Vickleby bygata 8

Vickleby

Tomt med högt läge utefter genuina bygatan!

Tomt med fint läge i Vickleby, en genuin Ölandsby med Ölands vackraste bygata. Högt läge med Kalmarsundsvy. Kommunalt VoA.

Utgångspris 950 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypTomt
 • UpplåtelseformFriköpt
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1051.0 kvm
 • AdressVickleby bygata 8
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeVickleby
 • 950.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om tomten

 • Beskrivning

  I den genuina Ölandsbyn Vickleby, ca 8 km söder om Färjestaden, har vi nu nöjet att sälja en obebyggd tomt om 1051 kvm med bra läge utefter bygatan med möjlighet till utsikt över Kalmarsund. Närmsta grannar är bland andra Vickleby hembygdsgård, byns medeltidskyrka med prästgård, byns tidigare gamla skola och före detta församlingshem. Byggnadsplan medger byggnation i två plan. Kommunalt vatten och avlopp samt el finns i tomtgräns. Bevattningsbrunn finns på tomten. Infart sker från bygatan via ny öppning i befintlig stenmur.

  Vickleby anses av många, ha Ölands vackraste bygata och vid denna ligger Capellagården, en skola för hantverk, grundad av Carl Malmsten med hantverksutställning, sommar-cafe och pub, doftande rosengård och örtagård m.m. Bra mat i vacker miljö finner du på Bo Pensionat. Övrig service, affärer samt skola finner du i Mörbylånga eller Färjestaden. Förskola finns i byn. Till havet med fin badplats och ”surfmeckat” vid Haga Park eller fågelskådning vid Beijershamn är det ca två km.

  På östra sidan av landsvägen finns det vackra och unika hedlandskapet Stora Alvaret med en säregen flora.

  Byggnadsplan medger byggnation av bostadsbyggnad, i två plan med högsta höjd om 7,0 meter. Byggyta om max 200 kvm varav gårdshus max 50 kvm. Vid nybyggnad skall hänsyn tagas till bebyggelseområdets egenart beträffande materialval och fasad utformning.

  El-anslutning får ske i samråd med EON, kostnad kontakta EON för prisuppgift. - Indikativt pris är 50 000 kronor. V/A kostar 237 684 kr (2024 enligt Mörbylånga kommun).

 • Allmänt om Tomten
  Adress
  Vickleby bygata 8
  Postnummer
  38693
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Vickleby
  Kommun
  Mörbylånga
  Tomtarea
  1051.0 kvm
  Enligt
  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
  Vatten & avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp finns vid tomten. Anslutningskostnad för vatten och avlopp är f.n (2024) 237 684 kr.
  Tomttyp
  Tomt
  Övrigt
  - Sluttande tomt med gräsmatta, omgärdad av kalkstensstenmur i väster med grindstolar i kalksten och vacker metallgrind mot bygatan, i norr kalkstensmur, och syrenbuskage och staket i söder. Äldre bevattningsbrunn. Bred kalkstensgång med trappor i avsatser finns i söder.
  Byggrätt
  Byggnadsplan medger byggnation av bostadsbyggnad, två plan med högsta höjd om 7,0 meter. Byggyta om max 200 kvm varav gårdshus max 50 kvm. Vid nybyggnad skall hänsyn tagas till bebyggelseområdets egenart beträffande materialval, fasadutformning mm. Samråd gärna med Mörbylånga kommun. - Se bifogade planbestämmelser under dokument.
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  1 000 kr/år
  Elförbrukning:
  0 kWh
  Väg, samf.:
  1 000 kr/år
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Vickleby GA:3 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Övrigt

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1988-03-08)
 • Övrigt
  Taxeringsvärde är ej åsatt.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Tomt
  • Tomtarea
   1051.0 kvm
  • Tomttyp
   Tomt
  • Övrigt
   - Sluttande tomt med gräsmatta, omgärdad av kalkstensstenmur i väster med grindstolar i kalksten och vacker metallgrind mot bygatan, i norr kalkstensmur, och syrenbuskage och staket i söder. Äldre bevattningsbrunn. Bred kalkstensgång med trappor i avsatser finns i söder.
  • Pris
   950 000 kr
  • Adress
   Vickleby bygata 8
  • Upplåtelseform
   Friköpt
  • Fastighet
   Stora Vickleby 3:46
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.