Fågelvägen 7G

Mörbylånga

Bostadsrätt med villakänsla och carport!

Bostadsrättsparhus med carport. Ett optimalt fräscht boende nära service och Kalmarsund. Närmare än så här kan man inte komma den egna hemkänslan!

Utgångspris 950 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättsradhus
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea68.5 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • Kommentar areakällaOm ytan är av vikt - bör köparen vidtaga uppmätning.
 • AdressFågelvägen 7G
 • PostortMÖRBYLÅNGA
 • OmrådeMörbylånga
 • Utgångspris950.000 :-
 • Avgift6.363 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Allt i ett plan med egen carport utanför dörren. Här är ett optimalt fräscht boende nära service och Kalmarsund. Här flyttar ni in i ett modernt boende i markplan med egen täppa och uteplats. Närmare än så här kan man inte komma den egna hemkänslan!

  Perfekt alternativ till villa eller fritidshus!

  Bostadsrättradhuset med carport erbjuder en öppen social planlösning med sällskapsyta och kök sammanflätat. Påkostat badrum med egen tvättmaskin och torktumlare i ett. Två bra sovrum, varav ett med utgång till den egna uteplatsen mot baksida. Mot framsida finns carport, uteplats och eget kallförråd.

  Gillar du trädgård finns goda möjligheter att skapa sin egen drömträdgård!

  I månadsavgiften 6363 kronor ingår värme, vatten, sophämtning och carport.

  Indragen fiber!

  Föreningen är öppen för andrahandsuthyrning!

 • Allmän beskrivning

  HALL Klinkergolv, vitmålade väggar och tak. Hatthylla och garderob.

  ALLRUM/KÖK Parkettgolv, vitmålade väggar och tak. Kök i vitt med spis, fläkt (2021), kyl, frys, diskmaskin och microugn.

  BAD/TVÄTT Klinkergolv, kaklade väggar och vitt tak. Glasad duschhörna, toalett och handfat. Kombinerad tvätt och torkmaskin.

  SOVRUM Parkettgolv, vitmålade väggar och tak.

  STORT SOVRUM Utgång till uteplats mot baksida. Parkettgolv, vitmålade väggar och tak.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  2018
  Uppvärmning
  Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
  Ventilation
  Mekanisk till och frånluft med återvinning.
 • Förening
  Namn
  Bromsen i Mörbylånga
  Allmänt om föreningen
  Föreningen innefattar två längor. Radhus i ett plan Gjuten betongplatta med golvvärme
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Varje medlem ansvar för eget fiberabonnemang
  Parkering
  Gemensam parkering som delas med Mörbylånga kommun
  Renoveringar
  Inget planerat
  Ekonomi
  höjd 5 % - 2022 Höjd 10 % - 2023
  Övrigt
  Varje enskild medlem ansvara för skötsel av egen tomt/trädgård samt uteplats.
  Överlåtelseavgift
  1 313 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Juridisk person
  Ej angiven
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Ej angivet
  Information om månadsavgift
  Värme, sopor ingår i avgiften
  Övriga utrymmen/byggnader
  - Kallförråd
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  4
  Boarea
  68.5 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Kommentar areakälla
  Om ytan är av vikt - bör köparen vidtaga uppmätning.
  Avgift
  6 363 kr/mån Värme, sopor ingår i avgiften Höjd 5 % - 2022 Höjd 10 % - 2023 Höjd 25 % - 2024
  Andel i föreningen
  7,14%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  774 602 kr
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
  Total driftskostnad
  598 kr/mån
  El
  514 kr/mån
  Elförbrukning
  1186 kWh
  Försäkring
  84 kr/mån
  Kommentar
  Fritidsboende idag - nyttjande och förbrukning varierar beroende på nyttjandegrad och antal i kommande hushåll.
 • Tomt
 • Uteplats & parkering
  - Uteplats mot framsida i öster - Uteplats/täppa mot baksida i väster & söder Medlem ansvar själv för yttre skötsel av tomt/trädgård/rabatter.

  Parkering

  - Carport för 1 bil invid entrén - Gemensamt parkering finns inom området
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas. Fastighetsmäklarens roll i är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris. Som köpare av bostadsrätt har du undersökningsplikt, dvs du har att undersöka bostaden för att få en uppfattning om bostadens skick. För bostadsrätt gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Utgångspunkten är att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen (befintligt skick). Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Säljaren svarar inte för brister och avvikelser som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Som säljare ansvarar man inte för fel som är upptäckbara vid köpet utan endast s.k. dolda fel. Trots att det är köplagen, och inte jordabalken, som reglerar vad som är utgör fel i en bostadsrätt, har domstolarna i sin praxis gjort liknande bedömningar för både bostadsrätter och villor. Som utgångspunkt räcker det med en lekmans undersökning. Om det vid en lekmans undersökning påträffas symptom på fel så som fuktfläckar, dålig lukt m.m. skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Du som köpare är då skyldig att utreda den bakomliggande orsaken till felet och omfattningen på felet. Om man som köpare inte kan dra några säkra slutsatser av iakttagelserna anses man normalt skyldig att anlita någon sakkunnig. Fel och brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning på sätt som beskrivits, får man inte åberopa mot säljaren. Säljaren ansvarar dock för s.k. dolda fel d.v.s. fel som inte hade kunnat upptäckas av köparen oavsett om säljaren känt till felen eller inte. Säljaren har under normala omständigheter 2 års ansvar mot köparen för dessa fel. Energideklaration: Energideklaration är ej utförd av bostadsrättsföreningen. Boendekostnadskalkyl: Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare. Uppgiftslämnare: Uppgifter i objektsbeskrivning härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Mörbylånga är belägen ca 2 mil söder om brofästet och är centralorten i kommunen där kommunhuset finns. Ett lugnt och barnvänligt samhälle med förskola, förskoleklass samt årskurs 1-9. Cirka tre mil till gymnasieskolor och högskolor i Kalmar dit bussen går flera gånger dagligen. Den dagliga servicen finns lättillgänglig med matbutik, bensinmack med verkstad, apotek, frisörer, blomsteraffär, gym, antikhandlare, Kupan, restauranger, café, bibliotek och flera hantverkare i Bygg Gallerian. I Mörbylånga finns det också sporthall, padelbana, vårdcentral och tandläkare. Kulturföreningen och Biografföreningen anordnar evenemang och biovisningar flera gånger per år Den gamla delen av Mörbylånga har en äldre och vacker bebyggelse. Från Kalvhagens badplats går ni en fin kvällspromenad längs med Kalmarsund och dess vackra solnedgångar vidare bort mot Norra viken. Närheten till Stora Alvaret ger möjligheter till naturupplevelser året om. Vid Haga Park, några kilometer norr om Mörbylånga, finns ett paradis för vindsurfare. Intill ligger Beijershamn med fågelrikt naturområde. Mörbylånga blev Årets Ölandsby 2019 och år 2020 fyllde Mörbylånga köping 200 år.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättsradhus
  • Rum
   3 rok
  • Boarea
   68.5 kvm
  • Pris
   950 000 kr
  • Adress
   Fågelvägen 7G
  • Våning
   1 av 1
  • Avgift
   6 363 kr/mån
  • Byggår
   2018
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.