Saras väg 1

Färjestaden

Ett boende för dig som inte kan välja mellan läge, komfort, kvalitet och det estetiska...

Här erbjuder vi hela paketet, det du inte trodde fanns! En renoverad, modern och stilren enplansvilla med hörnläge i Färjestaden! Välkommen hem!

Utgångspris 4 275 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Söndag 2/6 Kontakta mäklaren för tid & bokning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea135.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1155.0 kvm
 • AdressSaras väg 1
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeFärjestaden
 • Utgångspris4.275.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  När vi letar efter vårt drömboende har vi ofta en lista med kvalitéer vi värdesätter, från början är det krav, som sakta skalas ned lite i taget. Det perfekta boendet finns kanske inte? Det gör det, jag har hittat det och erbjuder det nu till dig som söker en modernt renoverad och påkostad enplansvilla i Färjestaden med ett bra läge! Det är med stor glädje jag berättar om solpanelerna från 2023, dubbelgaraget med automatiska portar, hörnläget med insynsskyddad tomt, fruktträden, det magiska köket och planlösningen. Här har inget lämnats åt slumpen, Varmt Välkommen på visning av Saras väg 1, det här vill du inte missa!

  I familjevänliga kvarter hittar vi denna trevliga villa, det härliga hörnläget med insynsskyddad baksida i sydväst, stor altan delvis under tak och den genomtänkta planlösningen passar både par och den lite större familjen! Tomten är rofylld och lättskött med robotgräsklippare, här finns även utrymme för vidareutveckling. Bostadshuset är 135 kvadrat och rymmer stort kök med matplats, allrum, vardagsrum, tre sovrum, klädkammare, tvättstuga med intilliggande förråd/klädkammare och både badrum och gästtoalett! Genomgående för fastigheten är fina ytskikt, bra ytor och känslan om ett väl omhändertaget hem. Låga energi-kostnader, elbils-laddare och kvalitéer som genomgående golvvärme och kamin är också något ni kan bocka av här!

  Läget erbjuder det mesta, här har vi härlig natur, kort promenadavstånd till Kalmarsund med strand och badbrygga samt all den service Färjestaden erbjuder i form av butiker, restauranger, kommunikationer, skola och caféer. Här är en plats att kalla hem, välkommen på visning!

 • Allmän beskrivning

  Den välskötta och prydliga enplasvillan ligger med ett ogenerat hörnläge i ett trevligt område i Färjestaden. Huset byggdes 2004 men har på senare år hunnit renoveras för en modern och trivsam vardag - här har vi god planering, fina materialval och ett hem att trivas i!

  Bakom en låg stenmur, grusläggning och prydnadsträd ser vi bostadshuset, ljust målat med röda detaljer. Uppfarten är stenlagd och väl tilltagen, dubbelgaraget går i samma stil som bostadshuset och har ett bakomliggande förråd med egen utgång till baksidan.

  Villan har entré på framsidan med ljus och rymlig hall som välkomnande, här har vi siktdjup genom allrummet ut mot baksidans altan och trädgård. I hallen ligger grått klinker och väggarna är ljust tapetserade.

  Allrummet är en naturlig samlingsplats för familj och vänner, vintertid värmer eldstaden bra. Från allrummet har vi öppen planlösning mot matplatsen och vidare mot köket, vi tar oss även ut till den trevliga altanen på baksidan. Här har vi trevligt solläge och möjlighet att sitta under tak.

  Köket från 2018 är ett smycke i huset, med snygg och praktisk granit-bänkskiva, välplanerad och social planlösning och stilrena skåpsluckor, allt från Ballingslöv. Här har vi god förvaring bakom de vita luckorna, fullstor kyl/frys, diskmaskin, ugn med induktionshäll, modern fläkt och gott om arbetsyta. Ett kök som gör det roligt att laga mat, lätt att samtala över köksön med middagsgästerna och där vardagen blir smidigare.

  Matplatsen är i direkt anslutning till köket och med öppen planlösning mot vardagsrummet, här har vi stora fönster mot framsidan och plats för 6-8 personer. Genomgående för de sociala ytorna är ljust parkettgolv i ek, vitt tak med spotlights och ljus-varma väggar.

  Tvättstugan ligger med egen groventré och ingång till köket. Här har man klinker på golvet och vita väggar. Här har man gömt tvättmaskin, torktumlare, vikbänk med tvättho bakom skjutdörrar - praktiskt och snyggt! För en ännu smidigare vardag utan massa stök har man här ett litet förråd/ klädkammare där du enkelt och smidigt förvarar både ytterkläder, köksredskap och städ-artiklar.

  I huset finns tre stycken sovrum med bra ytor, varav ett av dem även har en walkincloset. Drömmen för alla kläd-älskare! Sovrummen har alla ljusa ytskikt, parkettgolv och möjlighet till dubbelsäng.

  Intill hallen har man gjort ett separat vardagsrum med skjutdörrar - detta rum kan såklart även användas till kontor, gästrum eller sovrum.

  Badrummet är helkaklat och väl tilltaget, här finns både badkar med massagefunktion och dusch med glasdörr, dubbelhandfat med kommod, toalett och handdukstork. Det finns även en helkaklad gästtoalett som går i vitt och blått.

  Den trevliga altanen har ett härligt solläge och är delvis under tak, här njuter ni av middagar i kvällssolen. Trädgården är stor och lättskött med fruktträd, bärbuskar och ett trädgårdsland. För den som önskar finns gott om plats för vidare-utveckling eller för fotbollsmål och studsmatta.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Enplansvilla
  Byggnadsår
  2004
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Platta på mark
  Fönster
  3-glasfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Vattenburet värmesystem - Frånluftsvärmepump
  Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2024-04-30
  Fastighetsbeteckning
  Runsbäck 4:37
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Saras väg 1
  Postnummer
  38634
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Färjestaden
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  53 625 kr/år
  El
  30 465 kr/år
  Elförbrukning
  11636 kWh
  VA
  10 174 kr/år
  Renhållning
  2 666 kr/år
  Väg, samf.
  1 000 kr/år
  Försäkring
  6 040 kr/år
  Sotning
  580 kr/år
  Övrigt
  2 700 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftkostnaderna är uppskattade och har beräknats utifrån 2023 ungefärliga kostnader. El är även inkl. laddning av elbil. Övrigt avser 3m³ ved.
  Taxeringsvärde
  2 724 000 kr
  Summa pantbrev
  2 385 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1155.0 kvm
  Övrigt
  Stor, lättskött tomt med insynsskyddat läge.
  Uteplats
  Altan i västerläge, delvis under tak.
  Parkering
  Dubbelgarage och stor stenlagd uppfart
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Runsbäck GA:5 ändamål: Vägar

  Planbestämmelser

  Detaljplan (2004-05-19)
 • Övrigt
  Fastigheten är besiktad, protokoll finns. Som köpare kan du kontakta besiktningsmannen med frågor och för mer information. Tillträde enligt överenskommelse.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Färjestaden välkomnar er till Öland när ni svänger av från Ölandsbron som förenar vår vackra ö med fastlandet och Kalmar. Det finns förskola, grundskola för årskurs 1-9 samt friskola. Goda busskommunikationer med KLT, 20 minuter till Kalmar där gymnasium och Universitet finns. Det finns bad, sporthall, gym, golf och natur runt knuten. Shopping ordnas i Köpstaden och inte långt därifrån ligger Hamnplanen med bageri, restauranger och fik. Orten växer i storlek och idag är även områdena Saxnäs, Björnhovda, Runsbäck och Eriksöre mer eller mindre anslutna till orten. Färjestaden är, med sina drygt 6 000 invånare (centrala delen), den största tätorten på Öland.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   135.0 kvm
  • Pris
   4 275 000 kr
  • Adress
   Saras väg 1
  • Fastighet
   Runsbäck 4:37
  • Tomtarea
   1155.0 kvm
  • Byggår
   2004
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.