Törnbotten 408 B

Törnbotten / Hönstorp

Rejäl tomt med lantlig känsla!

Utefter bygatan & landsvägen ligger tomten i lantliga Törnbotten/Hönstorp som precis avstyckas om ca 2800 kvm. Närhet till Algutsrum och brofästet.

Utgångspris 375 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypTomt
 • UpplåtelseformFriköpt
 • AreakällaUnder avstyckning
 • Tomtarea2700.0 kvm
 • AdressTörnbotten 408 B
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeTörnbotten / Hönstorp
 • 375.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om tomten

 • Beskrivning

  I lantliga Törnbotten by i gränsen mot Hönstorp, ligger ert framtida boende och tomt. Utefter bygatan och landsvägen ligger tomten som precis avstyckas om ca 2700 kvm. Här ligger fastigheten strategiskt bra med närhet till Algutsrum och brofästet. Här finns den lantliga och genuina känslan kvar, men ändå på nära avstånd till service, förskola och skola.

  Tomten fick 2022 positivt förhandsbesked för byggnation av Mörbylånga kommun. Vatten och avlopp för lösas med egen anläggning. Byggnationen är tänk och anvisad till södradelen av tomten mot by gränsen i Hönstorp. Se förhandsbesked och exempelbild på byggnation, under dokument.

  Gillar ni naturen och lugnet då har ni hittat den rätta platsen på Öland – Törnbotten/ Hönstorp!

  Törnbotten/ Hönstorp ligger invid det öländska mittlandet med skog och natur inpå knuten. Här finns naturreservat och fornborgen Gråborg och består främst av hasseldominerad skog. Strövområden och vandringsleder i direkt närhet. Här bor man endast 15 minuter från brofästet och med närhet till affärer och bad i Färjestaden eller Östersjön beroende på väder och vind.

  El får anslutas och tillkommer med avgift till EON ca 37 500 kronor. (Kontakta själv leverantör för exakt anslutningsavgift)

 • Allmänt om Tomten
  Adress
  Törnbotten 408 B
  Postnummer
  38690
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Törnbotten / Hönstorp
  Kommun
  Mörbylånga
  Tomtarea
  2700.0 kvm
  Enligt
  Under avstyckning
  Vatten & avlopp
  Köparen för själv lösa vatten och avlopp via egen anläggning i samråd med Mörbylånga kommun.
  Tomttyp
  Tomt
  Övrigt
  - Tomten är under avstyckning och beräknas bli ca 2700 kvm. Arealen kan komma att justeras av Lantmäteriet +/- 10 %. Tomten är av betesmark/lövskogskaraktär med stenmur och rik och artrik flora.
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  1 000 kr/år
  Elförbrukning:
  0 kWh
  Väg, samf.:
  1 000 kr/år
  Summa pantbrev
  200 000 kr
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
  Nedanstående gäller i stamfastighet och kommer troligen inte belasta avstyckningslotten. Last: Avtalsservitut Kraftledning, 08-IM1-75/11703.1 Last: Officialservitut Väg, 08-ALR-475.1 Last: Officialservitut Väg, 08-ALR-508.1
  Avtalsservitut Kraftledning (utefter bygatan)
 • Övrigt
  Tomten saknar taxeringsvärde och tomten säljs penninginteckningsfri. Tillträde kan ske så snart avstyckning vunnit laga kraft, troligen september/oktober 2023.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Tomt
  • Tomtarea
   2700.0 kvm
  • Tomttyp
   Tomt
  • Övrigt
   - Tomten är under avstyckning och beräknas bli ca 2700 kvm. Arealen kan komma att justeras av Lantmäteriet +/- 10 %. Tomten är av betesmark/lövskogskaraktär med stenmur och rik och artrik flora.
  • Pris
   375 000 kr
  • Adress
   Törnbotten 408 B
  • Upplåtelseform
   Friköpt
  • Fastighet
   Del av Norrgärdet 1:5
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.