både från innegården eller genom badrummet.

  Längst bort i gårdslängan finns ett väl tilltaget förråd/verkstad samt ett pannrum.

  Stallet rymmer fyra boxar och utrymme för foderförvaring.

 • Övrigt
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plans villa med loft/övervåning
  Byggnadsår
  1909
  Byggår, kommentar
  1909, om/tillbyggnad 2002
  Fasad
  Trä/stenvägg
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Stenfot, mindre del källare på huvudbyggnad
  Fönster
  3-glas kassetter, 2-glas kopplade
  Tak
  Betongpannor o falsat plåttak
  Uppvärmning
  Vattenburen, genom luft/vatten värmepump, vedeldning och pelletskamin
  Ventilation
  Självdrag och mekanisk i badrum
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2017-05-12
  Fastighetsbeteckning
  Norra Kvinneby 3:11 & 2:11
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Norra Kvinneby 208
  Postnummer
  38662
  Ort
  Mörbylånga
  Område
  Norra Kvinneby
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  59 394 kr/år
  El
  32 517 kr/år
  Elförbrukning
  13389 kWh
  VA
  2 425 kr/år
  Renhållning
  2 402 kr/år
  Väg, samf.
  300 kr/år
  Försäkring
  11 800 kr/år
  Sotning
  650 kr/år
  Övrigt
  9 300 kr/år
  Kommentar
  Övrigt avser vedkostnad för 17 m³
  Taxeringsvärde
  1 314 000 kr
  Summa pantbrev
  1 864 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2254.0 kvm
  Övrigt
  N Kvinneby 2:11: Betesmark 8 703 kvm (0,87 ha)
 • Rättigheter & Belastningar
  Norra Kvinneby 3:11 - Last: Officialservitut Väg, 0840-374.2 Norra Kvinneby 2:11 - Last: Avtalsservitut Brunn, 08-IM1-90/14037.1 Last: Officialservitut Väg, 0840-374.1 Norra Kvinneby 2:11 - Förmån: Avtalsservitut Väg, 08-IM1-70/6579.1
 • Övrigt
  För förvärv krävs förvärvstillstånd som sökes i samband med köp. Kostnad om 4.600 kr som erlägges av köparen. Privatpersoner erhåller förvärvstillstånd. Om köparen är mantalsskriven på orten krävs ej förvärvstillstånd. Fastigheten är besiktad, protokoll finns. Som köpare kan du kontakta besiktningsmannen med frågor och för mer information. Tillträde enligt överenskommelse. Överlåtelsen avser två fastigheter - huvudfastigheten Norra Kvinneby 3:11 samt marken med beteckning Norra Kvinneby 2:11.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Utefter Ölands östra kust ligger Norra Kvinneby invid landsvägen, jordbrukslandskap och strandängar. Här erbjuds ett sällsynt fritt och öppet läge för den som söker ett läge utöver det vanliga med sin unika öppenhet mot Östersjön. Till Stenåsabadet är det ca 4,5 km.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Ölandsgård
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   150.0 kvm
  • Biarea
   78.0 kvm
  • Pris
   2 975 000 kr
  • Adress
   Norra Kvinneby 208
  • Fastighet
   Norra Kvinneby 3:11 & 2:11
  • Tomtarea
   2254.0 kvm
  • Byggår
   1909
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.