Semestervägen 20 - Stuga C1

Eriksöre

Hörnläge vid stranden - Stuga C1

Det här är ett fritidsboende till ett pris du annars bara kan drömma om! Ett tryggt och lättskött fritidsboende alldeles nere vid Kalmarsund.

Utgångspris inkl inventarier 675 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidsbostadsrätt
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea26.2 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressSemestervägen 20 - Stuga C1
 • PostortFÄRJESTADEN
 • OmrådeEriksöre
 • Utgångspris inkl inventarier675.000 :-
 • Avgift2.889 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Ett tryggt och lättskött fritidsboende med lugnt läge nere vid Kalmarsund och jordbrukslandskapet. Här finns det optimala fritidsboendet i bostadsrättsform. Detta är ett villkorslöst boende där du kommer och går som du själv vill. Föreningen ansvara för det yttre underhållet och gräsklippning. Här kan man verkligen njuta av en kravlös semester.

  Stugan ligger i första raden mot Kalmarsund med ett fritt hörnläge med en enastående utsikt. Här njuter du av fantastiska solnedgångar från den takskyddade altanen. Stugan har en öppen planlösning med sällskapsyta, matplats och trinettkök allt i ett samt två rum. Utifrån den takskyddade altanen nås stugans dusch och toalett med ny varmvattenberedare (2021) samt utbytt toalettstol (2023). Stugan målades om utvändigt 2022 och alla fönster samt ytterdörrar byttes ut 2023.

  Det här är ett fritidsboende till ett pris du annars bara kan drömma om!

  Här får ni ett attraktivt läge, strandnära vid en campingplats. När du inte själv nyttjar stuga kan du hyra ut den via campingen och du tjänar pengar på att inte ens vara där. Inom campingen finns en välsorterad sommarbutik med ett stort utbud av varor för vardag och fest. På Eriksöre camping finns något för alla, stora områden att röra sig på och som en av Sveriges få hundvänliga campingområde erbjuds en agilitybana nere vid havet för de besökande hundarna.

  Stugan är inte uthyrd under 2024!

 • Allmän beskrivning

  ALLRUM i öppen planlösning med matplats, trinettkök och sällskapshörna. Trinettkök, kyl med frysfack, micro. Laminatgolv, vit laserad panel på väggar och i tak.

  SOVRUM med fönster mot Kalmarsund. Idag disponerat som kombinerat vardagsrum/sovrum. Laminatgolv, vit panel och i tak upp i nock.

  SOVRUM Idag disponerat med dubbelsäng. Laminatgolv, vit panel/ fondvägg och i tak upp i nock.

  DUSCH/WC med ingång från altan. Våtrumsgolv och våtrumstapet i ljus ton.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  Ca 1985
  Fönster
  Isolerglas från 2023
  Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Förening
  Namn
  Brf Erik på Öland
  Allmänt om föreningen
  Brf Erik På Öland Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2007-05-08. Föreningen förvärvade fastigheten Mörbylånga Eriksöre 5:24 2008. Tomtarealen är 173 590 kvm. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade. Fastighetens byggnader uppgår till 123 st., varav 27 st. stugor bostadsrätter, 13 st. stugor bostadsrättslokaler, 75 st. villavagnar bostadsrätter samt förrådsbyggnad, receptionsbyggnad, restaurangbyggnad, 3 servicehus, badkiosk och konferensbyggnad. Gemensamma anordningar är strand med två bryggor. Eriksöre Camping och stuguthyrning drivs i föreningens egen regi.. Här erbjuds ett brett utbud av aktiviteter för alla i familjen. Det är även en hundvänlig camping med agilitybana samt egen badplats för hundar. Vidare finns tre moderna servicehus, affär samt restaurang. Kollektiv försäkring bostadsrättstillägg finns.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Ekonomi
  Föreningen höjer normalt sin avgift med 3 % per år.
  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  800 kr
  Juridisk person
  Ja
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  10523-C01
  Boarea
  26.2 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  2 889 kr/mån Till månadsavgiften tillkommer obligatoriska tillägg för vatten 125 kr och el 250 kr.
  Andel i föreningen
  0,281%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  80 045 kr
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Rätt beräkningsunderlag saknas för beräkningen. Dock har tillgängligt andelstal används för att ungefärligen ge en rättvisande bild.
  Total driftskostnad
  375 kr/mån
  El
  250 kr/mån
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  125 kr/mån
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  V/A: Vatten/avlopp finns tillgängligt under campingens säsongstid normalt mellan 1 april - 1 oktober. Vill man nyttja sin stuga under resterande tid på året finns gemensamt servicehus att tillgå. Uthyrning: Vid uthyrning genom Eriksöre Camping erhåller ägaren 65% (privatperson 58,03%) av intäkten.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidsbostadsrätt
  • Rum
   3 rok
  • Boarea
   26.2 kvm
  • Pris
   675 000 kr
  • Adress
   Semestervägen 20 - Stuga C1
  • Avgift
   2 889 kr/mån
  • Byggår
   Ca 1985
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.