Hammarby 114

Hammarby

Drömvilla med fritt läge och pool!

Påkostade villa med fritt läge mot Kalmarsund, bergvärme, poolområde, gästhus och carport med förråd

Utgångspris 4 975 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea158.0 kvm
 • Biarea35.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaOm ytan är av vikt bör köparen vidtaga uppmätning. Gäststugan om ca 35 kvm är uppskattad yta.
 • Tomtarea3410.0 kvm
 • AdressHammarby 114
 • PostortDegerhamn
 • OmrådeHammarby
 • 4.975.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med ett öppet och fritt läge mot strandängarna och Kalmarsund ligger denna påkostade villa med bergvärme, poolområde, gästhus och carport med förråd.

  Här har ni chansen att köpa ett unikt läge som sällan når marknaden!

  Villa, i ett plan om ca 158 kvm, är byggd 2009 med påkostade materialval, vinterträdgård och med öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor. Tre sovrum, varav ett stort sovrum med eget stort badrum med hörnbadkar och dusch. Groventré med tvättstuga och relaxavdelning med dusch, toalett och bastu. Sällskapsytor som är husets hjärta med vardagsrum och matsal med vy mot Kalmarsund och poolområde.

  Ute på den stora tomten finns gästhus om ca 35 kvm med golvvärme och två rum. Carport med plats för förvaring och bil i framkant isolerat förråd med indraget vatten och avlopp.

  Stort poolområde i lärkträ och pool 4 x 8 meter med trappa, uppvärmning via bergvärme.

  Hammarby är en öländsk radby utmed Ölands västra kust. Byn har en blandning av levande jordbruk, fast boende och sommargäster som ofta haft sina hus i generationer. Fastigheten ligger på västra sidan om vägen, ca 500 meter från Kalmarsund och de vackra strandängarna.

  Från huset är det gångavstånd till natursköna Eckelsudde med havsstrandängar och torra betesmarker. Här finns ett rikt fågelliv (180 fågelarter, skådad av säljaren) men också en stor koloni av knubbsälar. Längs kusten söderöver är det gångavstånd till Sandviks Camping och större badplats och café. Söder om Hammarby finns också sötvattensbrott för bad i annat än bräckt vatten. I Gåssten norr om fastigheten finns en aktiv bastuförening med eget bastuhus och brygga i andelsförening.

  Närmaste mataffär finns i Södra Möckleby ca fem kilometer bort. I Södra Möckleby finns också blomsterbutik, restaurang, café samt bensinstation. För den golfintresserade finns Grönhögens härliga golfbana och Ottenby fågelstation finns för den fågelintresserade. Från Hammarby är det ca 45 minuters bilresa till Kalmar, till Mörbylånga ca 15 minuter och till Färjestaden och Ölandsbron ca 30 minuter.

  Eget vatten och avlopp, indragen fiber.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  2009
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Isolerad platta
  Fönster
  3-glasfönster isoler
  Tak
  Tegel
  Uppvärmning
  Bergvärme till vattenburen golvvärme och kamin
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten från borrad brunn 42 meter, Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration från byggnadsåret.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2022-06-14
  Fastighetsbeteckning
  Hammarby 1:6
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Hammarby 114
  Postnummer
  38663
  Ort
  Degerhamn
  Område
  Hammarby
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  37 456 kr/år
  El
  30 000 kr/år
  Elförbrukning
  15000 kWh
  VA
  1 500 kr/år
  Renhållning
  1 200 kr/år
  Försäkring
  4 756 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  2 404 000 kr
  Summa pantbrev
  4 080 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  3410.0 kvm
  Övrigt
  Trädgård angränsande till strandängar i väster med stenmur. Syrén, buskar, rosor och grusad uppfart och gångar mot framsida.
  Uteplats
  - Stort pooldäck i Sibirisk lärk mot baksida i väster - Altan i väster på gäststuga med el-styrd markis - Takskyddad veranda mot framsida i öster
  Parkering
  Carport och grusad uppfart mot framsida
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Landskapsbildsskydd
 • Övrigt

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Närmaste mataffär finns i Södra Möckleby ca fem kilometer bort. I Södra Möckleby finns också blomsterbutik, restaurang, café samt bensinstation. För den golfintresserade finns Grönhögens härliga golfbana och Ottenby fågelstation finns för den fågelintresserade. Från Hammarby är det ca 45 minuters bilresa till Kalmar, till Mörbylånga ca 15 minuter och till Färjestaden och Ölandsbron ca 30 minuter.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   158.0 kvm
  • Biarea
   35.0 kvm
  • Pris
   4 975 000 kr
  • Adress
   Hammarby 114
  • Fastighet
   Hammarby 1:6
  • Tomtarea
   3410.0 kvm
  • Byggår
   2009
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.