Semestervägen 20 - Villavagn 284

Eriksöre

Fritidsboende invid Kalmarsund med alla rätt!

Mycket välskött och påkostad fritidsbostad i bostadsrättsform och kom och gå som du vill under hela året. Vintervatten! Villavagn 284 på Eriksöre!

Utgångspris 1 300 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 13/7 Kontakta mäklaren för tid & bokning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättslägenhet
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea40.4 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressSemestervägen 20 - Villavagn 284
 • PostortFÄRJESTADEN
 • OmrådeEriksöre
 • Utgångspris1.300.000 :-
 • Avgift3.056 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Kan detta vara det optimala fritidsboendet på Öland?

  Tänk dig att bo i en mycket välskött och påkostad fritidsbostad i bostadsrättsform och kom och gå som du vill under hela året med vintervatten inkopplat. Föreningen sköter marken runtom och du själv sköter dina egna odlingar, uteplats och utemiljön med stenläggningar, dekorsten samt syrén och b la vinbär.

  Villavagn 284 på Eriksöre camping är den mest påkostade och troligen den mest välvårdade villavagnen som finns att erbjuda. Boendet har en påkostad och lättskött uteplats om 27 kvm med el-styrt tak, här väljer du om du vill ha sol eller skugga och lä via de öppningsbara partierna i olika sektioner. Vagnen ligger på hörnläge mot jordbrukslandskapet och med stort grönområde i väster.

  Vagnen är en av de få med vattenburet uppvärmningssystem. Ett stort sovrum med egen toalett, ett sovrum med valmöjlighet till dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum samt allrum och kök i ett med burspråk och el-kamin, värmereducerande markis för fönster (el-drivna).

  Säljs komplett med inventarier, trädgårdsutrustning och b la två cyklar samt grill.

  För den som vill hyra ut sin vagn, finns möjlighet att via campingen få hjälp med uthyrning och avsyning. (Vagnen har inte varit för uthyrning - samma ägare sedan ny)

  Inom campingen finns en välsorterad sommarbutik med ett stort utbud av varor för vardag och fest. Ni finner även restaurang nere vid Kalmarsund som erbjuder god mat och dryck vid uteserveringen med härlig utsikt över havet. På Eriksöre camping finns något för alla, stora områden att röra sig på och som en av Sveriges få hundvänliga campingområde erbjuds en agilitybana nere vid havet för de besökande hundarna.

  Eriksöre ligger längs med södra Ölands västra kust vid ett naturskönt område med stora grönområden och härlig badplats. På cykelavstånd ligger Färjestaden som under sommaren blommar upp med marknader och andra aktiviteter och året om finns Ölands Köpstad med stort utbud av butiker. Ölands djurpark ligger inte långt ifrån med både zoo, nöjesfält och vattenland. Kalmar ligger västerut och nås via Ölandsbron eller med cykelfärjan "Dessi" sommartid. Dessi går mellan hamnarna i Färjestaden och Kalmar om man vill utforska Kalmar med cykel eller bara strosa runt på Kvarnholmen. Söderut finner ni de stora odlingslandskapen och öppna alvaren med fina strövområden.

 • Allmän beskrivning

  Vagnen är påkostad för vinterbruk med isolerat golv och vintervatten samt vattenburet uppvärmningssystem.

  ALLRUM/KÖK I öppen planlösning med sällskapsyta och matplats. Golvmatta, mönstrade väggar och tak. Allrum med bäddsoffa, fåtöljer och el-kamin. Kök med spis, fläkt, micro och kyl/frys samt bra arbetsytor.

  HALL MED FÖRVARING Skåp med el-panna och varmvattenberedare.

  DUSCH/TOALETT Duschkabin, handfat med kommod, toalett samt fläkt.

  SOVRUM Två sängar som kan tas isär eller nyttjas som dubbelsäng.

  SOVRUM MED TOALETT Rymligt med platsbyggd förvaring på vägg och garderob med spegelskjutdörrar. Dubbelsäng. Toalett med handfat.

  UTEPLATS ca 27 kvm Trall i komposit, öppningsbara glaspartier (manuellt), skjutbara markiser, el-styrt. Bra yta för både solstolar, matgrupp och sällskapsyta.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Villavagn - Aspen
  Byggnadsår
  2008
  Fönster
  Isolerglasfönster
  Uppvärmning
  Vattenburet system till elpanna, el-kamin
 • Förening
  Namn
  Brf Erik på Öland
  Allmänt om föreningen
  Brf Erik På Öland Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2007-05-08. Föreningen förvärvade fastigheten Mörbylånga Eriksöre 5:24 2008. Tomtarealen är 173 590 kvm. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade. Fastighetens byggnader uppgår till 123 st., varav 27 st. stugor bostadsrätter, 13 st. stugor bostadsrättslokaler, 75 st. villavagnar bostadsrätter samt förrådsbyggnad, receptionsbyggnad, restaurangbyggnad, 3 servicehus, badkiosk och konferensbyggnad. Gemensamma anordningar är strand med två bryggor. Eriksöre Camping och stuguthyrning drivs i föreningens egen regi.. Här erbjuds ett brett utbud av aktiviteter för alla i familjen. Det är även en hundvänlig camping med agilitybana samt egen badplats för hundar. Vidare finns tre moderna servicehus, affär samt restaurang. Kollektiv försäkring bostadsrättstillägg finns.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Ekonomi
  Föreningen höjer normalt sin avgift med 3 % per år.
  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  800 kr
  Juridisk person
  Ja
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Övriga utrymmen/byggnader
  - Trädgårdsförråd mot baksida
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  10523-V284
  Boarea
  40.4 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  3 056 kr/mån Till månadsavgiften tillkommer vatten- och elavgiften.
  Andel i föreningen
  1,51%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  430 135 kr
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Rätt beräkningsunderlag saknas för beräkningen. Dock har tillgängligt andelstal används för att ungefärligen ge en rättvisande bild.
  Total driftskostnad
  917 kr/mån
  El
  650 kr/mån
  Elförbrukning
  4668 kWh
  VA
  125 kr/mån
  Försäkring
  142 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Vattenkostnaden är en fast obligatorisk avgift. El debiteras enligt schablon och avläses och regleras årsvis.
 • Tomt
 • Uteplats
  - Altan i komposit med öppningsbart tak och väggar, utefter väder och vind. Uteplatser, rabatter och träd, ansvara BR-innehavaren själv för gällande skötsel och underhåll.

  Parkering

  Plats för en bil finns utanför villavagnen.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Uthyrning: Vid uthyrning genom Eriksöre Camping erhåller ägaren 65% (privatperson 58,03%) av intäkten.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättslägenhet
  • Rum
   3 rok
  • Boarea
   40.4 kvm
  • Pris
   1 300 000 kr
  • Adress
   Semestervägen 20 - Villavagn 284
  • Avgift
   3 056 kr/mån
  • Byggår
   2008
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.