Horns kustväg 459

Byrum

Välkomna till Lägenhet 1 i Brf Byerum Strandbad - en plats att trivas på för hela familjen!

Med markplansläge nära poolen, svårslagen utsikt och en nyrenoverad lägenhet finns alla möjligheter till att bara koppla av på semestern, välkommen!

Utgångspris 1 150 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättslägenhet
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea35.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressHorns kustväg 459
 • PostortLÖTTORP
 • OmrådeByrum
 • utgångspris1.150.000 :-
 • Avgift2.447 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Bekvämt och härligt semesterboende med havet som granne och hörnläge i huset, stort plus med nyrenoverat kök och fina ytskikt! Här i Byrum finns något för alla, vackra vyer, uppvärmd pool, härlig sandstrand, natursköna områden med skog, öppna alvar och omtalade raukar. Utöver detta finns båthamn, djurlivet och en välskött förening med bastu - här trivs hela familjen! Lägenheten fördelas över 35 kvadratmeter och rymmer idag ett stort sovrum, hall, allrum med kök samt badrum och härlig uteplats i västerläge. Från allrum och uteplats blickar du ut mot Kalmarsund, Blå Jungfrun och sommarens alla solnedgångar! Här bor ni bekymmersfritt och njuter av semesterns alla dagar, Välkomna på visning!

 • Allmän beskrivning

  Välplanerad och trevlig lägenhet i markplan, här bor ni med hög standard och bra läge i föreningen. Den underbara uteplatsen har sol stor del av dagen och hela kvällen, här njuter ni av härliga middagar och den hänförande utsikten över Kalmarsund. Det här är en utsikt som man inte kan titta sig mätt på, tro mig, jag har frågat många. Här fortsätter ni njuta och förundras över den ständigt skiftande tavlan, de underbara omgivningarna och den varierade naturen som gör sig påmind utanför dörren.

  Utanför lägenheten finns en gemensam entré där det finns möjlighet till förvaring, innanför dörren likaså. Vi möts direkt av en ljus och fräsch lägenhet där golv och väggar förnyats.

  Allrummet är välplanerat och ljust, härifrån har vi en vacker utsikt och ett nyrenoverat kök med smarta och snygga lösningar. Här finns inbyggd kyl och frys, ugn, spis, diskmaskin och god förvaring. Intill köket har vi vardagsrum med bäddsoffa samt utgång till den härliga uteplatsen. Med det skyddade och lugna hörnläget har ni här en härlig plats att sola, äta middagar och bara njuta på. Härifrån är det nära till poolen och översynen är god när barnen leker.

  Sovrummet är vältilltaget med plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober, här går också att utöka sängplatserna med dubbelsäng och våningssäng.

  Badrummet är helkaklat med dusch, handfat, toalett samt förvaring och varmvattenberedare.

 • Byggnad
 • Förening
  Namn
  Brf Byerum Strandbad
  Allmänt om föreningen
  Byerum Strandbad ligger på Ölands norra ände, inte så långt från orten Löttorp, med hänförande utsikt över Kalmarsund och Blå Jungfrun. Bara 20 m till havet och Ölands raukar. En bit längre norrut till så finns en liten båthamn/fiskehamn och bredvid en lång sandstrand nästan jämförbar med Bödasands långa strand. Föreningen består av 52 lägenheter av varierande storlek. Alla lägenheter har balkonger eller uteplatser för de på nedersta våningen. De flesta av dem vetter givetvis mot vårt poolområde och havet så det går att sitta ute på kvällen och njuta av att solen går ner i havet. På området finns det gemensamma utrymmen med bl.a. en utomhuspool där man kan ta ett svalkande dopp om man inte hellre vill bada i havet. I poolen finns ett avgränsade utrymme så att små barnen kan plaska och leka. Barnen har också en lekplats med gungor, rutschkana och en sandlåda att gräva i. Det finns också stora gräsytor till förfogande. Där finns en grillplats med sittplatser för de som har grillningen i blodet. Det finns fyra laddstolpar på parkeringen som är tillgängliga för medlemmarna. Utöver detta finns självklart också en välutrustad tvättstuga, bastu med relaxavdelning samt cykelförråd.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Brf Byerum Strandbad är sedan 2019-11-01 ansluten till Telia Öppen Fiber. Med öppen fiber får alla boende i fastigheten tillgång till en supersnabb, stabil och framtidssäkrad bredbandsanslutning till hastigheter upp till 1000 megabit/s. Telia Öppen Fiber betyder att de boende själva kan välja vem som ska leverera TV, Bredband och Telefoni och plocka ihop ett utbud som passar. I föreningens avtal med Telia på 8 år så ingår Telias TV-paket start, se mer på www.telia/privat/tv
  Renoveringar
  Inget behov av renoveringar 2023, men det är avsatt 300 000 kr till planerat underhåll för 2023.
  Ekonomi
  Föreningen har beslutat om avgiftshöjning om 0 % för 2023
  Övrigt
  http://byerum.se/index.php
  Överlåtelseavgift
  1 313 kr betalas av köpare
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Juridisk person
  Nej
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  1
  Boarea
  35.0 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  2 447 kr/mån
  Andel i föreningen
  1,874%
  Total driftskostnad
  800 kr/mån
  El
  700 kr/mån
  Elförbrukning
  2380 kWh
  Försäkring
  100 kr/mån
  Beräknat antal pers
  2
 • Tomt
 • Uteplats
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Läs mer om Byerum Strandbad på: http://byerum.se
 • Närområde

  Allmänt om området

  På norra Ölands västkust 7 km norr om Löttorp ligger Byrum, känd för sina raukar. Raukarna ligger längs en 600 meter lång strandremsa och består av kalksten som eroderats av vattnet. Från stranden öppnar sig en vidunderlig vy över Kalmarsund och Blå Jungfrun som under solnedgången kan beskrivas som drömlik. Strax norr om raukarna finns en fin och populär sandstrand som är långgrund och med stora sanddyner. Intill stranden finns även en liten hamn. Från Byrum och söderut slingrar sig en av Ölands vackraste vägar, Horns kustväg.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättslägenhet
  • Rum
   2 rok
  • Boarea
   35.0 kvm
  • Pris
   1 150 000 kr
  • Adress
   Horns kustväg 459
  • Våning
   1 av 3
  • Avgift
   2 447 kr/mån
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.