Viktoriastigen 4

Djupvik

Nu är den äntligen här, Möjligheten att förvärva ett alldeles eget semester-paradis i Djupvik

Arkitekt-ritat drömboende längs kusten i Djupvik, magiskt utsikt, gästhus & stor tomt med möjlighet till vidareutveckling är några få av plusvärdena!

Utgångspris 7 500 000 kr
Budgivning pågår Kontakta ansvarig mäklare

Emma Maurin

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 085
 • E-post emma@olandsmaklaren.se

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus/villa
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum5 rum
 • Boarea125.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt säljaren
 • Kommentar areakällaI boarea är även gästhuset om 32 kvm inkluderat, här finns även 2 rum som ej är angivna ovan.
 • Tomtarea2249.0 kvm
 • AdressViktoriastigen 4
 • PostortBorgholm
 • OmrådeDjupvik
 • 7.500.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Sällan skådad möjlighet till boende med första parkett i Djupvik! Området är omåttligt populärt och bostäderna ärvs vidare inom familjerna, men nu finns äntligen en möjlighet att få förverkliga den där drömmen om ett hus vid kusten, till råga på det är detta inte vilken bostad som helst... Arkitekt-ritat både bostadshus och gästhus i modern stil och fint skick med underbar utsikt över Kalmarsund. Det här måste upplevas på plats, för här räcker varken ord eller bilder till, välkommen på visning!

  I underbara öländska omgivningar hittar vi vad som bara kan beskrivas som ett drömställe. Kustidyll med hög standard i underbara Djupvik, det arkitektritade boningshuset i 1½ plan med underbar utsikt rymmer stort allrum med köksdel, tre potentiella sovrum, allrum på övervåningen samt två badrum. Invid huset är en härlig altan byggd, härifrån njuter vi av underbart solläge och den svårslagna utsikten, på övervåningen finns även en balkong med, om möjligt, ännu härligare utsikt över Kalmarsund. Gästhuset är välplanerat och trevligt, här finns kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum, badrum och ett sovloft. Den stora tomten ger möjlighet till vidare utveckling eller eventuell avstyckning. Fastigheten är fantastiskt belägen längst ner i Djupvik med fria vyer över Kalmarsund med dess trollförande solnedgångar. Här har du knappt 100 meter till morgondoppen, med andra ord badrocksavstånd på riktigt. Stort plus med den omtyckta säsongs-restaurangen Elise på promenadavstånd, restaurangen lockar folk från hela Öland och även fastlandet.

 • Allmän beskrivning

  Har du någonsin befunnit dig på den slingrande kustvägen på nordvästra Öland så har du högst troligen också begrundat den underbara naturen och utsikten, drömt om att själv kunna bo på en så underbar plats! Har du kanske också blivit kär i ett av de underbara husen, den balanserade arkitekturen eller kanske i badplatserna som finns utmed hela kuststräckan? Här kan drömmarna slå in, en välplanerad bostad med rum för sommarens alla gäster, härliga badmöjligheter och framförallt en utsikt som inte går att tröttna på. Allt detta i en av Ölands mest eftertraktade kustbyar, ett stenkast från Kalmarsund. Välkomna till ett riktigt drömställe!

  Alldeles intill den härliga kuststräckan i Djupvik, med en härlig naturtomt och med minimal insyn bor du här med ett av Ölands bästa lägen. På tomten växer bland annat syren, äppelträd, vildrosor, klematis och bokharbinda. Bostadshuset är välplanerat och fördelas över 1½ plan, på entréplan möts vi av en rymlig och ljus hall, härifrån har vi god översikt över bostaden. På golvet ligger klinker och till vänster har vi avhängning, direkt till höger är trappan till övervåningen och bakom den är det härliga allrummet med intilliggande kök. Sällskapsytorna och utsikten är i fokus, här samlas familj och vänner för att njuta av goda middagar och umgås. I rummet finns en kamin vilket bidrar till härlig mysfaktor och en billigare uppvärmning. Fönstren är väl tilltagna och bjuder in ett underbart ljusflöde, även här avnjuts utsikten och vyerna som en ständigt omväxlande tavla, vid flera av dessa är eldrivna markiser installerade, smidigt och praktiskt. Köket är väl genomtänkt med mycket förvaring och mycket arbetsyta för en praktisk vardag, bänkskivan är i massivt trä och skåpsluckorna vita, här finns all den bekvämlighet man kan förvänta sig med inbyggd kyl och frys samt diskmaskin. Från köket finns utgång till den härliga altanen. Genomgående för bostaden är ljusa ytskikt och fina parkettgolv, i antingen oljad ek eller gran-golv. I taken sitter spotlights. Alla bostadens sovrum är placerade i husets östra kortsida, vilket ger ett naturligt och härligt uppvaknande i samklang med solen. Två av sovrummen återfinns på nedervåningen, ett lite större och ett mindre vilket lämpar sig lika bra till arbetsrum. Det tredje sovrummet på bostadens övervåning är väl tilltaget och har även detta ljusa ytskikt. Utanför sovrummet finns god förvaring i skjut-garderob. På övervåningen finns även ett stort allrum, perfekt som tv-rum, lounge-del eller varför inte kontor med utsikt. Plus med kamin även i allrummet på övervåningen. Här finns takfönster riktat mot Kalmarsund och utgång till balkongen. Från balkongen ser vi även Blå Jungfrun när vädret tillåter.
  Det finns två badrum i huset, ett större på nedervåningen och ett mindre på övervåningen, båda helkaklade och utrustade med dusch, handfat med kommod och toalett. Utöver detta finns även tvättmaskin och torktumlare i det större badrummet.

  Gäststugan fungerar självständigt med egen köksdel och badrum, perfekt för sommarens alla gäster eller de äldre barnen. Här finns allt man behöver, till och med braskamin. Utanför gäststuga finns en liten uteplats och trappan är i Ölandssten, innanför dörren är golvet kaklat och väggarna ljusa, likt bostadshuset är gästhuset försett med spotlights i taket. Till höger har vi vardagsrum och kök i öppen planlösning, här är det öppet upp i nock vilket ger en härlig rymd. Till vänster finns ett stort sovrum och mellan sovrummet och köket finns badrummet, försett med dusch, handfat med kommod och toalett. Ovanför badrummet och sovrummet är ett sovloft vilket nås från vardagsrummet.

  På tomten finns även en förrådsbyggnad i samma stil som bostadshuset och gästhuset. Tomten sträcker sig långt bakom byggnaderna och höjs även upp något, detta ger möjlighet till vidareutveckling och potentiellt även nybyggnation och avstyckning.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1 1/2 plan, gästhus 1-plans hus med loft
  Byggnadsår
  2000
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  Isolerglas
  Tak
  Lertegelpannor och plåttak
  Uppvärmning
  Direktverkande el-golvvärmeslingor+öppen spis o 2 braskaminer
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
  Energideklaration
  Ej utförd
  Fastighetsbeteckning
  Djupvik 1:143
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Viktoriastigen 4
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Djupvik
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  39 181 kr/år
  El
  25 000 kr/år
  Elförbrukning
  10400 kWh
  VA
  8 752 kr/år
  Renhållning
  1 177 kr/år
  Väg, samf.
  900 kr/år
  Försäkring
  3 352 kr/år
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Elkostnad uppskattad beroende på elavtal. Renhållning: 190l kärl fast avgift f.n.1.177 kr för sommartömning, tillkommer 2.21 kr/kg för sopor. Kostnad för ved tillkommer och är ej inräknad i driftkostnaden.
  Taxeringsvärde
  2 855 000 kr
  Summa pantbrev
  3 288 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  2249.0 kvm
 • Rättigheter & Belastningar

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan
 • Övrigt
 • Närområde

  Allmänt om området

  I Djupvik ligger dom gamla sjöbodarna på rad längs den steniga kusten utmed Kalmarsund. Badplatsen ligger naturskönt i en skyddad vik där stranden är bitvis klippig. Man kan även använda den populära bryggan och längre ut från stranden är det fin sandbotten. På kvällen gör man med fördel ett besök på restaurang Elise och avnjuter samtidigt den fantastiska solnedgången över sundet. Om du kan slita dig från badstranden så är en cykeltur till Äleklinta ett behagligt alternativ. Att färdas 6 km på den smala alvarvägen och samtidigt njuta av utsikten över det blå Kalmarsund är alltid en upplevelse. Ett självklart stopp på vägen är att åka ner från landborgen och titta på sjöbodarna i Bruddesta.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus/villa
  • Rum
   5 rok
  • Sovrum
   3
  • Boarea
   125.0 kvm
  • Pris
   7 500 000 kr
  • Adress
   Viktoriastigen 4
  • Fastighet
   Djupvik 1:143
  • Tomtarea
   2249.0 kvm
  • Tillträde
   Enligt överenskommelse
  • Byggår
   2000
  • Förbesiktad
   Ja
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.