Norra Sandåsgatan 4

Färjestaden

Tomt i etablerat villaområde!

I ett uppvuxet villaområde ges nu möjligheten att förverkliga sin dröm om ett eget nytt hus! 200 kvm byggnadsarea, varav uthus 50 kvm - 1-plan.

Utgångspris 875 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypTomt
 • UpplåtelseformFriköpt
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1466.0 kvm
 • AdressNorra Sandåsgatan 4
 • PostortFärjestaden
 • OmrådeFärjestaden
 • Utgångspris875.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om tomten

 • Beskrivning

  I ett uppvuxet villaområde ges nu möjligheten att förverkliga sin dröm om ett eget nytt hus!

  Norra Sandåsgatan 4 ligger i ett lugnt område med närhet till förskola, skola och vårdcentral. På cykelavstånd finns Ölands Köpstad och Kalmarsund.

  Tomten om 1466 kvm ger möjlighet enligt planbestämmelser att bygga 200 kvm byggnadsarea, varav uthus 50 kvm. Byggnaderna skall uppföras i 1-plan. Se mer info under dokument F166.

  Kommunalt V/A - anslutningsavgift fn 249 794 kronor, inklusive dagvatten fn 307 428 kr (2023-års taxa). Fiber finns i området, preliminärt klart för anslutning senare delen av 2024 (Telia).

  Tomten säljs för dödsbos räkning med friskrivningsklausul, vilket ställer högre krav på köparens undersökningsplikt.

  För visning av tomten - kontakta mäklaren för bokning!

 • Allmänt om Tomten
  Adress
  Norra Sandåsgatan 4
  Postnummer
  38632
  Ort
  Färjestaden
  Område
  Färjestaden
  Kommun
  Mörbylånga
  Tomtarea
  1466.0 kvm
  Enligt
  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
  Vatten & avlopp
  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp - anslutning tillkommer.
  Tomttyp
  Tomt
  Övrigt
  Naturtomt med flera fruktträd. Angränsande mot grönområde.
  Byggrätt
  Planbestämmelser att bygga 200 kvm byggnadsarea, varav uthus 50 kvm. Byggnaderna skall uppföras i 1-plan. Se mer info under dokument F166.
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Elförbrukning:
  0 kWh
  Taxeringsvärde
  501 000 kr
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Officialservitut Väg, 0840-2022/33.2 Förmån: Officialservitut Väg, 0840-2022/33.1

  Planbestämmelser

  Detaljplan (2005-02-28)
 • Övrigt
  Friskrivningsklausul: Tomten säljs för dödsbos räkning med friskrivningsklausul. Vilket ställer ett högre krav på en köpares undersökningsplikt.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Färjestaden är välkomnar er till Öland när ni svänger av från Ölandsbron som förenar vår vackra ö med fastlandet och Kalmar. Det finns förskola, grundskola för årskurs 1-6 samt friskola för högstadiet. Goda busskommunikationer med KLT, 20 minuter till Kalmar där gymnasium och Universitet finns. Det finns bad, sporthall, gym, golf och natur runt knuten. Shopping ordnas i Köpstaden och inte långt därifrån ligger Hamnplanen med bageri, restauranger och fik. Orten växer i storlek och idag är även områdena Saxnäs, Björnhovda, Runsbäck och Eriksöre mer eller mindre anslutna till orten. Färjestaden är, med sina drygt 6 000 invånare (centrala delen), den största tätorten på Öland,
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Tomt
  • Tomtarea
   1466.0 kvm
  • Tomttyp
   Tomt
  • Övrigt
   Naturtomt med flera fruktträd. Angränsande mot grönområde.
  • Pris
   875 000 kr
  • Adress
   Norra Sandåsgatan 4
  • Upplåtelseform
   Friköpt
  • Fastighet
   Björnhovda 1:111
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.