Sparringgatan 6

Mörbylånga

Villa med vy mot Kalmarsund, nära skola och kommunikationer!

Mycket välskött familjevilla med gott om plats för lek och hobby. Boendet ligger med närhet till förskola och skola samt bra kommunikationer. Utsikt!

Utgångspris 2 350 000 kr
Högsta bud 2 100 000 kr Se alla bud 

Denna budgivning är verifierad, du kan kontakta mäklaren för att lägga bud med BankID. Läs mer här

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea140.0 kvm
 • Biarea133.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea960.0 kvm
 • AdressSparringgatan 6
 • PostortMörbylånga
 • OmrådeMörbylånga
 • Utgångspris2.350.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Här erbjuds en mycket välskött familjevilla som förvaltats väl av samma familj sedan byggnadsåret. Huset har mycket retro bevarat sedan 60-talet i välvårdat skick. Villan i 1½-plan med källare och vidbyggt garage, med möjlighet att nå garage från källare. Boendet erbjuder många och praktiska förvaringsutrymmen och våtutrymme på båda boendeplanen. Källare med bra hobby och bla förvaringsytor, matkällare samt tvättstuga med dusch.

  Entréplanet nås via välkomnande entré mot framsida med kalkstensläggningar och möjlighet till och plats för sittgrupp. Välkomnade hall med bra förvaring och trappa till överplan och källare. Badrum, ett sovrum, kök med matplats och ett stort vardagsrum med öppen spis och öppenhet och möjlighet till matsal samt utgång mot baksida med uterum och vidbyggd uteplats. Övre planet med ljus hall med takfönster, toalett, tre sovrum av varierande storlek varav två med balkong. Stort förråd med stora förvaringsytor och takfönster. Källare med matkällare, fyra förrådsrum, tvättstuga med dusch, hobby-/vävrum samt hall med trappa upp till garage.

  På husets baksida finns uterum och kalkstenslagd uteplats i väster och en vacker uppvuxen trädgård som omgärdas av Oxelhäck i tre väderstreck. Trädgården innehåller bla. Fruktträd, bärbuskar, rabatter och odlingslotter samt egen brunn för bevattning. Baksidan angränsar mot Mörbylånga IP.

  Huset värms idag via fjärrvärme.

  Vidbyggt finns garage för 1 bil med vidbyggt förråd/snickarverkstad med direktaccess till källare. Här finns också ett vindsförråd som nås från förrådet/snickarverkstaden via stege. Utgång mot trädgården finns via förrådet/snickarverkstaden.

  Sparringgatan ligger på gångavstånd till bad, vårdcentral, mataffär, förskola, skola och bra kommunikationer till Kalmar och Färjestaden. På cykelavstånd ligger Mörbylånga hamn med segelbåtsdjup.

  Fastigheten säljs för dödsbos räkning med friskrivningsklausul, vilket ställer högre krav på köparens undersökningsplikt. Huset är besiktigat.

 • Allmän beskrivning

  HALL Rymlig i vinkel med garderob och hatthylla. Trappa till övre plan och dörr ner mot källare. Ljust laminatgolv (tidigare troligen mosaik), tapet och vitt tak.

  KLÄDKAMMARE med fast inredning.

  BADRUM Mycket välvårdat från byggnadsåret med mosaikgolv och kakel på väggar samt mönstrad tapet i tak. Handfat, inbyggt badkar, tvättho, bidé och toalett. Två inbyggda garderober. Vattenburen golvvärme.

  GÄSTRUM/TV-RUM Stavparkett, tapet och vitt tak. Tre inbyggda garderober/skåp. Två med utdragbara lådor och ett med hyllor samt tre överskåp

  KÖK MED MATPLATS Laminatgolv, tapet och vitt tak. Inredning i ask från en lokal snickare, spis, fläkt, mikro, kyl/frys och skafferi.

  VARDAGSRUM/MATSAL Luftigt rum med centralt placerad öppen spis och utgång mot baksida med uterum samt uteplats. Stavparkett, tapet och vitt tak.

  Övre plan

  HALL Ljust med takfönster. Stavparkett, tapet och vitt tak.

  FÖRRÅD Mycket stort utrymme med takfönster och fast inredning.

  TOALETT Golvmatta, tapet på väggar och i tak. Toalett, bidé, handfat och högskåp för förvaring.

  SOVRUM Ett av husets sovrum med egen balkong i sydväst, utsikt mot fotbollsplan och Kalmarsund. Stavparkett, tapet och vitt tak. Fyra inbyggda garderober.

  SOVRUM/KONTOR Stavparkett, tapet och vitt tak. Två inbyggda garderober.

  STORT SOVRUM Husets master bedroom med egen balkong, stort utrymme i sidovind samt fyra inbyggda garderober. Golvmatta, tapet och vitt tak. Via balkongen uppgång till vindsutrymme.

  Källare Genomgående målade golv och målade väggar och tak, där inte annat anges.

  HALL med möjlighet till uppgång till garage. Inbyggd förvaring.

  MATKÄLLARE med fast inredning.

  FÖRRÅD x 4

  PANNRUM med fjärrvärmecentral.

  TVÄTTSTUGA med dusch och tvättmaskin.

  SNICKARVERKSTAD med fast inredning.

  HOBBY/VÄVRUM Flytande golv med golvmatta och tapet på väggarna. Två inbyggda garderober.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan med källare
  Byggnadsår
  1961-1962
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Murad med källare
  Plåtarbeten
  Plåt
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Betongpannor, tvättat 2021
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten & egen brunn för bevattning, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2022-05-13
  Fastighetsbeteckning
  Tärnan 2

  Övrigt

  Murad skorsten - inte använd efter 2019.
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Sparringgatan 6
  Postnummer
  38650
  Ort
  Mörbylånga
  Område
  Mörbylånga
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  41 354 kr/år
  Uppvärmning
  24 208 kr/år
  El
  7 668 kr/år
  Elförbrukning
  3352 kWh
  VA
  3 718 kr/år
  Renhållning
  1 443 kr/år
  Försäkring
  4 317 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 038 000 kr
  Summa pantbrev
  89 700 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  960.0 kvm
  Övrigt
  Trädgård med gräsmatta, rabatter, thuja, vildvin, fruktträd, bärbuskar och odlingslotter. Omgärdad av Oxelhäck i tre väderstreck, kalkstensmur mot framsida.
  Uteplats
  - Uteplats i kalksten i sydväst i trädgården - Balkong i väster x 2 - Uterum i väster - Uteplats i kalksten i väster - Uteplats på framsida i öster i kalksten
  Parkering
  - Uppfart i kalksten - Garage för 1 bil
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Stadsplan Tomtindelning
 • Övrigt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Friskrivningsklausul: Fastigheten säljs med friskrivningsklausul, vilket ställer högre krav på din undersökningsplikt som köpare. Om osäkerhet råder, fråga din mäklare. Säljaren har för köparens trygghet valt att teckna dolda felförsäkring.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Mörbylånga är belägen ca 2 mil söder om brofästet och är centralorten i kommunen där kommunhuset finns. Ett lugnt och barnvänligt samhälle med förskola, förskoleklass samt årskurs 1-9. Cirka tre mil till gymnasieskolor och högskolor i Kalmar dit bussen går flera gånger dagligen. Den dagliga servicen finns lättillgänglig med matbutik, bensinmack med verkstad, apotek, frisörer, blomsteraffär, gym, antikhandlare, Kupan, restauranger, café, bibliotek och flera hantverkare i Bygg Gallerian. I Mörbylånga finns det också sporthall, padelbana, vårdcentral och tandläkare. Kulturföreningen och Biografföreningen anordnar evenemang och biovisningar flera gånger per år Den gamla delen av Mörbylånga har en äldre och vacker bebyggelse. Från Kalvhagens badplats går ni en fin kvällspromenad längs med Kalmarsund och dess vackra solnedgångar vidare bort mot Norra viken. Närheten till Stora Alvaret ger möjligheter till naturupplevelser året om. Vid Haga Park, några kilometer norr om Mörbylånga, finns ett paradis för vindsurfare. Intill ligger Beijershamn med fågelrikt naturområde. Mörbylånga blev Årets Ölandsby 2019 och år 2020 fyllde Mörbylånga köping 200 år.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   140.0 kvm
  • Biarea
   133.0 kvm
  • Pris
   2 350 000 kr
  • Adress
   Sparringgatan 6
  • Fastighet
   Tärnan 2
  • Tomtarea
   960.0 kvm
  • Byggår
   1961-1962
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.