Ängsgatan 3 Borgholm

Ängsgatan 3

Borgholm

Villa i toppskick med 8 rum och kök!

Fräsch och fint renoverad 1-planvilla med källare med lugnt läge nära hav och centrum. Här får familjen plats med hela 2 x 128 kvm invändig yta fördelat på vardagsrum och gillestuga med öppna spisar, kök med matplats, 6 sovrum, helkaklat badrum och toalettrum, bastu, förråd, tvättstuga, uterum.

Utgångspris: 2.750.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 31 oktoberRing eller maila för tid och anmälan!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum8 rum
 • Boarea128 kvm
 • Biarea128 kvm
 • Tomtarea886 kvm
 • AdressÄngsgatan 3
 • OmrådeBorgholm
 • Utgångspris2.750.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Fräsch och fint renoverad 1-planvilla med källare med lugnt läge nära hav och centrum. Bottenvåning med 3 sovrum, stort vardagsrum i vinkel med öppen spis, kök med matplats, helkaklat badrum och gästtoalett. Källarvåning med nyrenoverad gillestuga med öppen spis, 2 sovrum, helkaklat duschrum och toalett, bastu och tvättstuga.

  Härligt uterum och insynsskyddad altan. Garage/förråd. Trädgårdstomt med stensatta ytor och omgärdad av häck och stenmurar.

  Fastigheten har ett fint läge i området gränsande mot grönområde och med bara 600 meter till livsmedelsaffär och ca 1 km till stadens centrum. Till Sjöstugeområdet och Borgholms badplats är det ca 400 meter. Borgholm är centralorten i kommunen och Ölands enda stad, här finns all service och skolor tom årskurs 9. På sommaren blommar staden upp till en härlig sommarstad med stort utbud av restauranger och butiker.

  Besiktigat inkl. radonmätning och energideklarerat.

  Entrévåning:

  Hall med grått klinkergolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Garderob och luftvärmepump. Sovrum/kontor med ekparkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. 2 garderober. Inre hall med ekparkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Trappa ner till källarvåning. Stort fint vardagsrum i vinkel med ekparkettgolv, vitmålad väv på väggar, grå mönstrad fondtapet och vitmålat tak. Stora fönsterpartier och dörr till altan. Öppen spis med insats. Kök med matplats. Ekparkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Vit skåpinredning utrustat med elspis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Korridor med ekparkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. 8 garderober. Bänk i kalksten med två underskåp. Fräsch renoverad gästtoalett med grått klinkergolv, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc, tvättställ och spegel. Fräscht renoverat toalett/duschrum med grått klinkergolv/golvvärme, vitt kakel/mosaik på väggar och vitmålat tak. Utrustat med vit badrumsinredning, tvättställ, wc, spegel, handduksvärmare och stor dusch med glasdörr. Sovrum med ekparkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Sovrum med ekparkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Sovrum med ekparkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Utgång till uterum.

  Källarvåning.

  Stor fin och nyrenoverad gillestuga med grafitgrått klinker på golv, vitmålade putsade/tegelväggar och vitmålat tak. Öppen spis med insats. Luftvärmepump. Sovrum med ekparkettgolv, vitmålad tapet/träpanel på väggar och vitmålat tak. 2 garderober. Nyrenoverat förrådsrum med grafitgrått klinker på golv, vitmålade väggar och tak. Stora garderober med skjutdörrar. Utgång till baksida. Hall och tvättstuga med kalkstensgolv, vitmålade väggar och tak. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk, mangel, avfuktare. Röd skåpinredning. Teknikrum med kalkstensgolv, vitmålade väggar och tak. Ventilationsanläggning och VVB. Fräscht renoverat toalettrum med grått klinkergolv, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Utrustat med wc, tvättställ och spegel. Sovrum med ekparkettgolv, vitmålade väggar och tak. Garderob. Duschrum med grått klinkergolv, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Bastu.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM CYPRESSEN 1

  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Ängsgatan 3

  Postnummer
  387 35
  Postort

  Borgholm

  Församling

  Borgholm

  Område

  Borgholm

  Boarea
  Ca ~128.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Boareabeskrivning

  Utöver boarea om 128 kvm i bottenvåning finns bostadsinredd bostadsyta i källarvåning med stor gillestuga och två sovrum.

  Biarea
  128.0 m2
  Tomtareal/mark
  886.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Fin trädgårdstomt med gräsmatta omgärdad av häckar och stenmurar. Biluppställningsplats och gångar i öländsk kalksten.

  Antal rum
  8 rum
  Antal sovrum
  6 rum
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 14 mar 2012
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1968
  Taxeringsvärde byggnad: 1 462 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 437 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 1 899 000 kr
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med källare
  Standardpoäng
  38
  Byggår
  1968
  Grund

  Betong

  Tak

  Papp

  Fasad

  Vitmålat tegel

  Fönster

  2-glasfönster

  Stomme

  Lättbetong

  Bjälklag

  Lättbetong

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  2 luftvärmepumpar, elradiatorer samt två öppna spisar med insats.

  Ventilation

  Mekanisk till- och frånluft

  Skorsten

  Murad skorsten

  Parkering

  Stensatt biluppställningsplats.

  Uteplats

  Stora träaltan och härligt uterum.

  Övriga byggnader

  Fristående garage/förråd.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  11st inteckningar på totalt 1 000 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  18 140 kr/år
  Vatten och avlopp
  5 777 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Hemförsäkring
  6 539 kr/år

  Länsförsäkringar.

  Summa driftskostnader
  31 656 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 349 kr/år
  Årlig elförbrukning
  11852 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 vid rondellen vid Borgholms norra infart, tag av mot staden och sedan första till vänster, Ängsgatan. Nr 3 är fastigheten, vår skylt visar.

  Kommunikationer

  Bra bussförbindelse med Kalmar.

 • Område
  Område

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och inmundiga någon trevlig spis samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  Linden Och Rönnen M Fl, Stadsplan (Beslutsdatum: 19630610)

 • Allmänt

  Inventarier: Alla inventarier ingår i köpet utan särskild ersättning.

  Städning: Ytterligare städning utföres ej.

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning, radonmätning och energideklaration är utförda, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Fakta

 • BostadstypVilla
 • Antal rum8 rum
 • Boarea128 kvm
 • Tomtarea886 kvm
 • AdressÄngsgatan 3
 • OmrådeBorgholm
 • Utgångspris2.750.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.