Egby 66

Egby

Stor vacker villa i Egby by på östra sidan, ca 1 mil öster om Borgholm. Nära till affär. Gårdshus som kan bli gäststuga.

Utgångspris 2 495 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea164.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1213.0 kvm
 • AdressEgby 66
 • PostortKöpingsvik
 • OmrådeEgby
 • utgångspris2.495.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Vi alla kan nog känna igen oss i känslan av att börja tänka på Barnen i Bullerbyn, det enklare och härligare livet, när man kör genom de vackra radbyarna på Ölands östra sida. Byarna bryter av varandra på ett härligt sätt, mellan de charmiga husen ser man östersjön och snabbt börjar man drömma sig iväg. Nu finns möjlighet att förverkliga drömmen om ett eget boende på Ölands Östra sida, närmare bestämt i Egby, oavsett om du letar efter permanentboende eller fritidshus.

  Ljusblå, välbevarad och vacker villa från 1851 med 164 kvadratmeter boarea, vackra detaljer och inte mindre än 3 eldstäder- två kakelugnar och en vedspis. Här finns både charm och möjligheten till ett praktiskt och härligt boende. På den omgärdade och härliga tomten finns även ett gårdshus och en lada - bra med förvaring och stora möjligheter för den som vågar drömma. Gårdshuset skulle kunna inredas till gårdslänga, perfekt för sommarens alla gäster. För dig som inte behöver förvaringen snyggar du snabbt till ladan och dukar upp långbord inför sommarens kyligare kvällar. Vår och sommar njuter ni av den underbara trädgården, här blommar kungsliljor, gullvivor, vita rosor, tulpaner och påskliljor, det finns även äppelträd, rabarber och hallon. Välkomna till ditt Ölandsparadis!

 • Allmän beskrivning

  Bottenvåning bestående av kök, sal med kakelugn, arbetsrum, matrum, vacker glasveranda, hall samt duschrum med wc.

  Övervåning bestående av 3 sovrum varav alla med plats för dubbelsäng och det ena med ryggåstak och synliga balkar, allrum, duschrum med wc. Duschrummets våttapet är ej godkänd för duschning.

  Den storslagna villan har vacker entré genom glasveranda på innegården, här välkomnas vi vidare in i hallen med god överblick av huset. Här finns trappan till övervåningen, ingång till den stora salen, till köket samt till badrummet.

  Köket är välplanerat och bjuder in till en praktisk vardag, här finns god förvaring och all den bekvämlighet man kan önska. I köket finns spis, vedspis, spisfläkt, kyl och diskmaskin.

  Innanför köket finns det som idag benämns som arbetsrum, detta är såklart ett möjligt sovrum också. Ljusa väggar, trägolv, härligt ljusflöde och en kakelugn finns här.

  Den stora salen har stora fönster och väl tilltagen yta, här finns en kakelugn. Rummet har ljusa tapeter, vitt tak och trägolv.

  Matrummet intill salen har ett härligt ljusflöde med stora fönster i två väderstreck, här är idag ljusa tapeter, vitt tak och trägolv.

  Badrummet har utöver dusch, toalett och handfat med kommod även tvättmaskin, torktumlare och praktisk arbetsbänk med tvättho.

  Övervåningen har ett stort allrum med utgång till balkongen i rakt österläge, här blickar ni ut mot Östersjön och njuter av vackra soluppgångar. Det finns tre stora sovrum, alla med plats för dubbelsäng och förvaring, ett av dem är lite större med ryggåstak och synliga balkar. På övervåningen finns även ett mindre badrum som idag fungerar som wc.

  Gårdshuset har stor potential och endast du sätter stopp för vad detta kan bli, idag finns här två hästboxar, bra förvaringsutrymmen och vedförråd. Ladan används idag för förvaring, perfekt för utemöbler, sommarbilen och gräsklippare. Görs med enkla medel om till trevlig samlingsplats för regniga sommarkvällar, när man vill vara både utomhus och torr.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 plan med övervåning
  Byggnadsår
  1851
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Torpargrund
  Fönster
  2-glasfönster kopplade och enkelglas i entré
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el, kakelugn och vedspis.
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Egby 2:7
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Egby 66
  Postnummer
  38795
  Ort
  Köpingsvik
  Område
  Egby
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  24 469 kr/år
  El
  14 377 kr/år
  Elförbrukning
  4797 kWh
  VA
  4 266 kr/år
  Renhållning
  2 400 kr/år
  Försäkring
  3 426 kr/år
  Kommentar
  Renhållning avser slam 918kr samt sopor uppskattad kostnad (kärl 1186kr/år, sopor tillkommer med 2,21/kg).
  Taxeringsvärde
  1 222 000 kr
  Summa pantbrev
  625 000 kr
 • Tomt
  Typ av tomt
  Trädgårdstomt
  Tomtyta
  1213.0 kvm
  Övrigt
  Tomt med äganderätt om ca 1083 m². Tomten: trädgårdstomt.
 • Rättigheter & Belastningar
 • Övrigt
  Besiktning är utförd, protokoll finns. För byggnadstekniska frågor och frågor om besiktningen kontaktas besiktningsmannen för kostnadsfri genomgång per telefon. Fastigheten säljes med inventarier med vissa undantag enligt separat inventarielista, ingen flyttstädning utförs av säljaren.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Egby ligger 1 mil öster om Borgholm och är Ölands minsta socken med Ölands minsta kyrka. Egby är en typisk öländsk radby där gårdarna ligger på rad utmed landsvägen. Här finns även flera välbevarade mangårdsbyggnader i så kallad Borgholmsstil på hög källarfot. Vid Egby Udde och strandängarna kan den fågelintresserade finna sin entusiasm och i lugn och ro studera många häckande fågelarter som vadare, enkelbeckasiner och tärnor. Om du föredrar att bada så är en tur till Melösaviken 4 km bort att rekommendera med sin fina sandstrand eller så åker du till västra sidan och Köpingsviksbaden.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   164.0 kvm
  • Pris
   2 495 000 kr
  • Adress
   Egby 66
  • Fastighet
   Egby 2:7
  • Tomtarea
   1213.0 kvm
  • Byggår
   1851
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.