Harrys väg 21

Lofta

Efterlängtad pärla i Lofta

Med underbart & ostört läge ca 400 meter från kusten & de vackra stenskapelserna i Lofta trivs du här från första sekund.

1 995 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Torsdag 26/5 kl 14:00 - 15:00

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum2 rum
 • Boarea32.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1757.0 kvm
 • AdressHarrys väg 21
 • PostortBorgholm
 • OmrådeLofta
 • 1.995.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Här bor du med toppenläge i Lofta, ca 400 meter från kusten på hörntomt med härliga vyer! Med modernt och välplanerat hus, två gäststugor & trevlig naturtomt bor du här granne med både alvaret & havet. På ca 10 min cyklar du till både Djupvik & Sandvik, jag säger det igen, Toppenläge!

  Boningshuset är försett med hall, härligt och ljust allrum, sovrum, kök, badrum och ett sovloft. De ljusa materialvalen tillsammans med mycket fönster och att det är öppet upp i nock i allrummet gör att dessa välplanerade 32 kvadratmeter upplevs ännu större! Här finns plats för allt man önskar samt en stor härlig altan på baksidan, en gäststuga samt en sovstuga. Utöver detta finns även en förrådsbyggnad för verktyg och redskap. På tomten finns en härlig utedusch som ger möjligheten att duscha under bar himmel, samt svalka sig heta sommardagar. Här har man även haft pool som ett komplement till bad vid kusten eller i den närliggande lagunen.

  Med fastigheten följer en stor del av inventarierna (se lista under dokument) vilket gör det möjligt att flytta rakt in och trivas från dag ett! Den indragna fibern förbättrar även möjligheterna att jobba hemifrån, eller att locka med ungdomarna till Öland. Den stora härliga tomten ger utrymme för lek och bus, planteringar och lugna härliga stunder i solen. För den som vill vidareutveckla finns även möjlighet till detta då rådande byggplan är generös avseende yta, för mer information besök kommunens fastighetskarta eller kontakta kommunen för vidare information. Observera att inga förhandsbesked ges.

 • Allmän beskrivning

  ALLRUM Det härliga allrummet är ljust och öppet med mycket ljusinsläpp, här är allt välplanerat med plats för matbord, soffa och ingång till sovrum och kök, altandörr samt trappa till loftet. Bakom trappan finns en Tv som man kan skjuta ut i köksöppningen. Extra mysigt är det med öppet upp i nock och braskamin i rummet.

  KÖK Köket är även det välplanerat med mycket förvaring, arbetsyta och härligt ljusinsläpp. Från köket kan man ta sig direkt ut på altanen där du med fördel avnjuter både frukosten och middagen i kvällssolen. Från altanen blickar du ut över alvarsmarken och njuter av de öppna vyerna och solnedgångarna.

  SOVRUM I boningshuset finns ett sovrum med plats för dubbelsäng samt ett sovloft, totalt 4 sovplatser plus eventuell sovplats i bäddsoffa.

  BADRUM Ljust och luftigt badrum med duschkabin, toalett och handfat med kommod. Naturligt ljusinsläpp och högt i tak.

  ÖVRIGA BYGGNADER Gäststugan har idag 4 sovplatser samt köksdel med diskho, bra arbetsytor, skåp, kyl och frys. Här har man även varmvattenberedare samt tvättmaskinen och torktumlaren. Sovrummet är avgränsat och går i ljusa färger. Sovstugan rymmer idag fyra sängplatser, här finns möjlighet att sätta egen prägel med enkla medel, utanför finns en liten altan. Förrådet rymmer alla de verktyg som behövs.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med sovloft
  Byggnadsår
  2009
  Fasad
  Knuttimrad stockpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Uteluftsventilerad krypgrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Tegel
  Uppvärmning
  Braskamin
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Lofta 3:13
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Harrys väg 21
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Lofta
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  14 139 kr/år
  El
  2 400 kr/år
  Elförbrukning
  0 kWh
  VA
  7 313 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Väg, samf.
  200 kr/år
  Försäkring
  3 026 kr/år
  Taxeringsvärde
  1 372 000 kr
  Summa pantbrev
  803 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1757.0 kvm
  Övrigt
  På tomten finns två stycken gäststugor och en förrådsbyggnad.
  Uteplats
  På baksidan är ett stort trädäck byggt, perfekt plats att njuta av middagen och blicka ut över alvarsmarken och de vackra solnedgångarna.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Lofta GA:10 ändamål: Vägar

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  Utefter den slingrande grusvägen i Lofta kan man hitta välbevarade sjöbodar, rester från den gamla stenindustrin, pågående stenbrott och gravfält. Kalkstensbrytning är en långt gående tradition på Öland och har brutits i över 1500 år. I Närheten av stenbrottet alldeles vid stranden av Kalmarsund, finns ett bestånd av vilt växande tovsippor eftersom tovsippor gillar torra och kalkrika växtplatser. Vid landborgskanten kan man sitta och bara vara, njuta av den milsvida utsikten över Kalmarsund och kanske invänta solnedgången, en enastående vy när den sakta går ner över havet. Till Djupvik är det 2,5 km, en lagom cykeltur till den berömda badbryggan eller kanske ett besök på restaurang Elise på kvällen. Väljer du en cykeltur på 10 minuter norrut istället så kommer du till Sandvik. Här kan du besöka Sandviks Hamnkrog och samtidigt titta på båtarna i hamnen. Det finns även en fiskrestaurang vid hamnen och den kända Sandviks Kvarn där du kan äta à la carte eller spela minigolf. Att cykla på den lilla grusvägen är i sig en naturupplevelse med vyn över Kalmarsund ständigt närvarande.
 • Allmänt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt: Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Fastigheten sälj i befintligt skick, ytterligare städning utföres inte av säljaren. Inventarier ingår i försäljningen utan särskild ersättning.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   2 rok
  • Boarea
   32.0 kvm
  • Pris
   1 995 000 kr
  • Adress
   Harrys väg 21
  • Fastighet
   Lofta 3:13
  • Tomtarea
   1757.0 kvm
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse
  • Byggår
   2009
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.