Östra Alvaragatan 22

Mellböda

Med underbart läge på nordöstra Öland nära sol & bad, med mycket Ölandscharm, välkommen på visning!

Nu kan letandet vara över för dig som söker ditt alldeles egna smultronställe på norra Öland, här trivs du både delårs & permanent!

Utgångspris 2 450 000 kr
Högsta bud 2 300 000 kr Se alla bud 

Denna budgivning är verifierad, du kan kontakta mäklaren för att lägga bud med BankID. Läs mer här

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea72.0 kvm
 • Biarea60.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea5742.0 kvm
 • AdressÖstra Alvaragatan 22
 • PostortLöttorp
 • OmrådeMellböda
 • 2.450.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkomna till denna välskötta bostad som ger Ölandscharm ett utseende! Här bor ni med vackra vyer, stor tomt och framförallt ett alldeles underbart läge i östra Alvara, precis söder om populära Böda och med nära till kusten. På ¨rätt¨ sida vägen har du bara några minuter ner till den omtalade och härliga östra kusten med all sin charm och badmöjligheter. Perfekt för morgondoppet eller för långa dagar på stranden. Hela Bödabukten är vida känd och lockar folk från hela Sverige, här har du tillfälle att bo med tillgång till detta varje dag. Ord räcker knappt för att beskriva fastigheten, detta vill du uppleva på plats, missa inte den här möjligheten!

  Bostadshuset fördelas över 72 kvadratmeter, utöver detta finns även ett gästhus, en jordkällare, förråd och en sidobyggnad med bastu. Tomten är stor och ger möjlighet till vidareutveckling oavsett om det är trädgårdsland, växthus eller mer bostadsyta du drömmer om. Stort plus med kommunalt V/A och indraget fiber. Detta är en plats att trivas på oavsett om du söker ett permanentboende eller har för avsikt att bli sommarölänning. Här får hela familjen och sommarens alla gäster plats!

 • Allmän beskrivning

  En bostad att uppleva på plats! Bostadshuset fördelas över tre sovrum, kök, vardagsrum och två allrum, hall och grov-ingång, samt badrum, tvättstuga plus en toalett på övervåningen. På vissa håll finns det behov av lite kärlek eller modernisering, men det finns alla möjligheter att flytta in och börja trivas från första stund, efter hand skapar du lätt din egna hemma-känsla! Köket är ljust och öppet, här har man planerat för en smidig vardag med mycket förvaring och arbetsyta, det finns även en vedspis. I köket finns plats för matgrupp, perfekt för familjen att avnjuta frukost ihop eller diskutera dagen över en middag. Allrummet har idag en kamin vilket bidrar med både mysfaktor och en billigare uppvärmning. Vardagsrummet ligger intill köket. Sovrummen är utspridda över de två planen i huset, med ett sovrum på entréplan och två på övervåningen. På entréplan finns även badrummet med dusch, toalett, handfat. Intill badrummet finns tvättstugan med tvättmaskin, varmvattenberedare och en garderob. På övervåningen finns en toalett.

  Gästhuset har ett sommarkök utan vatten och avlopp men med vedspis (behöver kontrolleras och sotas innan användning). Här finns allrum samt ett sovrum, perfekt att låna ut till sommargästerna.

  Stort plus med den härliga förrådsbyggnaden som byggts om till bastu med lounge-del.

  Utöver detta finns även en jordkällare och en stor förrådsbyggnad.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 1/2 plan
  Byggnadsår
  1909
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Uteluftsventilerad krypgrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Lertegelpannor
  Uppvärmning
  Luft/luft värmepump och direktverkande el Vedspis
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2023-03-28
  Fastighetsbeteckning
  Alvara 8:4
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Östra Alvaragatan 22
  Postnummer
  38773
  Ort
  Löttorp
  Område
  Mellböda
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  32 993 kr/år
  El
  21 170 kr/år
  Elförbrukning
  7639 kWh
  Renhållning
  1 669 kr/år
  Väg, samf.
  3 150 kr/år
  Försäkring
  5 004 kr/år
  Sotning
  2 000 kr/år
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Kostnaderna är uppskattade utifrån tidigare förbrukning - inväntar kostnad för V/A och samfällighet för väg
  Taxeringsvärde
  1 043 000 kr
  Summa pantbrev
  1 350 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  5742.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Alvara GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Alvara GA:4 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning Last: Officialservitut Väg, 0885-2018/71.1 Last: Officialservitut Väg, 0885-2624.1
 • Övrigt
  Överlåtelse-besiktning har utförts, protokoll finns. En del av inventarierna kommer följa fastigheten utan särskild ersättning, inventarielista kommer. Regelrätt flyttstädning kommer inte att utföras. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Närområde

  Allmänt om området

  5 mil norr om Borgholm ligger Mellböda. Här finns åretrunt öppen ICA-butik och i Böda hamn kan du besöka restauranger och butiker sommartid. Endast 2 km bort öppnar sig Bödabuktens milslånga och berömda sandstränder som lockar tusentals besökare varje sommar. Om du ägnar dig åt golf så finns Böda Sands golfbana ca 7 km bort och till golfbanan i Enerum är det 1 mil. Även i Källatorp finns en golfbana och ligger ca 13 km söderut från Mellböda.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   72.0 kvm
  • Biarea
   60.0 kvm
  • Pris
   2 450 000 kr
  • Adress
   Östra Alvaragatan 22
  • Fastighet
   Alvara 8:4
  • Tomtarea
   5742.0 kvm
  • Byggår
   1909
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.