Linsbackevägen 5 & 6

Askelunda

Lantligt belägen villa med stor byggnad för verksamhet!

Trivsam enplansvilla om 4 rum och kök med källare samt intilliggande fastighet bebyggd med stall, verkstad och förråd.

Utgångspris 2 195 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea126.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2250.0 kvm
 • AdressLinsbackevägen 5 & 6
 • PostortBorgholm
 • OmrådeAskelunda
 • Utgångspris2.195.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I Askelunda, en genuin ölandsby ca 2 mil norr om Borgholm, har vi nu nöjet att salubjuda en trivsam enplansvilla om 4 rum och kök med källare. Lugnt lantligt läge i bymiljö med fantastisk utsikt över det öppna landskapet åt öster. I försäljningen ingår även intilliggande fastighet som är bebyggd med stor verkstadsbyggnad. Här har säljaren under många år bedrivit ett välbesökt Loppis men passar även bra för er som vill ha hästar, verkstad, ateljé, försäljningslokal intill er bostad. Läget är vackert, lugnt och fridfullt ute på landet som sista hus i byn österut. Askelunda är en levande jordbruksbygd med odlade marker och betande djur. Här är Öland som allra smalast med ca 2 km till Kalmarsund och ca 4 km till Östersjön. Nära till några av Ölands vackraste platser med fina badstränder - Äleklinta, Djupvik och Sandvik.

 • Allmän beskrivning

  Rumsbeskrivning bottenvåning : Hall med ljus plastmatta på golvet, vitmålat och panelskivor på väggar och vitmålat tak. Nedgång till källare. Garderob.

  Toalettrum med mörk plastmatta på golv, ljusblå mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak. Utrustat med vägghängd WC, tvättställ och linneskåp.

  Sovrum med plastmatta på golv, ljus mönstrad tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob.

  Stort sovrum med heltäckningsmatta på golv, blå tapet på väggar och vitmålat tak. Dörr mot baksidan. Garderob.

  Sovrum/kontor med plastmatta på golv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Garderob.

  Badrum med klinkergolv med golvvärme, ljust gulmålad väv på väggar (kakel i dusch). Utrustat med vägghängd WC, dusch samt tvättställ med kommod.

  Stort vardagsrum i vinkel med utgång till baksidan. Fint ljusinsläpp stora fönster. Ekparkettgolv, vit randig tapet på väggar och vitmålat tak.

  Rymligt kök med matplats. Utrustat med ekluckor, elspis samt kyl/frys. Plastmatta på golv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak.

  Rumsbeskrivning källarvåning : Gillestuga med öppen spis. Grå heltäckningsmatta på golv, panelskivor på väggar och vitmålat tak.

  Inre hall med blå heltäckningsmatta på golv, panelskivor på väggar och vitmålat tak.

  Förråd/pannrum med betonggolv, vitmålade väggar och tak. Panna/VVB. Äldre vedpanna (ej i bruk). Utgång till tomt.

  Matkällare.

  Stor tvättstuga med klinkergolv, vitmålade väggar och tak. Utrustat med tvättmaskin och tvättbänk. Dusch. Bastu.

  Askelunda 4:11: Intilliggande fastighet Askelunda 4:11 ingår i försäljningen och där finns en stor byggnad om ca 250 kvm uppförd. Här finns stall med 4 boxar och verkstads/förrådsutrymmen. Förslag för taxeringsvärde 2023 - 339 000 kr gällande ekonomibyggnad. Tomt 2 938 kvm.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med källare
  Byggnadsår
  1973
  Fasad
  Trä/tegel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betong
  Fönster
  2 och 3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luft/vattenvärmepump från 2009
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten. Avlopp till 3-kammarbrunn.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2024-04-10
  Fastighetsbeteckning
  Askelunda 4:10 + 4:11
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Linsbackevägen 5 & 6
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Askelunda
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  50 801 kr/år
  El
  32 088 kr/år
  Elförbrukning
  14867 kWh
  VA
  5 853 kr/år
  Renhållning
  1 146 kr/år
  Väg, samf.
  2 820 kr/år
  Försäkring
  8 094 kr/år
  Sotning
  800 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 904 000 kr
  Summa pantbrev
  600 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2250.0 kvm
  Övrigt
  Trädgårdstomt/naturtomt.
  Uteplats
  Uterum med vacker utsikt.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Askelunda GA:1 ändamål: Vägar Förmån: Avtalsservitut Vattentäkt Mm, 08-IM1-72/9633A.1 Förmån: Officialservitut Väg, 08-ALB-306.1
 • Övrigt
  För förvärv krävs förvärvstillstånd som sökes i samband med köp. Kostnad om 4.600 kr som erlägges av köparen. Privatpersoner erhåller förvärvstillstånd. Om köparen är mantalsskriven på orten krävs ej förvärvstillstånd. Fastigheten är besiktigad och energideklarerad. Protokoll finns. Attefallstuga om ca 15 kvm. Trädgårdskonst och inventarier ingår ej.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Askelunda är en levande jordbruksbygd med odlade marker och betande djur. Här är Öland som allra smalast med ca 2 km till Kalmarsund och ca 4 km till Östersjön. Nära till några av Ölands vackraste platser med fina badstränder är Äleklinta, Djupvik och Sandvik. För den natur- och fågelintresserade finns vackra Södra Greda löväng på östra sida liksom Petgärde och Djurstad träsk med sitt rika fågelliv.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   126.0 kvm
  • Pris
   2 195 000 kr
  • Adress
   Linsbackevägen 5 & 6
  • Fastighet
   Askelunda 4:10 + 4:11
  • Tomtarea
   2250.0 kvm
  • Byggår
   1973
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.