Långöre södra bygata 47

Långöre

Välkomna till Långöre och Ölands östra sida, här trivs du året om eller delårs!

Ett välskött och prydligt hus med god planering, trevlig trädgård och garage, välkommen på visning!

Utgångspris 1 095 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Fredag 19/7 kl 11:00 - 11:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Tisdag 23/7 kl 15:40 - 16:10 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus/villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea92.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2159.0 kvm
 • AdressLångöre södra bygata 47
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeLångöre
 • utgångspris1.095.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med ett fridfullt och lugnt läge trivs du här både permanent eller delårs, med öppna vyer, havsnära läge och naturen inpå knuten. Bakom syrenhäck finner vi detta trevliga boende med stor potential som inväntar ny ägare. Den frodiga och uppvuxna trädgården är en grön oas med en mångfald av växter och blommor. Här kan du njuta av doften av rosor och syren medan du plockar bär från buskarna eller äpplen och körsbär från träden. Trädgården erbjuder även paradisbuske, pioner och andra vackra blommor som skapar en färgsprakande och harmonisk miljö. Här kan man koppla av och njuta av sin egen oas, alltid hittar man någon vindskyddad plats att njuta på.

  Bostadshuset fördelas över 92 kvadratmeter med de sociala ytorna i fokus, här finns allrum med eldstad och öppet mot kök och matplats, stor hall, två sovrum, badrum med tvättstuga samt gästtoalett. Huset är praktiskt och välplanerat, här kan du med enkla medel skapa din drömbostad. Utöver bostadshuset finns även ett garage och vedbod. På cykelavstånd hittar du Melösaviken, en plats för härliga dagar fyllda av sol och bad eller för morgondoppet.

 • Allmän beskrivning

  Vi välkomnas via den trevliga farstukvisten in i en ljus och rymlig hall, här finns god förvaring och trevlig översikt av huset. Till höger är vardagsrummet med kamin, plats för soffgrupp, bokhyllor och tv-möbel. Från vardagsrummet har man rundgång till kök och matplats, köket är välplanerat och praktiskt med god förvaring bakom vita skåpsluckor och kakel som stänkskydd. I köket finns vedspis för extra charm och vid eventuella strömavbrott. Från matplatsen som byggdes till 2004 har man fin utsikt över de vackra landskapet utanför. Det finns två sovrum i huset, ett större med garderobsvägg och plats för dubbelsäng, nattduksbord och extra byrå eller skrivbord. Det mindre sovrummet lämpar sig bra till barnrum, gästrum eller kontor. Gemensamt för dem båda är ljusa väggar och trevligt ljusinsläpp. Badrummet är väl tilltaget med badkar, separat dusch, handfat, tvättpelare och toalett. Mitt över hallen finns även en gästtoalett.

  På tomten finns ett väl tilltaget garage, här ryms två bilar och verkstadsdel, det finns även en matkällare här.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1989
  Byggår, kommentar
  Tillbyggt 2004
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  isolerglas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el med kompletterande eldstad
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp till septitank/stenkista.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Långöre 2:9
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Långöre södra bygata 47
  Postnummer
  38795
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Långöre
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  21 217 kr/år
  El
  11 300 kr/år
  Elförbrukning
  4313 kWh
  VA
  4 885 kr/år
  Renhållning
  1 221 kr/år
  Försäkring
  2 811 kr/år
  Sotning
  1 000 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 309 000 kr
  Summa pantbrev
  200 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2159.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Långöre GA:1 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Avlopp, 0885-4216.1
 • Övrigt
  Försäljning sker genom dödsbo, därför tillämpas friskrivning. Besiktning är utförd, protokoll finns. Tillträde enligt överenskommelse
 • Närområde

  Allmänt om området

  Vid Östersjön ca 15 km öster om Borgholm ligger Långöre, en liten by i närheten av Bredsättra. Om du är intresserad av hästar eller ridsport finns tillgång till ett fint ridhus. Långöre ligger 1 km från Östersjön och för den naturintresserade är det bara att ta med sig kikaren och vandra längs havet för spännande upptäckter genom okularet. Går man lite norrut till strandängarna i Mellösa så finns det fina fågellokaler att beskåda. Det går också bra att bada i Melösa som har en fin badstrand med både sand och gräs.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus/villa
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   92.0 kvm
  • Pris
   1 095 000 kr
  • Adress
   Långöre södra bygata 47
  • Fastighet
   Långöre 2:9
  • Tomtarea
   2159.0 kvm
  • Byggår
   1989
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.