Stora Frögårdsvägen 12

Stora Frö

Invid Kalmarsund - 1½ plan med möjlighet till uthyrning!

Villa byggd 2006 som en högklassigt fritidsboende med fri utsikt över Kalmarsund både från altanen och matplatsen. Möjlighet till uthyrning!

Utgångspris 2 995 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidsbostadsrätt
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea145.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressStora Frögårdsvägen 12
 • PostortMÖRBYLÅNGA
 • OmrådeStora Frö
 • Utgångspris2.995.000 :-
 • Avgift5.766 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I lugna och rofyllda Stora frö precis invid vattnet ligger detta unika fritidsboende. Villan byggdes 2006 som en högklassigt boende med fri utsikt över Kalmarsund både från altanen och matplatsen. Under 2022 skapades ett genomtänkt koncept på Stora frögården med möjlighet till uthyrning och tillgång till restaurang och badbrygga inom den nybildad bostadsrättförening Stora Frögården.

  Tänk att kunna kombinera nytta med nöje! Hyr ut din bostad när du inte är på plats och sänk dina egna boende kostnader! Villans nuvarande hyresintäkter är cirka 180 000 kronor per år utan eget nyttjande efter avgifter.

  Villan i 1½-plan erbjuder rymlig hall med öppenhet via pardörrar in till kök och vardagsrum i öppenhet med utsikt. På entréplan finns även ett sovrum med möjlighet till egen ingång, badrum och luftig tvättstuga med gott om yta. Övervåning med allrum, tre sovrum, varav ett med eget badrum och klädkammare. Villan erbjuder vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övreplan från frånluftsvärmepump. Stor altan i västerläge!

  Närliggande Haga Park som ofta erbjuder perfekta förhållanden för vattensport är mycket populärt bland vind- och kitesurfare. För den fågelintresserade finns Beijershamn på cykelavstånd utefter Kalmarsund med gemytliga strövområden.

  Utanför går cykelvägen "fyr till fyr" mot Färjestaden och Mörbylånga.

  Villan kan nyttjas och hyras ut årets alla månader, men kan inte bli din permanenta adress!

 • Allmän beskrivning

  Vattenburen golvvärme på nedervåning och radiatorer på övervåning. (el-golvvärme i badrum).

  HALL Luftig hall med öppenhet via pardörrar in mot vardagsrum/kök. Klinkergolv, målade väggar och vitt tak. Trappa upp till övervåning.

  SOVRUM MED MÖJLIGHET TILL EGEN INGÅNG Parkettgolv, mönstrad tapet och vitt tak. Garderob.

  VARDAGSRUM/KÖK I öppen planlösning utefter huset fulla bredd finns denna välplanerade sociala planlösning med värmande kamin. Utgång i väster mot husets altan med utsikt över Kalmarsund. Parkettgolv, målade väggar och vitt tak. Kök i ljusfärgsättning. Spis med häll, fläkt och kyl samt diskmaskin. Skafferi/förråd med fast inredning och frys.

  DUSCH/TOALETT Invid hallen. Klinkergolv, kakel och vitt tak. Duschhörna med glasvägg, toalett och handfat.

  TVÄTTSTUGA Klinkergolv, målade väggar och vitt tak. Städskåp, tvättmaskin, torktumlare och tvättho. IVT-frånluftspanna 490.

  Övervåning

  ALLRUM/HALL Från öster till väster. Vy mot Kalmarsund i väster. Rummet passar perfekt för läshörna och TV-hörna. Parkettgolv, målade väggar och mönstrad fondtapet. Vitt tak upp i nock.

  STORT SOVRUM MED BADRUM OCH KLÄDKAMMARE Sovrum med parkettgolv, tapet och vitt tak. Garderob med skjutdörr. Klädkammare med parkettgolv, målade väggar och vitt tak. Badrum med klinkergolv, kakel och vitt tak. Badkar, toalett, handfat med kommod och handdukstork.

  SOVRUM Parkettgolv, tapet och vitt tak. Garderob.

  SOVRUM Parkettgolv, tapet och vitt tak. Garderob med skjutdörr.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  2006
  Fönster
  3-glasfönster
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump
  Ventilation
  F-system med värmeåtervinning
  Energideklaration
  Ej utförd
 • Förening
  Typ
  Oäkta bostadsrättsförening
  Marken ägs av
  Ej angivet
  Delat ägarskap
  Ej angivet
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  Hus 2
  Boarea
  145.0 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  5 766 kr/mån Inkl vatten, sopor och parkering. Avgift höjdes 10 % 231001. En obligatorisk avgift om 230 kr/ mån tas ut för TV/fiber.
  Andel i föreningen
  9,06%
  Andel av årsavgift
  9,06%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  714 809 kr
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Ur årsredovisning 2022 siffror.
  Total driftskostnad
  1 780 kr/mån
  El
  1 500 kr/mån
  Elförbrukning
  0 kWh
  Försäkring
  50 kr/mån
  Övrigt
  230 kr/mån
  Kommentar
  Drift enligt schablon. Övrigt gäller 230/ mån för bredband & TV-bas utbud (from 20240101).
 • Tomt
 • Uteplats & parkering
  Altan mot baksida i väster med utsikt mot området och Kalmarsund. Brf innehavaren ansvar själv för skötsel och underhåll.

  Parkering

  Stenlagd yta mot framsida invid huset
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  - Uthyrning ske via driftsbolaget SFG Sydost - tar 25 % + ev tredjeparts avgifter (t ex Booking).
 • Närområde

  Allmänt om området

  I området finns fina cykelvägar, joggingspår i vacker tallskog och bad i långgrunt vatten. Haga Park är Sveriges windsurfingcentrum med olika tävlingar och har uthyrning av windsurfingutrustning. Vid campingen finns butik och gatukök samt minigolf och uthyrning av trampcyklar. Är man fågel- och naturälskare är det inte långt till vackra fågelområden och världsarvet. Gillar man golf finns flera banor inom rimligt avstånd. Till Färjestaden med affärer och restauranger är det ca 8 km.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidsbostadsrätt
  • Rum
   5 rok
  • Boarea
   145.0 kvm
  • Pris
   2 995 000 kr
  • Adress
   Stora Frögårdsvägen 12
  • Avgift
   5 766 kr/mån
  • Byggår
   2006
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.