Orkidevägen 29

Djupvik

Söker du sommarboende med naturnära, havsnära och lugnt läge- Se hit!

Ett enkelt och trivsamt boende med ett härligt läge i omtyckta Djupvik - Perfekt som det är, och med potential för vidareutveckling - Välkommen!

Utgångspris 1 350 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Tisdag 16/7 kl 16:30 - 17:00 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum2 rum
 • Boarea24.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1095.0 kvm
 • AdressOrkidevägen 29
 • PostortBorgholm
 • OmrådeDjupvik
 • Utgångspris1.350.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till Orkidevägen 29, ett enkelt och trivsamt sommarboende där du kan njuta av lata sommardagar, den öländska naturen och promenera till morgondoppet. För den rastlösa själen finns stor potential på denna natursköna och härliga hörntomt. Oavsett om du önskar bygga större hus, fokusera på utomhusmiljöer, växthus och odling eller något annat så finns det här en bra grund för detta! Stort plus med kommunalt V/A. Här bor ni med kort avstånd till havet, trevlig natur och även sommar-restaurangen Elise.

  På tomten finns idag två mindre byggnader, en sovstuga med badrum och en stuga med kök, dessa binds samman med altanen. Här kan ni med enkla medel sätta er egen prägel. Trädgården är perfekt för avkoppling och sociala stunder. På våren blomstrar orkidéer och naturen vaknar till liv runt dig. Här njuter du av fågelkvitter, lugnet och växtligheten. På tomten finns plats för vidareutveckling.

  Läget är oslagbart med närhet till havet och bara en kort promenad på cirka en kilometer till den vackra badbryggan i Djupvik. Varför inte börja varje dag med en uppfriskande morgondopp i det kristallklara vattnet? I Djupvik finns även den omtyckta restaurangen Elise, trevligt att ta med gästerna till eller fly iväg till när matlagnings-lusten lyser med sin frånvaro.

  Upplev harmonin och skönheten i Djupvik på Öland – din perfekta plats för att skapa minnen och njuta av livet.

 • Allmän beskrivning

  Båda husen är i fint skick och har renoverats fortlöpande. Det större huset rymmer idag kök och allrum med öppet upp i nock och trevligt ljusflöde. Här har vi träpanel på väggar och tak och fint plankgolv. Med enkla medel sätter ni er egen prägel här.

  Den andra stugan rymmer sovrum och badrum. Sovrummet är ljust med vita väggar och tak, här ryms dubbelsäng eller familjesäng. Badrummet går också i ljusa färger och rymmer dusch, handfat, toalett och varmvattenberedare.

 • Byggnad
  Byggnadsår
  1991
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Plintar
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Papp
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Lundebytorp 1:34
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Orkidevägen 29
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Djupvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  13 555 kr/år
  El
  3 050 kr/år
  Elförbrukning
  280 kWh
  VA
  7 900 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Försäkring
  1 405 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 023 000 kr
  Summa pantbrev
  400 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1095.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1968-03-21)
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  I Djupvik ligger dom gamla sjöbodarna på rad längs den steniga kusten utmed Kalmarsund. Badplatsen ligger naturskönt i en skyddad vik där stranden är bitvis klippig. Man kan även använda den populära bryggan och längre ut från stranden är det fin sandbotten. På kvällen gör man med fördel ett besök på restaurang Elise och avnjuter samtidigt den fantastiska solnedgången över sundet. Om du kan slita dig från badstranden så är en cykeltur till Äleklinta ett behagligt alternativ. Att färdas 6 km på den smala alvarvägen och samtidigt njuta av utsikten över det blå Kalmarsund är alltid en upplevelse. Ett självklart stopp på vägen är att åka ner från landborgen och titta på sjöbodarna i Bruddesta.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   2 rok
  • Boarea
   24.0 kvm
  • Pris
   1 350 000 kr
  • Adress
   Orkidevägen 29
  • Fastighet
   Lundebytorp 1:34
  • Tomtarea
   1095.0 kvm
  • Byggår
   1991
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.