Viktoriagatan 42A

Borgholm

Markplanslägenhet med utsikt mot slottet och härlig uteplats i kvällssol! Välkommen!

Trevlig trerums-lägenhet i markplan som förbereds inför försäljning - inkom med intresse redan nu för att inte missa något!

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättslägenhet
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea71.5 kvm
 • AdressViktoriagatan 42A
 • PostortBORGHOLM
 • OmrådeBorgholm
 • Avgift4.922 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välplanerat lägenhet i markplan med en härlig uteplats där ni i kvällssolen blickar ut mot slottsruinen. Här bor du med trevliga grönområden och Borgholms service på gångavstånd - praktiskt med allt nära samtidigt som du bor lugnt och skönt! Lägenheten är i fräscht skick med renoverat badrum - här sätter du snabbt din egen prägel och trivs från dag ett! Välkommen att anmäla ditt intresse redan nu för att inte missa något!

 • Byggnad
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Spiran i Borgholm
  Allmänt om föreningen
  Föreningens hus färdigställdes 1991-1992, med adresser Viktoriagatan 16-25, 27, 42-42 och 45-56. Uppvärmning sker med fjärrvärme. Värmekostnaden ingår i årsavgiften. Föreningen har mekanisk till-/frånluft som ventilationssystem. Om det kan antas att förvärvaren inte avser att bosätta sig permanent i bostadslägenheten har bostadsrättsföreningen i enligt med bostadsrättsföreningens ändamål rätt att neka medlemskap.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  I avgiften till BRF ingår Telia Basutbud. Tillgång finns att få Telia Bredband Fiber 100/100, hastighet 50-100Mbit/s.
  Parkering
  Parkeringsplats finns, avgift 125 kr/mån. Separat kö till: Carport, avgift f.n.175 kr/mån. Garage, avgift f.n. 250 kr/mån.
  Renoveringar
  Planerade inom närmaste 5 åren (2022-2026): Byte av samtliga termostater för värme. Utvändig målning gavlar trappräcken, byte delvis av stuprännor och hängrännor. Utförda: 2021 fogning betongskarvar samtliga hus 16-56, ovk besiktning, byte ljusarmaturer trapphus 53 a-b samt soprum och expedition, rep av avloppsluftning hus 28. Byte m arkdranering vid gavel 16a. Byte isolering gavelvägg invändigt 16a. 2019 Energideklaration 2017-2019 Fasadmålning 2014 Målning av samtliga fönster och fönsterdörrar. Byte av fönsterbläck på söder- och östersidor. utvändig målning av garagen 2011 Ombyggnad av 2 st 5-rumslägenheter till 4 st 2-rumslägenheter.
  Gemensamhetsutrymmen
  Gemensamt cykelförråd finns vid carporten
  Överlåtelseavgift
  1 313 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Juridisk person
  Nej
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Höjning gjordes med 5% 2023
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  32
  Boarea
  71.5 kvm
  Avgift
  4 922 kr/mån Höjning gjordes med 5% 2023-01-01
  Andel i föreningen
  1,5506%
  Andel av årsavgift
  1,5506%
  Total driftskostnad
  640 kr/mån
  El
  560 kr/mån
  Elförbrukning
  2000 kWh
  Försäkring
  80 kr/mån
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Borgholm är Ölands enda stad och fick sina stadsrättigheter år 1816. Redan under 1800-talet började de första sommargästerna komma till Borgholm via båt från Stockholm. Idag är Borgholm en välbesökt sommarstad med många sevärdheter som lockar. Borgholms Slott med anor från 1100-talet är ett av de populära målen när guidad rundtur av kastellanen fångar besökarnas intresse eller när en folkkär artist uppträder på kvällen. Storgatan är gågata under sommaren där man lugnt kan flanera och titta i affärer eller besöka någon av restaurangerna. Om man strosar vidare ner till hamnen så är det under högsäsong fullbelagt med båtar av olika storlek, segelbåtar som motorbåtar, svenska som utländska. På kvällen är det ljuvligt att besöka någon av restaurangerna vid hamnen och njuta av något gott samtidigt som solen sakta sänker sig över Kalmarsund. Badar gör man vid Sjöstugans badplats eller så fortsätter man på den fina cykelvägen till Köpingsvik.

  Kommunikation

  Bussar med KLT går flera gånger dagligen till Kalmar. Direktbuss till och från Stockholm erbjuder Silverlinjen med minst en avgång per dag. Tåg finns i Kalmar och enkelt byte från KLTs bussar. Den närmsta flygplatsen är Kalmar Öland Airport i Kalmar. Reser man med eget flygplan kan Öland erbjuda tre flygfält passande mindre flygplan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättslägenhet
  • Rum
   3 rok
  • Boarea
   71.5 kvm
  • Adress
   Viktoriagatan 42A
  • Våning
   1 av 2
  • Avgift
   4 922 kr/mån
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.