Hövdingevägen 4

Ranstad

Trevligt och välplanerat enplans-hus med god standard och härligt läge på norra Öland, Välkommen!

I ett lugnt och härligt område nära kusten, Löttorp & med härliga natur-omgivningar trivs ni här permanent- eller delårs! Plus med gäststuga & fiber!

Utgångspris 2 195 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum3 rum
 • Boarea71.0 kvm
 • Biarea7.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1190.0 kvm
 • AdressHövdingevägen 4
 • PostortLöttorp
 • OmrådeRanstad
 • 2.195.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Fräscht fritidsboende i Ranstad på norra Öland! Två nybyggda hus (2019) i modern och tilltalande stil. Huvudbyggnad om 45 kvm och gästhus om 33 kvm sammanbyggda med ett stort trädäck om ca 120 kvm. Här bor du i ett lugnt och trivsamt område med cykelavstånd till både norra Ölands centralort Löttorp (3 km) med affärer och till den vackert karga västra kusten vid Kalmarsund (2 km), här njuter ni av vackra solnegångar. Till en av Ölands finaste sandstränder, Sandbybadet, är det ca 6 km och till Byrums Sandvik fina sandstrand och raukar är det ca 1 mil. Ytterligare en bit upp på ön hittar du norra Ölands stolthet - den två mil långa sandstranden i Bödabukten. Utanför tomtgränsen finns härlig natur och promenadstråk, en plats för hela familjen att trivas på.

  Husen är i bra skick och har en lättskött och trevlig trädgård. I det större huset finns ett härligt allrum/kök med kamin, härligt ljusflöde och rymd med öppet upp nock, komplett köksutrustning, två sovrum och badrum. I gästhuset finns allrum med möjligt trinettkök (vatten pluggat), sovrum och badrum samt förråd. Kommunalt vatten och avlopp. Luftvärmepump som du styr med telefonen. Nybyggt innebär att du ej betalar någon fastighetsavgift/skatt i 15 år från 2019.

 • Allmän beskrivning

  På fastigheten finns två hus, byggda i tilltalande modernt formspråk - ett om 45 kvm och ett om 33 kvm. Husen är sammanbyggda med ett stort trädäck om ca 120 kvm.

  Nytt, fräscht och ljust med genomgående ekparkettgolv, vitmålade väggar och vitmålade tak. I stora huset har du härlig rymd med öppet upp i nock i kök/allrum, även en trevlig kamin för stämning och behagligare driftkostnad. Köket är i öppen planlösning mot allrummet med utgång till altanen, vit köksinredning utrustad med induktionshäll, fläkt, diskmaskin, och kyl/frys. Ljus och rymlig hall. I det större huset finns även två sovrum och badrum med wc, tvättställ med kommod, tvättmaskin, duschkabin och fläkt.

  Lilla huset inrymmer allrum med möjligt trinettkök (vattnet är pluggat, anmälningsavgift tillkommer om detta ska brukas), sovrum, badrum med wc, tvättställ med kommod, duschkabin och fläkt.

  Stor och trevlig tomt med grusad uppfart, rabatter och träd. Den härliga altanen har bra solläge och blir ett extra rum under sommar-månaderna!

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plans med sidobyggnad
  Byggnadsår
  2019
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Plintgrund som är förbyggd
  Fönster
  3-glas kassetter
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Luft/luft värmepump och direktverkande el
  Ventilation
  Självdrag och mekanisk i badrum
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Ranstad 3:30
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Hövdingevägen 4
  Postnummer
  38772
  Ort
  Löttorp
  Område
  Ranstad
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  35 214 kr/år
  El
  24 000 kr/år
  Elförbrukning
  6950 kWh
  VA
  6 324 kr/år
  Renhållning
  1 146 kr/år
  Väg, samf.
  700 kr/år
  Försäkring
  3 044 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 259 000 kr
  Summa pantbrev
  1 100 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1190.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Gudesjö GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Ranstad GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0885-2019/101.1

  Planbestämmelser

  Vattenskyddsområde (1999-12-02) Detaljplan (1988-03-15)
 • Övrigt
  Fastigheten är besiktad, protokoll finns. Som köpare kan du kontakta besiktningsmannen med frågor och för mer information. Tillträde enligt överenskommelse
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ranstad är omgivet av härlig natur och med närhet till många fritidsaktiviteter. För den golfintresserade så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp några kilometer söderut. Löttorp är centralorten med bra service som post, ICA-affär, restauranger, bagerier, och bilverkstad. Sommartid finns även systembolag. I området finns även småskaliga livsmedelsproducenter och flera konstnärer är också verksamma här. Norra Öland är känd för sin särpräglade natur och för de vidsträckta stränderna. Sjömarkerna är öppna med en artrik flora och ett mycket rikt fågelliv. Vill du njuta av solen på den östra kusten med sina sandstränder så är det bara några kilometers färdväg till Sandbybadet. På den västra kusten finns kalkstenshällar i Alvedsjö där du kan njuta av en stilla solnedgång över Kalmarsund.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   3 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   71.0 kvm
  • Biarea
   7.0 kvm
  • Pris
   2 195 000 kr
  • Adress
   Hövdingevägen 4
  • Fastighet
   Ranstad 3:30
  • Tomtarea
   1190.0 kvm
  • Byggår
   2019
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.