Ventlinge 116

Ventlinge

Villa med vacker innergård och kalkstenslada!

Villa med tillhörande garage och vacker kalkstenslada. Vyn mot Kalmarsund, golfbana och dess öppna läget gör fastigheten attraktiv att förädla!

Utgångspris 1 995 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea120.0 kvm
 • Biarea385.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaBiyta enligt ungefärlig mätning - utvändigt av lada
 • Tomtarea1875.0 kvm
 • AdressVentlinge 116
 • PostortDegerhamn
 • OmrådeVentlinge
 • Utgångspris1.995.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Villa med anor från 1700-tal med tillhörande garage och vacker kalkstenslada. Vyn mot Kalmarsund, golfbana och dess öppna läget gör fastigheten attraktiv att förädla efter eget tycke och smak. Kalkstensladan om ca 385 kvm kan bli något unikt med dess kulturhistoriska väggar från Öland. Idag endast använd för förvaring och garage. Ett stort plus är fastighetens innergård med kalkstensgång och uteplatser.

  Huset av timmerstomme, flyttades troligen till platsen. Moderniserad med fasadtegel under 70-talet. Idag har endast entréplan fullt inrett, husets vind med ett sovrum och stora öppna sommarytor med synliga timmerväggar och bjälkar – vilken möjlighet för framtida ägare att förädla och kanske bygga takkupa mot sundet?

  Huset erbjuder idag hall, vardagsrum, 3-4 sovrum, badrum och kök.

  Granne med fastigheten finns Ölands cykelled, perfekt och tryggt att ta sig till Grönhögen med affär, restaurang och Grönhögens golfbana. På gångavstånd ligger Norrgården känd för sin löktavla och försäljning av grönsaker från gården.

  I anslutning till fastigheten ligger Anna Rydstedts stig längs med sjögatan som leder ner till vackra solnedgångar i Kalmarsund.

  Grönhögen på sydvästra Öland är årets ”Ölands by” ett mindre samhälle med sin kända 18-håls golfbana www.gronhogen.se Grönhögen Golf Links som är i världsklass. Närhet till Ottenby och dess fågelstation vilket gör samhället levande med gästhamn, café, flera restauranger sommartid, konstgalleri och mataffär. Ute på alvaret finns populärt kalkstensbrott för sötvattensbad och hopp från klippor.

 • Allmän beskrivning

  HALL Golvmatta, tapet och vitt tak. Inbyggd förvaring under trappa med lucka ner till liten matkällare. Trappa upp till övervåning och vind.

  SOVRUM Nås från hallen och från sovrum i väster. Heltäckningsmatta, tapet och vitt tak.

  SOVRUM Utsikt mot Kalmarsund. Parkettgolv, tapet och vitt tak.

  VARDAGSRUM Vy mot Kalmarsund i väster. Parkettgolv, tapet och vitt tak. Luft/luft-värmepump från ca 2005.

  TV-RUM/MATRUM Golvmatta, tapet och vitt tak. Inkommande fiber.

  KÖK Klassiskt kök med matplats. Äldre golvmatta, tapet och vitt tak. Inredning i vitt, spis med häll, fläkt och kyl.

  BADRUM Tidigare badkar, idag dusch. Äldre golvmatta, nyare väggbeklädnad och vitt tak. Toalett, handfat och varmvattenberedare.

  Övervåning/vind

  HALL Trapphall med inbyggd garderob.

  SOVRUM Vy mot innergård i öster. Heltäckningsmatta, målade väggar och vitt tak.

  VIND Förvaringsyta, sommarrum och enklare sovrum. Fina, bevarade och synliga timmerväggar.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1909
  Byggår, kommentar
  Troligen 1800-tal
  Fasad
  Fasadtegel
  Stomme
  Trä/timmer
  Grundläggning
  Torpargrund/ liten källare
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Betongpannor/papptak
  Uppvärmning
  Direktverkande el och luft/luft-värmepump
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2023-04-04
  Fastighetsbeteckning
  Ventlinge 5:21
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Ventlinge 116
  Postnummer
  38663
  Ort
  Degerhamn
  Område
  Ventlinge
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  33 279 kr/år
  El
  19 922 kr/år
  Elförbrukning
  10834 kWh
  VA
  4 663 kr/år
  Renhållning
  1 788 kr/år
  Försäkring
  6 906 kr/år
  Beräknat antal pers
  1
  Taxeringsvärde
  1 189 000 kr
  Summa pantbrev
  370 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1875.0 kvm
  Övrigt
  Trädgård med stenläggning mot framsida, gräsmatta och björk.
  Parkering
  - Garage för 1 bil - Garage i lada för 1 bil
 • Rättigheter & Belastningar
  Förmån: Officialservitut Avlopp, 0840-442.1 (gäller enskilt avlopp innan kommunalt)
 • Övrigt
  Besiktning: Besiktning utförd, protokoll finns. Energideklaration är genomförd 2023. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ventlinge socken och Grönhögen har gamla anor redan från stenåldern men det var först senare som jordbruk m.m. kom igång. Under 1800-talet startade jordbrukarna upp sockerbetsodling och även ett flertal stenindustrier blommade upp där det utvanns kalksten som användes till byggmaterial och stenmurar. Fiskebåtarna låg på rad i hamnen och idag är det en välbesökt fritidshamn. I dagsläget har Grönhögen en golfklubb som klassas som en av Sveriges bästa 18-håls golfbana med sin speciella karaktär. I samhället finns det även två restauranger, ICA-butik samt andra småbutiker att strosa i. Badmöjligheter både vid strand, brygga och det gamla kalkbrottet. För den intresserade är även fågelskådningen inte långt ifrån då ni har alvaret här och närhet till Ottenby.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   120.0 kvm
  • Biarea
   385.0 kvm
  • Pris
   1 995 000 kr
  • Adress
   Ventlinge 116
  • Fastighet
   Ventlinge 5:21
  • Tomtarea
   1875.0 kvm
  • Byggår
   1909
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.