Lannsjövägen 31

Rälla

Lättskött och härligt beläget fritidsboende eller permanenthus, välkommen!

I omtycka Rälla finns nu möjlighet till antingen härligt fritidsboende eller kanske har du hittat hem när du kommer hit, välkommen till Lannsjövägen!

Utgångspris 1 495 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea78.0 kvm
 • Biarea10.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaBiarea är friggebod om ca 10 m²
 • Tomtarea925.0 kvm
 • AdressLannsjövägen 31
 • PostortBorgholm
 • OmrådeRälla
 • utgångspris1.495.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Omgärdad av vacker natur och med cykelavstånd till butiker och bad på Ölands västra kust bor du här med ett riktigt bra utgångsläge på Öland oavsett om du letar efter fritidshus eller platsen som ska bli ditt hem. På Lannsjövägen 31 erbjuds en trevlig tomt med insynsskydd och härliga fruktträd, på tomten står ett trevligt enplanshus, en liten gäststuga och ett förråd idag. Här bor du nära allt du behöver med avskilt läge och det är lika lätt att ta med sig fikakorgen ner till vattnet som in i skogen. En kort cykeltur från huset finns Ölands västra kust med svalkande dopp, vackra solnedgångar och ljuvlig natur!

  Huset har ett allrum med öppen planlösning in mot köket, två sovrum samt ett badrum med wc, dusch och tvättmaskin. Genomgående är stora och öppna rum med härligt ljusinsläpp. Från det härliga allrummet blickar du ut mot baksidan och den trevlig altanen. Kaminen är fint placerad i huset och bidrar till både mysfaktor och lägre driftkostnader. Fiber finns indraget vilket möjliggör för att jobba hemifrån några dagar i veckan!

  På tomten finns också en gäststuga som passar bra för övernattande gäster eller till tonårsbarnet som vill ha ett eget litet utrymme. På baksidan av huset finns också ett bra och rymligt förråd med plats för diverse trädgårdsredskap mm. Tomten är trevlig och mysig, här avlöser den ena växten den andra så du har en grönskande och blommande trädgård hela säsongen. Du har också stora gröna ytor som lämpar sig perfekt för lek och spel.

 • Allmän beskrivning

  Köket är i öppen planlösning mot allrummet med en köksö som avgränsar lite. Köket går i vitt och blått med kakel som stänkskydd.

  Allrummet är stort och ljust med en trevligt placerad kamin. Här finns plats för stor soffgrupp och även stort matbord med plats för sommarens alla gäster.

  De två sovrummen är väl tilltagna med plats för säng och garderober.

  Badrummet har utöver toalett och handfat även dusch och tvättmaskin.

  Gäststugan har el utdragen och plats för dubbelsäng.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1978
  Byggår, kommentar
  Ombyggt 1984
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glasfönster kopplade
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el, luftvärmepump samt braskamin.
  Ventilation
  Självdrag. Mekanisk i badrum
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Rälla Tall 8:31
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Lannsjövägen 31
  Postnummer
  38792
  Ort
  Borgholm
  Område
  Rälla
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  24 556 kr/år
  El
  12 000 kr/år
  Elförbrukning
  5000 kWh
  VA
  7 003 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Väg, samf.
  1 550 kr/år
  Försäkring
  2 103 kr/år
  Sotning
  400 kr/år
  Kommentar
  Vägsamfällighet 1900kr/år för fastboende och 950 kr/för fritids + städavgift om man ej deltar 300 kr/halvår. Elkostnad och övriga driftkostnader är uppskattad då nuvarande ägare ägt fastigheten kortare tid. Elkostnad och förbrukning är uppskattad.
  Taxeringsvärde
  972 000 kr
  Summa pantbrev
  460 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  925.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan Vattenskyddsområde
 • Övrigt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår, utan särskild ersättning, se inventarielista.

  Fastigheten är med i samhällets vägförening, kostnad f.n. från 950 kr (fritidsboende) - 1900 kr (fast boende) om året.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Tillträde kan ske omgående.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Rällaskogen är ett populärt vandringsområde längs den västra landborgen mellan Rälla och Ekerum. Rällaskogen är ett naturreservat och unik på många sätt. Här finns gigantiska ekar, ekbock, ekoxe och en del arter som knappt finns på andra platser. På de sandiga bottnarna i havsområdet intill växer ålgräs som visat sig ha flera viktiga funktioner, det bidrar bland annat till rening av Östersjöns vatten. Strax söder om Rälla ligger Stora Rör med sin småbåtshamn och pittoreska miljö. Här kan man besöka hamnkrogen när hungern infinner sig eller Mormors Stenugnsbageri för en mysig fikastund vid hamnen. Ekerum ligger mittemellan Borgholm och Ölandsbron. Här ligger Ekerum Golf med två 18-hålsbanor i ett naturskönt läge. Inom Ekerum Resort finns Restaurang Öland som serverar både lunch och middag med en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Resorten finns även padelbanor eller varför inte hyra MTB eller cykel för nya upplevelser. Badplats finns intill Ekerum Camping, där viken är långgrund och stranden är barnvänlig.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   78.0 kvm
  • Biarea
   10.0 kvm
  • Pris
   1 495 000 kr
  • Adress
   Lannsjövägen 31
  • Fastighet
   Rälla Tall 8:31
  • Tomtarea
   925.0 kvm
  • Byggår
   1978
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.