Parkgränd 16

Skogsby/Sandby

Fritt och vackert med plats för många!

Lugnt och ogenerat läge med gott om plats för familjen! Stort bostadshus om 150 kvm med separat gästlägenhet om 47 kvm - perfekt generationsboende!

Utgångspris 2 850 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus/villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum7 rum
 • Boarea197.0 kvm
 • Biarea69.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea5584.0 kvm
 • AdressParkgränd 16
 • PostortLöttorp
 • OmrådeSkogsby/Sandby
 • Utgångspris2.850.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Lugnt och ogenerat läge med gott om plats för familjen! Stort bostadshus om 150 kvm med separat gästlägenhet om 47 kvm - perfekt för generationsboende, gästerna eller för er som vill hyra ut! Mycket bra energilösning med nya solcellspaneler med batteri och ny luftvärmepump! På tomten finns även ett stort förråd/garage om 144 kvm, en verkstadsbod och ett f.d. hönshus med hönsgård och vedbod. Stor fin tomt med gräsmatta, träd, buskar och odlingar. Tomten är helt omgärdad med nyligen uppfört trådstaket, bra för er som har hund. Ett boende för er som vill ha stora ytor både inne och ute och vill bo lugnt och fridfullt ute på landet. Passar för såväl permanent som fritidsboende! Besiktigat och energideklarerat.

  Till en av Ölands finaste sandstränder Sandbybadet är det bara 3 km och till Löttorp är det ca 5 km. Löttorp är centralorten på norra Öland med skola t.o.m. årskurs 9, vårdcentral, badhus, affärer och restauranger.

 • Allmän beskrivning

  Rumsbeskrivning : Hall med klinkergolv, gulmålade väggar och vitmålat tak. Uppgång till övervåning.

  Pannrum med varmvattenberedare, tvättmaskin och torktumlare.

  Hall med laminatgolv, mönstrad tapet och vitmålat tak. 3 garderober.

  Badrum med plastmatta på golv, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegelskåp och duschkabin.

  Kök med laminatgolv, mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak. Köksinredning med svarta luckor, träbänkar och köksö. Utrustat med spishäll, fläkt, ugn, micro och kylskåp.

  Vardagsrum med fint burspråk och vedkamin. Laminatgolv, mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak.

  Sovrum med laminatgolv, mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak. 3 garderober.

  Sovrum med laminatgolv, mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak. 2 garderober.

  Sovrum med laminatgolv, mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak. 2 garderober.

  Rumsbeskrivning övervåning: Sovrum/allrum med laminatgolv, lilamålade väggar och vitmålat snedtak/tak.

  Toalettrum med plastmatta på golv, gulmålade väggar och vitmålat snedtak/tak. Utrustat med WC och tvättställ.

  Golvad vind.

  Rumsbeskrivning lilla lägenhet: Allrum/kök med laminatgolv, gråmålade väggar och vitmålat tak. Köksinredning med vita luckor, utrustat med trinettkök med två plattor och kylskåp. 2 garderober.

  Sovrum med laminatgolv, gråmålade väggar och vitmålat tak. 3 garderober.

  Badrum med klinkergolv, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, spelskåp och badkar.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1990
  Fasad
  Rödmålad träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betong/plintar
  Fönster
  3-glasfönster
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Värmepump + 49 solcellspaneler med batteri. Varmvattenberedare Daikin
  Ventilation
  Mekanisk till och frånluftansläggning
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten - två brunnar, en för dricksvatten och en för bevattning. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration från 1997.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2023-02-22
  Fastighetsbeteckning
  Högby 4:7

  Övrigt

  Markiser. Information om installerad solcellsanläggning på garaget inkl. batteribackup - se besiktningsprotokoll.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Parkgränd 16
  Postnummer
  38773
  Ort
  Löttorp
  Område
  Skogsby/Sandby
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  45 062 kr/år
  El
  28 834 kr/år
  Elförbrukning
  8105 kWh
  VA
  1 221 kr/år
  Renhållning
  1 370 kr/år
  Väg, samf.
  552 kr/år
  Försäkring
  9 735 kr/år
  Sotning
  1 675 kr/år
  Övrigt
  1 675 kr/år
  Kommentar
  Renhållning avser sophämtning och slamtömning.
  Taxeringsvärde
  2 576 000 kr
  Summa pantbrev
  1 695 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  5584.0 kvm
  Övrigt
  Gräsmatta, stora planeringar och trädgårdsland. Allt omgärdat av högt staket och rejäla grindar.
  Uteplats
  Stor altan i södeläge, delvis takskyddad.
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 08-IM1-77/8522.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 08-IM1-81/1175A.1
  Avtalsservitut Kraftledning (2 st)

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde
 • Övrigt
  Renoveringar: Enligt uppgift från tidigare ägare: Löpande renoveringar 2013-2018: målning, tapetsering, nya golv, ny duschkabin, ny toalett, nytt tvättställ, utvändig målning av hus och vedbod. Ny braskamin och nytt altantak. Lilla lägenheten: Ny kyl 2018. Enligt säljaren som köpte 2019: Nytt stängsel om 1,80 cm runt hela tomten, satt upp 49 solcellspaneler och installerat lagringsbatteri och luftvärmeanläggning med 3 inomhusdelar, nytt kylskåp (i lägenheten 2018), ny ytterdörr, ny diskmaskin, nya innerdörrar (förutom i lägenheten), solskydd vid altan, nya laminatgolv i lilla lägenheten, ny elektrisk garagedörr, bastutunna. Tillträde kan ske om 3 månader efter köp eller enligt ök.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Skogsby ligger på norra Öland ca 5 km norr om Löttorp, med nära till bad vid Sandbybadet och service i Löttorp: Sandbybadet: Sandbybadets badplats har härliga vita sanddyner utmed en långgrund vik med sandbotten. Här finns även underbara strandängar med en mångfaldig flora och ett rikt fågelliv. Sandbybadet erbjuder därför rekreation med både stranddagar med lek och ljuvliga bad som studier av flora och fåglar. Löttorp: Löttorp med sina 540 invånare är centralorten på norra Öland. Löttorp har många åretrunt öppna affärer och företag men även vårdcentral, simhall och skola t.o.m. högstadiet. På sommaren blommar samhället upp när fler affärer, matställen och systembolaget slår upp portarna samtidigt som invånarantalet mångdubblas med besökare från när och fjärran. Med Löttorp som utgångspunkt finns ett stort utbud av aktiviteter inte alltför långt bort. För den golfintresserade ligger Källatorps golfbana 6 km söder om Löttorp.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus/villa
  • Rum
   7 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   197.0 kvm
  • Biarea
   69.0 kvm
  • Pris
   2 850 000 kr
  • Adress
   Parkgränd 16
  • Fastighet
   Högby 4:7
  • Tomtarea
   5584.0 kvm
  • Byggår
   1990
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.