Helgevägen 11

Lofta / Djupvik

Äntligen kan jag presentera Helgevägen 11, ett välskött boende i underbara Lofta!

Här bor ni nära havet, naturen och omtyckta Djupvik. Varmt välkommen på visning, kanske är detta ditt framtida smultronställe!

Utgångspris 3 975 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Lördag 9/3 kl 12:00 - 12:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Tisdag 12/3 kl 17:00 - 17:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypVilla/Fritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea91.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaÄr bostadens area av väsentlig betydelse uppmanas en köpare göra egen uppmätning.
 • Tomtarea1200.0 kvm
 • AdressHelgevägen 11
 • PostortBorgholm
 • OmrådeLofta / Djupvik
 • utgångspris3.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Upptäck en oas av lugn och avkoppling på ett av Ölands omtyckta smultronställen, Lofta. Välkommen till detta charmiga fritidshus som erbjuder den perfekta blandningen av bekvämlighet och naturupplevelse. Med två mysiga sovrum, kontor, ett modernt kök, ett rymligt allrum, ett fräscht badrum och en praktisk tvättstuga är detta din idealiska tillflyktsort. Det här är en bostad som passar både dig som letar efter ett fritidshus samt för dig som önskar ett naturnära boende året runt.

  Det finns också ett gästhus och förråd för extra utrymme och bekvämlighet. Trädgården är perfekt för avkoppling och sociala stunder. På våren blomstrar orkidéer och naturen vaknar till liv runt dig. Här njuter du av fågelkvitter, lugnet och växtligheten. På tomten finns plats för vidareutveckling.

  Läget är oslagbart med närhet till havet och bara en kort promenad på cirka en kilometer till den vackra badbryggan i Djupvik. Varför inte börja varje dag med en uppfriskande morgondopp i det kristallklara vattnet? I Djupvik finns även den omtyckta restaurangen Elise, trevligt att ta med gästerna till eller fly iväg till när matlagnings-lusten lyser med sin frånvaro.

  Upplev harmonin och skönheten i Lofta på Öland – din perfekta plats för att skapa minnen och njuta av livet.

 • Allmän beskrivning

  Trevligt fritidshus som fördelas över 2-3 sovrum, kök med öppen planlösning mot allrummet, badrum, tvättstuga och hall. Huset har byggts ut och renoverats med stor omsorg och med känsla för detaljerna.

  Allrummet är i anslutning till köket och utgör tillsammans husets hjärta och en naturlig samlingsplats för familj och vänner. Här har ni trevlig utsikt och härligt ljusflöde från de stora fönsterna. Köket är modernt och välplanerat med mycket förvaring, god arbetsyta och fina materialval. Vid köket finns plats för stort matbord för 4-6 personer. I allrummet finns det plats för större sittgrupp, tv och förvaring. Mellan rummen finns kaminen för en behaglig uppvärmning och en ökad mys-faktor i huset. Här finns även en öppen spis som det råder eldningsförbud i, denna går att fixa i ordning om man önskar.

  Det finns tre möjliga sovrum i huset, idag används ett av dem som kontor och de två större rummen som sovrum. Gemensamt för dessa är att det ryms dubbelsäng, garderober och sängbord här. Ett har nyligen byggts till och har golvvärme, vit träpanel på väggar och i tak samt härligt ljusflöde från fönster i två riktningar.

  Badrummet är helkaklat med golvvärme och är i fint skick, här finns dusch, handfat med kommod, handdukstork och toalett. Tvättstugan är separat och erbjuder tvättmaskin, torktumlare samt praktisk arbetsbänk med tvättho.

  Trevlig och rymlig hall med praktisk klinker samt golvvärme, här finns även ett förråd för avhängning samt förvaring.

  Det finns två trevliga uteplatser, en på framsidan och en på baksidan. Perfekt att kunna alternera utifrån solläge och blåst, det finns alltid någon plats i lä att njuta på tack vare förrådsbyggnader, gästhus och den lummiga tomten.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  1975
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Uteluftsventilerad kryp- o torpargrund
  Fönster
  3-glasfönster
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Luft/luft värmepump, braskamin och direktvärmande el
  Ventilation
  Självdrag och mekanisk i badrum
  Ventilation insp.
  Feb 6 2024 12:00AM
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Lofta 1:72
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Helgevägen 11
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Lofta / Djupvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  42 512 kr/år
  El
  27 256 kr/år
  Elförbrukning
  11269 kWh
  VA
  7 835 kr/år
  Renhållning
  2 154 kr/år
  Väg, samf.
  600 kr/år
  Försäkring
  4 087 kr/år
  Sotning
  580 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  2 419 000 kr
  Summa pantbrev
  1 456 600 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1200.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Lofta GA:10 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Lofta GA:8 ändamål: Vägar

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1968-06-11)
 • Övrigt
  Tillträde efter överenskommelse, förslagsvis efter 1 juni 2024. Besiktning är utförd, protokoll finns. Även protokoll för sotning och tidigare radonmätning. Vissa inventarier följer fastigheten, lista vid visning. Regelrätt flyttstädning utförs ej av säljaren. Nytt, högre, taxeringsvärde i juni.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Utefter den slingrande vägen i Lofta kan man hitta välbevarade sjöbodar, rester från den gamla stenindustrin, pågående stenbrott och gravfält. Kalkstensbrytning är en långt gående tradition på Öland och har brutits i över 1500 år. I Närheten av stenbrottet alldeles vid stranden av Kalmarsund, finns ett bestånd av vilt växande tovsippor eftersom tovsippor gillar torra och kalkrika växtplatser. Vid landborgskanten kan man sitta och bara vara, njuta av den milsvida utsikten över Kalmarsund och kanske invänta solnedgången, en enastående vy när den sakta går ner över havet. Till Djupvik är det 2,5 km, en lagom cykeltur till den berömda badbryggan eller kanske ett besök på restaurang Elise på kvällen. Väljer du en cykeltur på 10 minuter norrut istället så kommer du till Sandvik. Här kan du besöka Sandviks Hamnkrog och samtidigt titta på båtarna i hamnen. Det finns även en fiskrestaurang vid hamnen och den kända Sandviks Kvarn där du kan äta à la carte eller spela minigolf. Att cykla på den lilla vägen är i sig en naturupplevelse med vyn över Kalmarsund ständigt närvarande.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Villa/Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   91.0 kvm
  • Pris
   3 975 000 kr
  • Adress
   Helgevägen 11
  • Fastighet
   Lofta 1:72
  • Tomtarea
   1200.0 kvm
  • Byggår
   1975
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.