Södra Greda bygata 22

Södra Greda

Något utöver det vanliga, avskilt & lantligt läge, magisk trädgård, nymålat hus & kringbyggnader

Charmigt boningshus med kringbyggnader och mark i idylliska Södra Greda på Öland. Välkommen på visning!

Utgångspris 3 850 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Fredag 19/7 kl 15:30 - 16:15 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Tisdag 23/7 kl 14:00 - 14:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum6 rum
 • Boarea144.0 kvm
 • Biarea8.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea14677.0 kvm
 • AdressSödra Greda bygata 22
 • PostortBorgholm
 • OmrådeSödra Greda
 • Utgångspris3.850.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till detta unika och charmiga boningshus beläget i det pittoreska Södra Greda på Ölands östra sida. Denna fastighet erbjuder en sällsynt kombination av tradition och bekvämlighet, perfekt för dig som drömmer om ett lantligt liv, omgiven av charm och grönska utan att behöva tumma på moderna bekvämligheter. Den frodiga och uppvuxna trädgården är en grön oas med en mångfald av växter och blommor. Här kan du njuta av doften av rosor, syren och lavendel medan du plockar bär från buskarna eller äpplen från träden. Trädgården erbjuder även en liten örtträdgård, rabarber, tulpaner pioner och många andra vackra blommor som skapar en färgsprakande och harmonisk miljö. Här kan man koppla av och njuta av sin egen oas, de många trevliga uteplatserna med kalkstensgolv och olika sol- och vindlägen gör det ännu enklare att hitta en rofylld plats.

  Det ståtliga boningshuset byggdes 2001 och är fullt av charm och fina detaljer, med sin klassiska röda fasad och vackra glasveranda passar det perfekt in på gården. Här finns gott om plats för hela familjen med rymliga rum och generösa ytor som skapar en trivsam atmosfär.

  På tomten finns också ett charmigt brygghus som erbjuder perfekt gästboende för besökande familj och vänner. Detta extra boende fungerar året runt och är både bekvämt och inbjudande med fina detaljer såsom plankgolv, vedspis och en kamin.

  Fastigheten innefattar även en stor lada, perfekt för förvaring eller som en verkstad för den händige. En del av ladan är inredd och används idag som arbetsrum, den andra delen är mindre inredd och kan såklart användas till förvaring om man inte vill låta fantasin ta detta vidare till en festlokal, ateljé eller liknande. Ladan är uppdelad i olika delar med oinredda loft. En välbevarad jordkällare erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter för matvaror och vin, extra charmigt med grästak. Här finns även ett stort garage och ett äldre svinhus som skulle kunna bli ett utekök då vatten, avlopp och el redan är förberett.

  Södra Greda på Öland är känt för sin natursköna omgivning och sina lugna, avkopplande miljöer. Här bor du med närhet till både natur och kultur, med möjlighet till härliga promenader och cykelturer i omgivningarna.

  Detta är en sällsynt chans att förvärva en fastighet som kombinerar lantlig charm med moderna bekvämligheter. Missa inte möjligheten att göra detta drömhem till ditt eget, det passar utmärkt både som permanentbostad eller för dig som vill ha ett fritidsboende utöver det vanliga. Välkommen på visning – detta hus måste upplevas på plats!

  • SÄLJAREN BERÄTTAR

  Vår unika gård ligger lantligt med ett avskilt läge ca 1 km från byn. Det är en egen liten oas med en prunkade trädgård som vi har älskat att tillbringa mycket tid i. På gården finns flera kringbyggnader, härliga uteplatser, gäststuga, fruktträd och för den odlingsintresserade en stor bit mark. Boningshuset har många fina detaljer och andas både gammalt och nytt. Mysfaktorerna är många med sin inglasade farstu och flera eldstäder.

  Det är en gård där utvecklingsmöjligheterna är stora med bl a en stenlada där det är draget el/vatten för ett potentiellt utekök.

  Gården ligger alldeles intill det populära naturreservatet Södra Greda ängar, känd för sina orkidéer och fornlämningar. Genom att följa reservatets vandringsled når man havet och byns små sjöbodar. Det är nära till Föra hembygdsgård, lokala entreprenörer och badplatser. Förskola och mataffär ligger endast 10 minuter bort.

 • Allmän beskrivning

  Vi välkomnas genom den uppvuxna och härliga trädgården in till glasverandan, här ligger kalkstensgolv med underliggande golvvärme. Innanför är en stor och välplanerad hall med ingång till kök, vardagsrum och trappan till höger. På nedervåningen finns även badrum och ett arbetsrum/gästrum, genomgående är ett vackert plankgolv och trevligt ljusflöde. Huset är välplanerat och genomtänkt med allt från god förvaring till centraldammsugare - ett hem att trivas i!

  Allrummet har rundgång till både hall och kök, här finns även en braskamin vilket bidrar till både en mysig stämning och lägre driftkostnader. Härligt även med ljusinsläpp från tre håll.

  Köket är välplanerat och praktiskt med fina detaljer, här har vi ett skafferi, vedspis och gröna fina skåpsluckor. Som bänkskiva ligger öländsk kalksten och det finns plats för matgrupp, ett kök att trivas i där vardagen blir lite härligare!

  Det stora badrummet är helkaklat och välplanerat med tvättmaskin, praktisk vikbänk, dusch, handfat med kommod och toalett. Extra plus med fönstren och härligt ljusinsläpp.

  Arbetsrummet ligger invid badrummet och fungerar även till sovrum, gästrum eller liknande. Det finns även ett förråd.

  När du kommer upp för trappan möts du av en rymlig hall som knyter samman övre plan. Här finns gott om förvaringsutrymme med flera garderober längs väggarna, perfekt för att hålla ordning och reda. Det stora allrummet är hjärtat av det övre planet med vacker utsikt från de stora fönsterna. Med sin centrala placering och en mysig kamin är detta det perfekta utrymmet för avkoppling och familjesammankomster. Rummet är ljust och luftigt, med gott om plats för både soffgrupp och lekytor.

  Det första sovrummet är rymligt och har två hel väggar med garderober, vilket ger gott om förvaringsutrymme. Fönsterna släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket skapar en lugn och trivsam atmosfär. Det andra sovrummet har även det generöst med garderober och är perfekt som ett barnrum, gästrum eller hemmakontor. Det tredje sovrummet är något mindre men erbjuder fortfarande gott om utrymme och förvaring med inbyggda garderober

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  2001
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Uteluftsventilerad krypgrund
  Fönster
  2-glas kassetter
  Tak
  Lertegelpannor
  Uppvärmning
  Braskamin och köksspis, direktverkande el
  Ventilation
  Självdrag och mekanisk i våtrum
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten från grävd brunn och avlopp till trekammarbrunn.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Södra Greda 3:26
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Södra Greda bygata 22
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Södra Greda
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  53 483 kr/år
  El
  38 067 kr/år
  Elförbrukning
  12906 kWh
  VA
  533 kr/år
  Renhållning
  1 527 kr/år
  Väg, samf.
  540 kr/år
  Försäkring
  9 016 kr/år
  Sotning
  1 000 kr/år
  Övrigt
  2 800 kr/år
  Kommentar
  Övriga kostnader avser ved 4 m³
  Taxeringsvärde
  2 415 000 kr
  Summa pantbrev
  2 465 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  14677.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Södra Greda GA:1 ändamål: Vägar Last: Officialservitut Väg, 0885-795.2 Förmån: Avtalsservitut Avloppsbrunn Mm, 08-IM1-83/9955.1 Förmån: Officialservitut Avlopp, 0885-795.1 Förmån: Officialservitut Väg, 08-FÖR-580.1
 • Övrigt
  Fastigheten är besiktad, protokoll finns. Även sotningsprotokoll finns. Som köpare kan du kontakta besiktningsmannen med frågor och för mer information. Tillträde sker enligt överenskommelse.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Intill sjömarkerna ligger Södra Greda löväng som är rik på träd och buskar. Ängen har även en rik flora och på våren finner man här gott om orkidéer som Adam och Eva. Lövängen har också en intressant svampflora med sällsynta tickor och svampar. Den djurintresserade finner även lövängens omfattande häckfågelfauna. I Södra Greda finns lämningar efter en by från järnåldern. I området ligger 13 husgrunder där människor levde för 1500 år sedan. Dom brukade jorden och höll betande boskap på strandängarna. Husen hade vasstak och i några av husen bodde djur och människor tillsammans.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   6 rok
  • Sovrum
   4
  • Boarea
   144.0 kvm
  • Biarea
   8.0 kvm
  • Pris
   3 850 000 kr
  • Adress
   Södra Greda bygata 22
  • Fastighet
   Södra Greda 3:26
  • Tomtarea
   14677.0 kvm
  • Byggår
   2001
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.