Holmetorp 119

Holmetorp

Lantligt läge endast 20 minuter från Kalmar!

Bli ägare till en jordbruksfastighet med två fräscha bostadshus, stall & lada med flera boxar & utebox. Bra förvaringsutrymmen och charmiga gårdshus!

Utgångspris 5 975 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 20/8 kl 14:30 - 15:00 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum10 rum
 • Boarea252.0 kvm
 • Biarea80.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakälla- Huvudbyggnad 6 rum och kök (147 kvm + källare 80 kvm) - Gårdshus 4 rum och kök (105 kvm)
 • Tomtarea32010.0 kvm
 • AdressHolmetorp 119
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeHolmetorp
 • Utgångspris5.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Äntligen finns chansen att bli ägare till en jordbruksfastighet med två fräscha bostadshus, stall och lada med flera boxar och ligghall. Bra förvaringsutrymmen och charmiga gårdshus i sten och trä.

  Fastighetens två bostadshus är i gott skick och totalrenoverade i omgångar mellan 2003 och 2011. Gårdens äldsta bostadshus härstammar från 1700-talet och flera detaljer har bevarats i renoveringsprocessen. Husen har gemensam tvättstuga, matkällare, verkstad och värmesystem med pellets och ackumulatortankar för kostnadseffektiv uppvärmning i källarplan på huvudbyggnad. Huvudbyggnaden från 1937 erbjuder ett rymligt boende med bra sällskapsytor och planering för den stora familjen med badrum invid sovrum samt möjlighet till dusch/toalett och omklädningsrum i källarplan.

  Fastigheten är perfekt anpassad för generationsboende eller för den som vill ha möjlighet att delfinansiera sitt eget boende via uthyrning.

  Ladan innehåller idag stall för två hästar i boxar, men yta finns för en tredje box. Inredd sadelkammare. Kall/varmvatten och avlopp finns samt tvättmaskin. Ligghall med fri passage in och ut. Gjutet golv i stall samt utvändigt gödselplatta. Stor förvaringsvind ovan lada och stall med belysning. Stora förvaringsytor uppdelad i flera delar i markplan med kalksten och jordgolv.

  På gården finns även fd hönshus som förråd. Vedförråd. Stenhus med potatiskällare, förvaringsloft och en del som gillestuga ”sommarrum” i folkmun kallad grillbod.

  Huvudbyggnaden från 1937 – totalrenoverad på totalentreprenad 2003 med ny el, vvs och vattenburenvärme + solfångare för varmvatten under sommarhalvåret. Disponeras med hel källare som delas idag med gårdshuset. Källaren innehåller gemensam tvättstuga, pannrum, verkstad, omklädningsrum och dusch/toalett samt en matkällare. Entréplan med rymligt kök med vedspis, allrum, vardagsrum kakelugn, hall samt toalett. Övervåning med allrum och balkong, två sovrum, badrum och dusch samt inredd vind med ett sovrum och förvaring.

  Gårdshuset med ursprung från 1700-talet, totalrenoverades 2010–2011 med ny gjuten platta och endast stomme bevarad. Disponeras med hall, kontor/sovrum, kök, dusch/toalett samt rejält tillbyggt allrum med värmande kamin och öppenhet upp i nock. Övervåning med allrum, toalett och två sovrum. Vidbyggt finns carport med ovanpåliggande balkong. Eget vatten med filtrering & UV-ljus. Enskilt avlopp, nyanlagt med infiltration 2021. Indragen fiber i båda husen med varsina anslutningar.

  Holmetorp ligger lantligt med enskilt läge endast 10 minuter från Ölandsbron och bra kommunikationer till Kalmar.

  I närområdet ligger Holmetorps naturreservat där växer framför allt lövskog med ek, ask, lind och lönn. Lövskogen har alla förutsättningar för en rik biologisk mångfald. Vissa delar är igenvuxet till en naturskog med buskage av hagtorn och örter som buskstjärnsblomma. Här finns även gott om svamparter.

  I västra delen av reservatet, närmast byn Lilla Hult, finns rester av en fornby med ett tiotal husgrunder. En fägata och rester av stenmurar vittnar om hur människorna skyddade sina lövängar och odlingar kring byn från kreaturen. Bra ridvägar och närhet till Jordtorpsåsens naturreservat.

  Välkommen till en idyll på landet!

 • Allmän beskrivning

  HUVUDBYGGNAD

  Entréplan

  HALL Rymlig med plats för ytterkläder. Trappa upp till övervåning. Parkettgolv, tapet och vitt tak.

  TOALETT Våtrumsgolv, målade väggar och vitt tak. Toalett och handfat.

  SOVRUM/ALLRUM Idag använt som sovrum, passar lika bra som allrum med öppen spis med insats. Parkettgolv, tapet och vitt tak.

  VARDAGSRUM Ljust rum med rikligt med fönster. Vacker kakelugn. Parkettgolv, målade väggar och vitt tak.

  KÖK Gediget lantkök i vitlasyr med ekbänkar. Vedspis. Utgång till groventré mot innergård och trappa till källare. Parkettgolv, målad träpanel och laserat trätak. Spis med häll, diskmaskin, kyl/frys: side-by-side med ismaskin, inbyggd micro/fläkt samt skafferi.

  Övervåning

  ALLRUM/HALL Stort luftigt rum med takkupa och tillgång till balkong mot framsida. Parkettgolv, målade väggar och vitt tak. Trappa upp till inrett vindsrum.

  BADRUM Kombinerat badrum och duschrum. Våtrumsgolv, målade väggar och kakel invid dusch och badkar. Vitt tak med infällda spots. Hörnbadkar med massage, glasad duschhörna och toalett. Handfat x 2 med kommod och spegelskåp.

  STORT SOVRUM Parkettgolv, målade väggar/fondvägg och vitt tak. Kakelugn. Förvaring i kattvindar x 2.

  SOVRUM Parkettgolv, målade väggar och vitt tak. Inbyggd garderob och förvaring.

  Vind Mysigt utrymme med lägre takhöjd. Ca 1,75 m i centrum.

  SOVRUM Målat trägolv och tapet upp i nock.

  FÖRVARING Ca halva ytan avsatt till förråd/förvaring.

  Källare

  TRAPPHALL Mellan källare och entréplan med groventré mot innergård. Klinkergolv, bröstpanel/tapet och vitt tak. Hatthylla.

  HALL - centrum Klinkergolv, målade väggar och tak. Extra frysbox och extra kyl och frys.

  TOALETT/DUSCH Klinkergolv, kakel och målat tak.

  OMKLÄDNINGSRUM Klinkergolv, målade väggar och tak. Handfat.

  TVÄTTSTUGA - Gemensam för båda husen. Klinkergolv, målade väggar/kakel och trätak. Tvättbänk, tvättmaskin och torktumlare. Bra arbetsytor och syhörna.

  MATKÄLLARE Fast inredning

  HOBBYRUM Betonggolv med golvbrunn, målade väggar och trätak. Diskbänk och fastinredning.

  PANNRUM/VATTEN Betonggolv och putsade väggar och trätak. Fungerande vedeldad bakungn. Calmarpanna från 2004 - Pelletseldning från ca 2010, solfångare (2004 Aquasol), acc.tank ca 500 liter med elpatron från 2016. Vattenrening med filter och UV-lampa.

  GÅRDSHUS

  HALL Klinker/parkettgolv, tapet och laserat trätak med infällda spots. Trappa till övervåning.

  DUSCH/TVÄTT/TOALETT Klinkergolv, kakel och laserat trätak med infällda spots. Bra arbetsyta, tvättmaskin, städskåp och förvaring. Dusch med glasdörrar, toalett och handfat med kommod och spegelskåp.

  ARBETSRUM/GÄSTRUM Parkettgolv, tapet och laserat trätak. Garderob med spegelskjutdörrar.

  KÖK Parkettgolv, tapet och laserat trätak med infällda spots. Inredning i vitt med bänkskivor av ek samt köksö. Spis med häll, kyl/frys, fläkt med inbyggd micro. Diskmaskin. Mindre frukosthörna och en värmande täljstenskamin.

  ALLRUM/MATRUM Luftigt rum med rymd och öppenhet upp i nock. Parkettgolv, tapet och laserat trätak. Gott om fönster och utgång till uteplats mot baksida i sydväst.

  Övervåning

  ALLRUM Ljust rum med takkupa och takfönster. Laserat trägolv, tapet och laserat trätak.

  TOALETT Laserat trägolv, tapet och laserat trätak. Toalett och handfat med kommod. Fläkt.

  SOVRUM Laserat trägolv, tapet och laserat trätak. Inbyggd garderob med skjutdörrar. Utgång till balkong ovan carport med vy mot jordbrukslandskapet.

  SOVRUM Parkettgolv, tapet och vitt tak med synliga bjälkar och öppenhet upp i nock.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 3/4 plan med källarvåning & 1½ plan
  Byggnadsår
  1937 & 2011
  Byggår, kommentar
  Gårdhus med ursprung från 1700-talet
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä/timmer
  Grundläggning
  Murad med källare & gjuten platta
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Tegel
  Uppvärmning
  Pelletspanna med acc-tankar till vattenburet system & eldstäder
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten med UV-lampa och filter, Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn från 2021.
  Energideklaration
  Utförd
  Fastighetsbeteckning
  Holmetorp 25:7
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Holmetorp 119
  Postnummer
  38690
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Holmetorp
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  65 956 kr/år
  Uppvärmning
  17 963 kr/år
  El
  28 400 kr/år
  Elförbrukning
  19587 kWh
  VA
  1 103 kr/år
  Renhållning
  2 360 kr/år
  Försäkring
  9 791 kr/år
  Sotning
  1 339 kr/år
  Övrigt
  5 000 kr/år
  Kommentar
  Övrigt = 10 kbm ved Uppvärmning = 10800 kg pellets
  Taxeringsvärde
  2 421 000 kr
  Summa pantbrev
  2 887 500 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  32010.0 kvm
  Övrigt
  - Vall (skifte separerat från bostadstomt/stall), om ca 2,7 ha. (utarrenderat till 2024, om inte uppsägningen sker senast 2023) Trädgård med gräsmatta, odlingslotter, bärbuskar och syrén.
  Uteplats
  - Altan på gårdshus i sydväst - Balkong på huvudbyggnad i söder - Stenlagd gård invid huvudbyggnad - Grusad berså invid lada och växthus
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Officialservitut Väg, 0840-1256.2 Förmån: Officialservitut Väg, 0840-1256.1
 • Övrigt

  Bygatan i Holmetorp är idag i kommunal regi, en vägförening är under bildande för framtida övertagande av skötselansvar. Detta innebär att vissa kostnader gällande skötsel och underhåll kommer fördelas bland vägföreningens medlemmar. Kommunen ansvarar trots detta fortsättningsvis för snöröjning, vägföreningen endast för behov av halkbekämpning.

  Förvärvstillstånd: Tillstånd av länsstyrelsen kan komma att krävas av köparen, ansökan sker genom mäklarens försorg på köparens bekostnad.

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   10 rok
  • Sovrum
   7
  • Boarea
   252.0 kvm
  • Biarea
   80.0 kvm
  • Pris
   5 975 000 kr
  • Adress
   Holmetorp 119
  • Fastighet
   Holmetorp 25:7
  • Tomtarea
   32010.0 kvm
  • Byggår
   1937 & 2011
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.