Lövängsvägen 170

Hörlösa

Trivsamt boende med lugnt lantligt läge på Norra Öland

Välkomna till Hörlösa, här finns ett trevligt boende för den större familjen eller för er som önskar kunna hyra ut.

Utgångspris 1 695 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Emma Maurin

Assisterande fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea111.0 kvm
 • Biarea60.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2245.0 kvm
 • AdressLövängsvägen 170
 • PostortLöttorp
 • OmrådeHörlösa
 • utgångspris1.695.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Trivsamt boende med lugnt lantligt läge i byn Hörlösa ca 3 mil norr om Borgholm. Härlig tomt omgärdad av syren med plats för den stora familjen. Om du lockas av de öppna Öländska landskapen och närhet till både kust och natur kan detta vara något för dig. Här trivs hela familjen, stort plus med fristående gästhus, centraldammsugare och fiber.

  På den stora tomten finns idag boningshus, gästhus samt cykelförråd, verktygsbod och vedbod. Blåklockan, som det stora huset kallas, rymmer idag tre sovrum, separat kök, vardagsrum, två badrum, tvättstuga och hall. I gästhuset finns eget kök, badrum, allrum och sovrum på övervåningen. Detta hus renoverades 2007- kvar att göra är att koppla avloppet till 3-kammarbrunnen. Bostaden hyrs med fördel ut för lägre omkostnader. Här bor ni med ett avskilt och lugnt läge med bra utgångspunkt på Öland. Till den vackra stenkusten vid Kalmarsund är det ca 3 km. Till Östersjön, sandstrand och fina gäddfiskevatten är det ca 4 km.
  Till kustbyn Sandvik med hamn, badstrand, restauranger och affär är det ca 9 km. Till norra Ölands centralort Löttorp är det ca 10 km. Till affär i Källa ca 3 km. Spelar du golf har du här bara ca 7 km till Källatorps fina 18 håls golfbana.

 • Allmän beskrivning

  Blåklockan är huvudfastigheten som med sina väl tilltagna ytor bjuder in gäster och familj till både umgänge och övernattning. Huset består av tre stora sovrum, två badrum, tvättstuga och sällskapsytor i form av kök och vardagsrum. Ugglebo är gästhuset som med eget kök, allrum, badrum och med sovrum på övervåningen får alla att trivas.

  Entré via farstu, innanför dörren har vi en rymlig och ljus hall. Groventré finns vid tvättstugan.

  Köket är välplanerat och stort, här finns god förvaring och arbetsyta, även plats för ett större matbord. Köket går i grått med vitt kakel som stänkskydd och ljusa väggar och golv. Härligt ljusflöde och utsikt över tomten.

  Vardagsrummet blir den naturliga samlingsplatsen när vädret sviker, här finns gott om plats för sittgrupp och hyllor. Trevligt med eldstad.

  Badrum finns det två stycken, ett lite större med handfat, toalett och badkar, det mindre har handfat, toalett och dusch. Gemensamt för dem båda är mörk våtrumsmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. Tvättstuga finns i separat rum bredvid det mindre badrummet.

  Sovrummen är alla tre väl tilltagna och utspridda i huset för bekvämlighet, alla är inredda i ljusa färger.

  Gästhuset fyller sin funktion och fungerar helt fristående. Avloppet från kök och badrum behöver kopplas mot fastighetens avloppsanläggning. Här finns ett mindre kök, badrum med handfat, toalett och dusch samt vardagsrum, matsal invid köket och en trevlig veranda vid entrén. På övervåningen återfinns två separata sovrum.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1998
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Plåtarbeten
  Uteluftsventilerad krypgrund
  Fönster
  3-glasfönster termo
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Frånluftvärmepump + luft/luft värmepump
  Ventilation
  FX frånluftvärmepump - Blåklockan samt Självdrag - Ugglebo
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Hörlösa 2:18
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Lövängsvägen 170
  Postnummer
  38770
  Ort
  Löttorp
  Område
  Hörlösa
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  45 368 kr/år
  El
  31 000 kr/år
  Elförbrukning
  13715 kWh
  VA
  6 300 kr/år
  Renhållning
  2 100 kr/år
  Väg, samf.
  100 kr/år
  Försäkring
  5 868 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 611 000 kr
  Summa pantbrev
  850 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2245.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Hörlösa GA:3 ändamål: Vägar
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Hörlösa by ligger idag nära den stora landsvägen, den gamla landsvägen går genom byn. Hörlösa ligger inte långt från den vackra stenkusten i väster och i närheten finns alvarmarker. Tre km österut ligger Högenäs Orde med sin rika naturupplevelse av fåglar och flora, en ljuvlig plats med ett glittrande Östersjön. Bada kan man göra i Källa eller Tingskullens fina badplats lite längre norrut på östra sidan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   111.0 kvm
  • Biarea
   60.0 kvm
  • Pris
   1 695 000 kr
  • Adress
   Lövängsvägen 170
  • Fastighet
   Hörlösa 2:18
  • Tomtarea
   2245.0 kvm
  • Byggår
   1998
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.