Ekerum stuga 73

Ekerum

Bekymmersfritt och helrenoverat boende på populära Ekerum med många fördelar!

Med hörnläge, renoverad stuga, altan med kvällssol, avskilt sovrum & badrum kan du börja njuta från dag ett! Välkomna till ett perfekt fritidsboende!

Utgångspris 585 000 kr

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Torsdag 28/9 kl 16:15 - 16:30 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypBostadsrättsfritidshus
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • Boarea29.3 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • AdressEkerum stuga 73
 • PostortBorgholm
 • OmrådeEkerum
 • Utgångspris585.000 :-
 • Avgift2.738 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Med ett av de bästa lägena på Ekerum finns nu möjlighet att överta en renoverad och fin stuga om 29 kvm plus rymlig altan med eftermiddags- och kvällssol. Här har man gjort om hela köket för en praktisk semester, och renoverat badrum och ytskikt för ett fräscht och bekvämt tillhåll. Alla inventarier följer bostaden så här börjar du njuta från dag ett!

  De stora fördelarna med stugan är såklart den höga standarden och hörnläget, här bor du lugnt och skönt med bad, restauranger och butiker på bekvämt avstånd. Att få plats med hela familjen och gäster är såklart ett stort plus med, samt den härliga altanen under tak vid entrén där man får eftermiddags- och kvällssol. Här har vissa av grannarna glasat in eller liknande för att förlänga användningstiden ytterligare. På kvällarna avnjuter du de hänförande solnedgångarna. Välkomna till en välplanerad, genuint trevlig stuga på härligt område!

  Stugan har inte hyrts ut utan endast nyttjats av ägarna, skulle man vilja hyra ut bostaden för en billigare semesterbostad görs detta genom First-Camp. Aktuella villkor och avtal diskuteras med First Camp.

  First Camp Ekerum är en av Ölands allra finaste campingplatser belägen på Ölands västkust mot Kalmarsund ca 1 mil söder om Borgholm och 2 mil norr om Ölandsbron.

  Inom campingen finns en välsorterad sommarbutik med ett stort utbud av varor för vardag och fest. Ni finner även restaurang Eken som erbjuder à la carte, pizza och musikunderhållning under säsong. På Ekerum Camping & Stugor finns ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. Invid campingen finns Ekerum med två kompletta 18-hålsbanor. Här finns även härlig natur och trevliga promenadstråk.

  Precis runt knuten finns allt härligt som Öland har att erbjuda - underbara sandstränder, vacker natur, trevliga restauranger och utflyktsmål som Borgholm, Borgholms Slott, Solliden, Ölands Djur & Nöjespark, Kalmar mm.

 • Allmän beskrivning

  Stugan har utav nuvarande ägare smakfullt renoverats för att maximera ytor och skapa en trevlig miljö utan att kompromissa på kvalitet och funktion. Idag är utformat för 4 övernattande personer. Köket är renoverat och utbytt, ytskikten är genomgående ljusa och fina med vitt tak, ljusa väggar och fina golv samt vissa blå inslag. Badrummet är helrenoverat och i väldigt fint skick, här har man våtrumsmatta på golvet och kakel på väggarna, handfat med kommod, hörndusch med glasväggar och toalett. Stugan består av ett stort allrum med kök och plats för matgrupp och bäddsoffa, sovrummet rymmer dubbelsäng. Intill badrummet finns två stora garderober.

 • Byggnad
  Byggnadsår
  1984-86
  Uppvärmning
  Direktverkande el
  Energideklaration
  Behövs ej
 • Förening
  Namn
  Brf Halltorp på Öland
  Allmänt om föreningen
  Föreningen är ej privatbostadsförening.
  Organisationsform
  Bostadsrättsförening
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kanaler: 1-6, Kunskapskanalen, Barnkanalen och SVT24
  Parkering
  Reglerna tillåter en parkerad bil utanför stugan/villavagnen
  Ekonomi
  Finns inga planerade renoveringar för 2023
  Gemensamhetsutrymmen
  Servicehuset öppet april-början av oktober. Avgift tillkommer för nyttjande av dusch och toalett för de bostadsrätter som ej har detta. Alla kan köpa polletter för nyttjande av tvättmaskin. Pool ingår ej för bostadsrättsinnehavare.
  Överlåtelseavgift
  1 313 kr betalas av säljare
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Juridisk person
  Ja
  Marken
  Föreningen äger marken
  Delat ägarskap
  Föreningen tillåter delat ägarskap
  Information om månadsavgift
  Hyran höjdes med 4% från 1/1-2023
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Lgh nummer
  S73
  Boarea
  29.3 kvm
  Areakälla
  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
  Avgift
  2 738 kr/mån Hyran höjdes med 4% från 1/1-2023
  Andel i föreningen
  1,02242%
  Andel av årsavgift
  0,98%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  264 273 kr
  Total driftskostnad
  600 kr/mån
  El
  600 kr/mån
  Elförbrukning
  0 kWh
  Kommentar
  El-uppgiften är uppskattad och betalas genom schablon baserat på förra årets användning.
 • Tomt
 • Uteplats & parkering

  Parkering

  Reglerna tillåter en parkerad bil utanför stugan/villavagnen
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Viktig information att ta del av. Alla inventarier ingår. Säljare kommer därav inte utföra någon så kallad flyttstädning. Det åligger ny ägare att själv kontakta campingen om uthyrning samt teckna hyresavtal. Köparen förbinder sig att följa Campingens ordningsregler. Tvättstuga finns i servicebyggnad där man betalar med pollett. Föreningen svarar för utvändig skötsel och underhåll av mark och byggnader. Invändigt underhåll samt underhåll av altan svarar bostadsrättsägaren för. V/A: Vatten/avlopp finns tillgängligt under campingens säsongstid, normalt mellan 1 april - 1 oktober. En servicebyggnad kommer att vara öppen mellan 1/3 till och med 31/10. Brf Halltorp på Öland är en äkta bostadsrättsförening. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare. Tillträde kan ske omgående enligt överenskommelse
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ekerum ligger mittemellan Borgholm och Ölandsbron. Här ligger Ekerum Golf med två 18-hålsbanor i ett naturskönt läge. Inom Ekerum Resort finns Restaurang Öland som serverar både lunch och middag med en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Resorten finns även padelbanor eller varför inte hyra MTB eller cykel för nya upplevelser. Badplats finns intill Ekerum Camping, där viken är långgrund och stranden är barnvänlig. Vill man uppleva en rofylld natur så ligger Halltorps Hage norrut intill Ekerum. Naturreservat har en av Nordeuropas värdefullaste ädellövskogar och området hör till landets artrikaste. De gamla grova ekarna i reservatet är livsmiljö för våra tre största skalbaggar; stor ekbock, ekoxe och läderbagge. Om man ställer kosan söderut istället så är Rällaskogen ett populärt vandringsområde längs den västra landborgen mellan Rälla och Ekerum. Rällaskogen är ett naturreservat och unik på många sätt. Även här finns gigantiska ekar, ekbock, ekoxe och en del arter som knappt finns på andra platser.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver bostaden. Uppgifterna kommer från säljaren, föreningen och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Säljaren uppmanar därför att noga undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig. Glöm inte att även ta med föreningen i din undersökning (t.ex. genom att gå igenom årsredovisning och stadgar), då dess ekonomi berör dig som köpare.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt överlåtelseavtal har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm. enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Bostadsrättsfritidshus
  • Rum
   2 rok
  • Boarea
   29.3 kvm
  • Pris
   585 000 kr
  • Adress
   Ekerum stuga 73
  • Avgift
   2 738 kr/mån
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse, ca en månad
  • Byggår
   1984-86
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.