Armkroken 9

Mörbylånga

Renoverad villa på hörntomt med garage invid grönområde!

Inflyttningsklar villa i 1½-plan med b la nytt kök, nytt badrum, ny el med Plejd-styrning och alla ytskikt renoverade. Garage med förråd.

(utgångspris) 2 090 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Söndag 2/10 kl 11:45 - 12:30 Anmäl dig till visningen via hemsidan
 • Måndag 3/10 kl 17:20 - 17:50 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFriliggande villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea115.0 kvm
 • Biarea30.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Kommentar areakällaOm ytan är av vikt, bör köparen vidtaga uppmätning.
 • Tomtarea764.0 kvm
 • AdressArmkroken 9
 • PostortMörbylånga
 • OmrådeMörbylånga
 • (utgångspris)2.090.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  I lugna och populära kvarter i Mörbylånga ligger detta boende med närhet till skola, förskola och service. Villan i 1½-plan har under det senaste året genomgått en totalrenovering med tillhörande garage med förråd.

  Här köper du ett inflyttningsklart boende med b la nytt kök, nytt badrum, ny el med Plejd-styrning av belysning och alla ytskikt renoverade. Villan erbjuder hall, 3 sovrum, stort kök med matplats och utgång till uteplats. Badrum med kakel och klinker, tvättpelare och golvvärme. Övervåning med stort allrum och balkong med vy av Kalmarsund, enkelt att skapa flera sovrum.

  Uteplats och balkong i söder på insynsskyddad hörntomt. Tomten omgärdas av häck och grönska. Det finns flera fruktträd så som, äpple-, päron- och fikonträd.

  Utanför finns ett grönområde med närhet till lekplats.

  Fastigheten ligger i ett lugnt område. Här bor man med närhet till skola, förskola och service. På cykelavstånd ligger Kalmarsund och Mörbylånga hamn.

  Välkommen hem till ditt nästa boende!

  Besiktigat.

  Indragen fiber och uppvärmning via luft/luft-värmepump för värme och kyla!

  Hemmet styrs via appar i din telefon. Med hjälp av apparna håller ni koll på golvvärme, belysning och luftpump.

 • Allmän beskrivning

  HALL Rejäl hall med gott om plats, bra förvaring under trappa till övervåning. Ekparkett, vitmålade väggar och vitmålat trätak. Luft/luft-värmepump från Thermia -22.

  SOVRUM/BARNRUM Ekparkett, vitmålade väggar och vitmålat trätak.

  GÄSTRUM Ekparkett, vitmålade väggar och vitmålat trätak.

  KÖK Luftigt kök med bra arbetsytor och förvaring. Matplats med utgång mot uteplats i söder. Kök i vitt med bänkskivor i svart och stänkskydd i ljust kakel. Inbyggd diskmaskin, micro och ugn. Häll, fläkt och inbyggd fullhöjd frys och kyl.

  BADRUM/TVÄTT Renoverat i ljusa färger med enhetligt golv och kakel samt vitmålat tak med infällda spots. Golvvärme (el), dusch med glasad modern glasvägg, handfat med kommod och stilren spegel med belysning. Toalett, fläkt, tvättmaskin och varmvattenberedare.

  STORT SOVRUM Ekparkett, vitmålade väggar och vitmålat trätak. Gott om yta för framtida garderobsvägg.

  Övervåning

  ALLRUM Helt öppen yta på hela övervåningen med naturlig avgränsad yta för kontorsplats, eller kanske göra flera rum? Balkong i söder med inskjutet läge i huset med naturligt takskydd. Ekparkett, vitmålade väggar och vitmålat trätak upp i nock.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 ½ plan
  Byggnadsår
  1974
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  2-glasfönster
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Luft/luft-värmepump & direktverkande el
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Utförd
  Energideklarerades
  2022-09-19
  Fastighetsbeteckning
  Spindeln 6
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Armkroken 9
  Postnummer
  38651
  Ort
  Mörbylånga
  Område
  Mörbylånga
  Kommun
  Mörbylånga
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  40 400 kr/år
  El
  30 000 kr/år
  Elförbrukning
  15000 kWh
  VA
  4 800 kr/år
  Renhållning
  1 800 kr/år
  Försäkring
  3 800 kr/år
  Kommentar
  Drift enligt schablon eftersom huset ej varit bebott. Driftskostnaden kan variera beroende på nyttjande och antal boende.
  Taxeringsvärde
  927 000 kr
  Summa pantbrev
  850 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  764.0 kvm
  Övrigt
  Insynsskyddad trädgård. I trädgården växer äpple-, päron- och fikonträd.
  Uteplats
  - Stenlagd uteplats i söder, delvis under tak - Balkong inskjuten i huset i söder
  Parkering
  - Asfalterad uppfart - Garage
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Stadsplan
 • Övrigt

  Intyg: Alla intyg finns från renovering gällande badrum - Säker Vatten och våtrumsintyg/certifikat.

  Budgivning: Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

 • Närområde

  Allmänt om området

  Mörbylånga är belägen ca 2 mil söder om brofästet och är centralorten i kommunen där kommunhuset finns. Ett lugnt och barnvänligt samhälle med förskola, förskoleklass samt årskurs 1-9. Cirka tre mil till gymnasieskolor och högskolor i Kalmar dit bussen går flera gånger dagligen. Den dagliga servicen finns lättillgänglig med matbutik, bensinmack med verkstad, apotek, frisörer, blomsteraffär, gym, antikhandlare, Kupan, restauranger, café, bibliotek och flera hantverkare i Bygg Gallerian. I Mörbylånga finns det också sporthall, padelbana, vårdcentral och tandläkare. Kulturföreningen och Biografföreningen anordnar evenemang och biovisningar flera gånger per år Den gamla delen av Mörbylånga har en äldre och vacker bebyggelse. Från Kalvhagens badplats går ni en fin kvällspromenad längs med Kalmarsund och dess vackra solnedgångar vidare bort mot Norra viken. Närheten till Stora Alvaret ger möjligheter till naturupplevelser året om. Vid Haga Park, några kilometer norr om Mörbylånga, finns ett paradis för vindsurfare. Intill ligger Beijershamn med fågelrikt naturområde. Mörbylånga blev Årets Ölandsby 2019 och år 2020 fyllde Mörbylånga köping 200 år.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Friliggande villa
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   115.0 kvm
  • Biarea
   30.0 kvm
  • Pris
   2 090 000 kr
  • Adress
   Armkroken 9
  • Fastighet
   Spindeln 6
  • Tomtarea
   764.0 kvm
  • Byggår
   1974
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.