Kontakt

Ölandsmäklaren AB är ett fristående och oberoende mäklarföretag som är anslutet till Sveriges största mäklarorganisation - Mäklarsamfundet.

Förmedlar fritidshus, villor, gårdar, bostadsrätter och tomter över hela Öland.

Ölandsmäklaren AB bildades år 1973 under namnet Mäklarfirman PALM AB. 1986 började Anders Törnqvist som sedan 1994 äger och framgångsrikt driver familjeföretaget tillsammans med sin hustru Marketta. Idag finns det tre kontor på Öland:

Vid torget i Borgholm, i Ölands Köpstad i Färjestaden och vid stranden i Sandvik på norra Öland.

Funderar du på att köpa eller sälja? Varmt välkommen att kontakta oss på 0485 – 77 000 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Möten & visningar i Coronatider

Anders Törnqvist

Ägare av företaget, fastighetsmäklare och ledamot av Mäklarsamfundet

Jag är i grunden byggnadsingenjör, har arbetat inom familjeföretaget i över 30 år och driver nu Ölandsmäklaren tillsammans med min fru Marketta. Som mäklare på Öland brinner jag för vår ö vilket gjort mig till Ölands mest anlitade mäklare gällande fritidshus och villor. 

När jag växte upp tillbringade jag alltid mina somrar i kustidyllen Sandvik och sedan några år tillbaka bor jag här året om. På min fritid gillar jag att promenera i vacker natur tillsammans med min familj och när vädret blir sämre tar jag gärna flyget till varmare breddgrader.

Marcus Isakson

Fastighetsmäklare och ledamot av Mäklarsamfundet

Jag jobbar över hela Öland men med fokus på Mörbylånga kommun, ni hittar mig oftast på kontoret i Färjestaden. Mina kunder brukar säga att jag är positiv och lyhörd, vilket på senare år har gjort mig till Ölands mest rekommenderade   mäklare.

Jag är uppvuxen i Vaxholm utanför Stockholm men redan som ung tillbringade jag mina somrar på Öland. Idag bor jag i ett funkishus i centrala Borgholm tillsammans med min fru Emma. På fritiden uppskattar jag att resa och alpin skidåkning.

Barbro Bolaños-Andersson

Mäklarassistent

På kontoret i Borgholm hittar ni mig, en pigg och glad jämtländska som hittade hem till Öland någon gång på nittiotalet. Min roll som administrativ mäklarassistent är omväxlande med mycket tempo och många härliga kundmöten - jag trivs på jobbet alla dagar i veckan!

Service har dessutom alltid varit en viktig del av mig och mina tidigare yrkesval och jag beskrivs ofta som en omtänksam och kreativ person. När jag inte jobbar så tränar jag gärna på gym, promenerar eller besöker min favoritplats på Ön Bruddesta.

Marketta Törnqvist

Mäklarassistent och ekonomiansvarig

Jag har bott på Öland i över 35 år och efter att par år i Färjestaden och ännu fler år i Borgholm och Köpingsvik så hamnade jag till slut på norra Öland. För sju år sedan flyttade vi till Sandvik och här trivs jag året runt men framförallt under hösten och vintern när lugnet infinner sig.

Jag arbetar från vårt kontor i Sandvik och sköter huvudsakligen företagets ekonomi. Utanför arbetet går jag gärna långa promenader med hunden Bella eller bakar olika slags bröd, gärna knäcke.

Lina Petersson Korch

Mäklarassistent och stylist

Mig hittar ni på vårt kontor i Färjestaden där jag arbetar som mäklarassistent. Ingen dag är den andra lik med uppgifter som iordningställande av bostäder inför fotografering till det administrativa arbetet fram till att affären avslutas. Variationen gör att jag trivs extra bra. 

Då jag är född ölänning och uppvuxen i Ventlinge så klappar mitt hjärta lite extra för Södra Öland. Fantastiska solnedgångar, alvaret och närhet till Kalmarsund. En stor del av min fritid ägnas åt barnen och hemmet – oftast med ett nytt inredningsprojekt på G.

Marika Ottosson

Mäklarassistent och fotograf

Född skåning och uppväxt i Blekinge. Nu är jag nybliven Ölandsbo och kan hittas på kontoret i Borgholm när jag inte är ute och fotograferar eller förbereder objekt inför försäljning.

Om du frågar om mitt jobb eller intresse så förblir svaret detsamma. Vacker natur och fotografering är mitt jobb och mitt största intresse. Jag bor i Färjestaden tillsammans med min man och två tonårssöner som jag med glädje ägnar min fritid åt. Tillsammans njuter vi av naturen, solen, lugnet och alla små smultronställen som Öland har att erbjuda.

Är du vår nya kollega?

Vi vill alltid komma i kontakt med duktiga människor. Är du mäklare, stylist eller fotograf? Kanske jobbar du med något helt annat? Hör av dig till oss!

Kontor

Vi har hela Öland som vårt arbetsområde. Våra kontor hittar ni på Storgatan vid torget i Borgholm, på Ölands Köpstad i Färjestaden samt vid badstranden i Sandvik.

Borgholm

Storgatan 18, 387 21, Borgholm

  Kontorstider
 • Måndag
  09.00 – 17.00
 • Tisdag
  09.00 – 17.00
 • Onsdag
  09.00 – 17.00
 • Torsdag
  09.00 – 17.00
 • Fredag
  09.00 – 17.00
  Lunchstängt
 • 12.00 – 13.00

Färjestaden

Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

  Kontorstider
 • Måndag
  09.00 – 17.00
 • Tisdag
  13.00 – 17.00
 • Onsdag
  09.00 – 17.00
 • Torsdag
  09.00 – 17.00
 • Fredag
  09.00 – 17.00
  Lunchstängt
 • 12.00 – 13.00

Sandvik

Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

  Kontorstider
 • Tider enligt överenskommelse

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.