Vickleby 140

Vickleby

Villa med svårslaget läge!

Villa uppe på landborgskanten med fristående garage och slående utsikt över Kalmarsund och närhet till Stora Alvaret - Sol från morgon till kväll!

Utgångspris 3 600 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Söndag 28/4 kl 10:00 - 10:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum6 rum
 • Boarea105.0 kvm
 • Biarea105.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1445.0 kvm
 • AdressVickleby 140
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeVickleby
 • Utgångspris3.600.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I Vickleby, uppe på landborgskanten med panoramavy över Kalmarsund och Mörbylångadalens odlingsslandskap, med alla sina solnedgångar och Stora Alvaret på andra sidan vägen med alla vackra soluppgångar, här finner ni en genuint byggd villa i ett plan med hel källare och fristående garage. Närmsta grannar är bland andra Vickleby hembygdsgård, byns medeltidskyrka med prästgård, byns f d gamla skola och f d församlingshem.

  • Möjlighet att köpa två obebyggda tomter väster om fastigheten mot Vickleby bygata! (Säljs separat samtidigt, köparen till villan har företräde)
  • Kommunal V/A
  • Fiber

  Villan byggdes med rustika materialval vid uppförandet. Under åren har boendet renoverats och underhållits väl. Direkt när man kliver innanför ytterdörren slås man av utsikten över Kalmarsund. Boendets entréplan disponeras med rymlig hall med nyslipat trägolv, kök med matplats, sovrum med egen toalett, kontor/ gästrum, ett större sovrum med hel garderobsvägg och ett badrum med dusch och toalett. Nedgång från kök till källarplan med hall, allrum, förrådsutrymmen, pannrum, groventré/verkstad samt ett luftigt gästrum med bra förvaring.

  Villan värms via vattenburet värmesystem med en el-panna. Kompletterande öppen spis samt luft/luftvärmepump.

  Fristående garage med plats för en bil och vidbyggt förråd med möjlighet till separat ingång samt mindre separat förråd.

  Vickleby anses av många, ha Ölands vackraste bygata och vid denna ligger Capellagården, en skola för hantverk, grundad av Carl Malmsten med hantverksutställning, sommar-cafe och pub, doftande rosengård och örtagård m.m. Bra mat i vacker miljö finner du på Bo Pensionat. Övrig service, affärer, skolor finner du i Mörbylånga eller Färjestaden. Förskola finns i byn. Till havet med fin badplats och ”surfmeckat” vid Haga Park eller fågelskådning vid Beijershamn är det ca två km.

  På östra sidan av landsvägen finns det vackra och unika hedlandskapet Stora Alvaret med en säregen flora.

 • Allmän beskrivning

  HALL Vy mot Kalmarsund via pardörrar in mot vardagsrum. Nyslipat trägolv, tapet och trätak. Hatthylla och garderob.

  DUSCH/TOALETT Våtrumsgolv, kakel/träpanel och trätak. Duschhörna, handfat med underskåp, högskåp och bidé. Toalett och fläkt.

  SOVRUM Parkettgolv, tapet och vitmålat tak. Hel garderobsvägg.

  KÖK Rejält kök med matplats och nedgång till källarplan. Golvmatta, inredning i eklaminat och vitt tak. Kyl/frys, diskmaskin, spis med häll. Fläkt.

  SOVRUM MED WC Nyslipat trägolv, vitmålade väggar och trätak. Separat toalett med handfat. Heltäckningsmatta, tapet och trätak.

  VARDAGSRUM Rymligt rum med öppen vy mot Kalmarsund och utgång mot väster. Hårdvaxoljebehandlat trägolv, vitmålade väggar och trätak. Öppen spis och luft/luftvärmepump.

  KONTOR/SOVRUM Parkettgolv, målade väggar och vitt tak. Inkommande fiber.

  Källarplan

  HALL Klinkergolv, målade väggar och vitt tak.

  MATKÄLLARE Fast inredning.

  FÖRRÅDSRUM Genomgångsrum till pannrum. Målat golv, målade väggar och vitt tak. Frysskåp.

  PANNRUM Målat golv, målade väggar och vitt tak. Elpanna Nibe Compact.

  TVÄTTSTUGA/BASTU/DUSCH Klinkergolv, målade väggar/kakel och målat tak. Extra dusch, tvättbänk och toppmatad tvättmaskin. Bastu med plats för 10 personer!

  GÄSTTOALETT Klinkergolv, tapet och målat tak. Toalett och handfat.

  ALLRUM Klinkergolv, målade väggar och trätak.

  GÄSTRUM Klinkergolv, tapet och vitt trätak. Garderobsvägg.

  GROVENTRÉ/VERKSTAD Möjlig in/utgång till trädgård på gavel i söder. Målat golv, målade väggar och tak. Garderober. 3-fas uttag.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med källare
  Byggnadsår
  1970
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Murad med källare
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  El - vattenburen värme, öppen spis & luft/luftvärmepump
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Fastighetsbeteckning
  Stora Vickleby 3:20
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Vickleby 140
  Postnummer
  38693
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Vickleby
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  51 667 kr/år
  El
  38 657 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  5 796 kr/år
  Renhållning
  1 788 kr/år
  Väg, samf.
  700 kr/år
  Försäkring
  4 726 kr/år
  Taxeringsvärde
  2 209 000 kr
  Summa pantbrev
  300 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1445.0 kvm
  Övrigt
  Trädgård med gräsmatta, stenläggningar, delvis omgärdad av stenmur och Syrén. Valnötsträd och vindruvor. Robot ingår - dock måste troligen slingan läggas om.
  Uteplats
  - Stenlagd uteplats i väster
  Parkering
  - Garage för 1-bil
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Vickleby GA:3 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Övrigt Förmån: Officialservitut Väg, 08-VIK-167.1

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1988-03-08)
 • Övrigt
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   6 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   105.0 kvm
  • Biarea
   105.0 kvm
  • Pris
   3 600 000 kr
  • Adress
   Vickleby 140
  • Fastighet
   Stora Vickleby 3:20
  • Tomtarea
   1445.0 kvm
  • Byggår
   1970
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.