Horns kustväg 459C, LGH 1209/41

Byrum

Lättskött och eftertraktat boende i omtyckta Brf Byerum strandbad till salu, 57 kvm med A-läge!

Med oslagbart läge invid havet i Byrums Sandvik njuter du av hänförande solnedgångar från balkongen. Stort plus med omtyckt strand & öländska raukar.

Utgångspris 1 795 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättslägenhet
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea57.0 kvm
 • AdressHorns kustväg 459C, LGH 1209/41
 • PostortLÖTTORP
 • OmrådeByrum
 • 1.795.000 :-
 • Avgift2.558 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med stor glädje kan jag nu presentera lägenhet 41 i Brf Byerums Strandbad. Här har vi en ljus, välplanerad och härlig lägenhet på andra våningen med en otrolig utsikt över Kalmarsund och dess trollförande solnedgångar. Lägenheten om 57 kvadratmeter fördelas över två våningar med hall, köksdel, sovrum, badrum och balkong på entrévåningen och ett extra rum en trappa upp, perfekt för extra sovplatser, det här är en bostad att trivas i!

  Området är ett av Ölands mest omtalade, här bor ni intill kusten i Byrum med populär och fin sandstrand. Det vackra läget invid raukarna med utsikt över Kalmarsund och Blå Jungfrun gör miljön helt unik. Här kan man njuta av ljuvliga solnedgångar och utsikten blir som en tavla. Med andra ord är det en perfekt plats för semesterfirande!

  Gemensamma utrymmen med bl.a. pool, uppvärmd juni - september, lekplats, boulebana, festlokal, föreningslokal, bastu/relaxavdelning, cykelförråd, tvättstuga.

 • Allmän beskrivning

  HALL Ljust parkett-golv, vitmålade väggar och vitt tak.

  ALLRUM/KÖK Utsikt som en tavla ut mot Kalmarsund och Blå jungfrun i väster. Stora fönster ger också ett härligt ljus till hela rummet. Köksdelen i stilrent vitt. Ljust parkett-golv, vitmålade väggar och vitt tak.

  SOVRUM Härligt ljusinsläpp via fönster i öster, plats för dubbelsäng med nattduksbord och garderober. Ljust parkett-golv, ljusa väggar och vitt tak.

  BADRUM Helkaklat badrum med gott om yta. Handfat och tillhörande spegelskåp. Toalett och duschhörna. Handdukstork. Varmvattenberedare.

  Övervåning

  SOVRUM/ALLRUM Ett rejält rum som kan kombineras som stort sovrum och sällskapsdel. Fönster i väster mot Kalmarsund. Parkettgolv, vitmålade väggar och tak.

 • Byggnad
  Energideklaration
  Behövs ej
 • Förening
  Namn
  Brf Byerum Strandbad
  Allmänt om föreningen
  Byerum Strandbad ligger på Ölands norra ände, inte så långt från orten Löttorp, med hänförande utsikt över Kalmarsund och Blå Jungfrun. Bara 20 m till havet och Ölands raukar. En bit längre norrut till så finns en liten båthamn/fiskehamn och bredvid en lång sandstrand nästan jämförbar med Bödasands långa strand. Föreningen består av 52 lägenheter av varierande storlek. Alla lägenheter har balkonger eller uteplatser för de på nedersta våningen. De flesta av dem vetter givetvis mot vårt poolområde och havet så det går att sitta ute på kvällen och njuta av att solen går ner i havet. På området finns det gemensamma utrymmen med bl.a. en utomhuspool där man kan ta ett svalkande dopp om man inte hellre vill bada i havet. I poolen finns ett avgränsade utrymme så att små barnen kan plaska och leka. Barnen har också en lekplats med gungor, rutschkana och en sandlåda att gräva i. Det finns också stora gräsytor till förfogande. Där finns en grillplats med sittplatser för de som har grillningen i blodet. Det finns fyra laddstolpar på parkeringen som är tillgängliga för medlemmarna. Solceller är installerat av föreningen. Utöver detta finns självklart också en välutrustad tvättstuga, bastu med relaxavdelning samt cykelförråd.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Brf Byerum Strandbad är sedan 2019-11-01 ansluten till Telia Öppen Fiber. Med öppen fiber får alla boende i fastigheten tillgång till en supersnabb, stabil och framtidssäkrad bredbandsanslutning till hastigheter upp till 1000 megabit/s. Telia Öppen Fiber betyder att de boende själva kan välja vem som ska leverera TV, Bredband och Telefoni och plocka ihop ett utbud som passar. I föreningens avtal med Telia på 8 år så ingår Telias TV-paket start, se mer på www.telia/privat/tv
  Renoveringar
  Inget behov av renoveringar 2023, men det är avsatt 300 000 kr till planerat underhåll för 2023.
  Ekonomi
  Föreningen har beslutat om avgiftshöjning om 0 % för 2023
  Övrigt
  http://byerum.se/index.php
  Överlåtelseavgift
  1 433 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Juridisk person
  Nej
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  1209
  Boarea
  57.0 kvm
  Avgift
  2 558 kr/mån
  Andel i föreningen
  1,9586%
  Total driftskostnad
  205 kr/mån
  El
  156 kr/mån
  Elförbrukning
  887 kWh
  Försäkring
  49 kr/mån
 • Tomt
 • Balkong
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Bostadsrätten säljs genom dödsbo, övertagande om ca 3 månader är möjligt när bouppteckningen är stämplad och klar. Bostaden säljs med friskrivningsklausul. Inventarier följer bostaden utan särskild ersättning, i och med detta kommer säljaren inte utföra så kallad flyttstädning Läs mer om Byerum Strandbad på: http://byerum.se
 • Närområde

  Allmänt om området

  På norra Ölands västkust 7 km norr om Löttorp ligger Byrum, känd för sina raukar. Raukarna ligger längs en 600 meter lång strandremsa och består av kalksten som eroderats av vattnet. Från stranden öppnar sig en vidunderlig vy över Kalmarsund och Blå Jungfrun som under solnedgången kan beskrivas som drömlik. Strax norr om raukarna finns en fin och populär sandstrand som är långgrund och med stora sanddyner. Intill stranden finns även en liten hamn. Från Byrum och söderut slingrar sig en av Ölands vackraste vägar, Horns kustväg.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättslägenhet
  • Rum
   3 rok
  • Boarea
   57.0 kvm
  • Pris
   1 795 000 kr
  • Adress
   Horns kustväg 459C, LGH 1209/41
  • Avgift
   2 558 kr/mån
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.