Gräshoppsvägen 9

Byxelkrok

Drömmer du om ett boende med det lilla extra eller att få sätta din prägel kan du ha hittat rätt!

Möjlighet att ta över nybyggnadsprojekt i omtyckta Byxelkrok - välkomna att låta fantasin ta över - här gör du verklighet av drömmarna!

Utgångspris 1 950 000 kr
Högsta bud 2 125 000 kr Se alla bud 

Denna budgivning är verifierad, du kan kontakta mäklaren för att lägga bud med BankID. Läs mer här

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Boarea65.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter är uppskattade
 • Kommentar areakällaHar bostadens area stor betydelse uppmanas en köpare själv mäta upp bostaden
 • Tomtarea1510.0 kvm
 • AdressGräshoppsvägen 9
 • PostortByxelkrok
 • OmrådeByxelkrok
 • utgångspris1.950.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med stora möjligheter och allt det roliga kvar tar ni här över ett nybyggnads-projekt med de stora momenten klara och grundstenar såsom god planering, hörntomt samt naturnära och härligt läge i Byxelkrok! Välkomna - här låter ni fantasin sprudla och får möjlighet att färdigställa ert drömboende inför sommaren 2024! Kommunalt V/A är anslutet.

  Byxelkrok är solsäkert och en plats man längtar till året om, här trivs människor från hela landet helårsvis och sommartid. Orten blommar upp ordentligt under sommarmånaderna med restauranger, butiker, frisörsalong och all service man kan önska. På helårs-basis njuter ni av den underbara naturen, närheten till havet, solnedgångar och det Öländska lugnet. Här finns även året-runt öppen ICA-butik samt en golfbana delårsvis. Fritidsboende eller permanentbostad är ditt val.

  Bostadshuset är på 65 kvadratmeter, och till stora delar klart- men med det roliga kvar. Idag finns resta och vindsäkrade väggar med insatta dörr och fönster, plåttak är lagt och på insidan har man en social och praktisk planering. Hall, stort kök med öppen planlösning mot allrum, två sovrum samt ett väl tilltaget badrum. Väggarna inne är klara, isoleringen påbörjad, el och VVS till stora delar klart, på vissa ställen är även tak- och väggpanel satt. Kvar är de roliga valen, färger och utformning - här skapar ni ert drömboende! Utsidan har stor potential med ett härligt läge!

  I huset finns inköpt material, innertak och väggpanel, golv samt köksinredning med vitvaror - detta ingår i överlåtelsen utan särskild ersättning. Utanför huset har man förberett för både altan och gäststuga med el och V/A.

  Tomten är stor med ett härligt läge, här finns alla möjligheter att vidareutveckla med fler byggnader, altan, växtlighet och rabatter. Möjligheterna är många och du väljer själv hur du vill att fastigheten ska se ut. Till grund har man ett avskilt och härligt läge med nära till det mesta,

 • Allmän beskrivning

  Uppförandet av ett mindre bostadshus är påbörjat, man har byggt en grund, rest stomme med regelverk och yttertak. Väggar beklädda med träpanel, dörr och fönster isatta och tak belagt med takpannor samt isolerat.
  Kvar för ny ägare att göra är att färdigställa innerväggar, tak och golv, inreda, bygga kök och badrum etc

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan
  Byggnadsår
  2022-nu
  Byggår, kommentar
  Under färdigställande
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Plintar
  Fönster
  3-glasfönster
  Tak
  Plåt
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Böda-Torp 12:8
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Gräshoppsvägen 9
  Postnummer
  38775
  Ort
  Byxelkrok
  Område
  Byxelkrok
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Elförbrukning
  0 kWh
  Taxeringsvärde
  486 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1510.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Böda-Torp GA:11, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Böda-Torp GA:12 Last: Avtalsservitut Väg, D202200026857:1.1 Last: Avtalsservitut Väg, D202200040597:1.1 Last: Officialservitut Röjning, 0885-2021/47.3 Last: Officialservitut Utrymme, 0885-2021/47.1 Last: Officialservitut Utrymme, 0885-2021/47.2
  Avtalsservitut D-2022-00026857:1 Avtalsservitut D-2022-00040597:1
 • Övrigt
  Fastigheten säljes i befintligt skick med material som ingår - färdigställande och slutbesiktning utförs av köparen. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, V/A, rördragningar på tomten, el m.m. En köpare uppmanas också kontrollera information som är av stor vikt för denna, exempelvis uppmätning och liknande. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare. Övertagande sker enligt överenskommelse. Det som ingår i stugan är ett obehandlat furugolv samt furupanel till väggarna. Väggpanelen kan behöva kompletteras något. Komplett kök med vitvaror. Det som saknas i köket är bänkskiva och blandare
 • Närområde

  Allmänt om området

  Byxelkrok ligger längst upp på norra Ölands västkust ca 6 mil norr om Borgholm. Vid den populära hamnen finns små fiskebodar, restauranger och affärer som lever upp under sommaren. Sommartid går färjan Solsund mellan Byxelkrok och Oskarshamn och från Byxelkrok finns även båtförbindelse till den mytomspunna ön Blå Jungfrun. Är du golfintresserad så ligger Enerums golfbana endast 2 km söder om Byxelkrok. Bada kan man göra i Tokenäs eller så åker du 7 km till Böda Sands fina sandstrand på den östra sidan.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Boarea
   65.0 kvm
  • Pris
   1 950 000 kr
  • Adress
   Gräshoppsvägen 9
  • Fastighet
   Böda-Torp 12:8
  • Tomtarea
   1510.0 kvm
  • Byggår
   2022-nu
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.