Vialmvägen 60

Östra Greda

400 meter från Östersjön!

Välkommen till vackra Vialmsudde på nordöstra Öland! Här kan du nu förvärva ett fint fritidshus med ett naturskönt läge, endast 400 meter från havet!

Utgångspris 1 495 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Tisdag 6/6 kl 12:00 - 12:45 Anmäl dig till visningen via hemsidan

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • UpplåtelseformFriköpt
 • Antal rum4 rum
 • Boarea65.0 kvm
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea1185.0 kvm
 • AdressVialmvägen 60
 • PostortBorgholm
 • OmrådeÖstra Greda
 • Utgångspris1.495.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  Välkommen till vackra Vialmsudde på nordöstra Öland! Här kan du nu förvärva ett fint fritidshus med ett naturskönt läge, endast 400 meter från Östersjön!

  Fritidshuset är välplanerat med ett rymligt allrum som inbjuder till sköna stunder med mat och sällskap, kök, två sovrum, ett kontorsrum och ett fräscht toalett/duschrum. Här finns allt du behöver för att njuta av din semester eller ledighet
  På tomten kan du njuta av den vackra utsikten över Gredaviken, och med båt kan du enkelt ta dig ut på havet och utforska bukterna och kanske fiska gädda. Vill du hellre bada så finns Fågelholmen med fin sandbotten bara en kort båtresa bort, eller så kan du besöka Djupvik med sin populära badstrand och sommarrestaurang Elise.

  Med det här huset som din bas kan du verkligen upptäcka allt som norra Öland har att erbjuda, här är det nära till såväl östra som västra sidan av ön. I Sandvik ca 1 mil västerut finns flera restauranger, en ICA-butik och en gästhamn där du kan lägga till din båt.

  Missa inte chansen att förvärva ett trevligt fritidsboende i naturskön miljö.

 • Allmän beskrivning

  Rumsbeskrivning: Välkommen till detta fritidshus som har allt du behöver för att trivas i din fritidsbostad. Hall med trägolv, vit tapet och träpaneler i taket. Här finns också två garderober där du kan förvara dina ytterkläder och skor. Sovrum med plastmatta på golvet, vitmålade träpaneler och tapet på väggarna och träpanel i taket. Här finns också en garderob där du kan förvara dina kläder
  Det rymliga allrummet/matrummet är en central del av huset med plats för mat och sittgrupp, trägolv och träpaneler på väggarna och i taket. Här finns också tre garderober.
  Köket är utrustat med allt du behöver för att laga mat och har vitmålad skåpinredning, träbänkar och ett blått/vitt kakel som ger en fräsch känsla. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är klädda i en ljus randig tapet medan taket är täckt med träpanel. Här finns också ett skafferi där du kan förvara matvaror. Sovrum med gul tapet på väggarna och träpanel i taket. Här finns också en garderob där du kan förvara dina kläder. Kontorsrummet är en idealisk plats för att arbeta eller bara koppla av. Här finns också en altan med västerläge där du kan njuta av solnedgången eller en kopp kaffe. Toalett/duschrummet har plastmatta på golvet och väggarna och ett vitmålat tak. Det är utrustat med WC, tvättställ med kommod, dusch med välvda glasdörrar, varmvattenberedare, toppmatad tvättmaskin, fläkt och spegelskåp.

 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1-plan
  Byggnadsår
  1981
  Fasad
  Rödmålad träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  3-glas (från 2009) och tillbyggnad 2-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Elradiatorer
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt anslutet vatten. Avlopp till gemensam anläggning för 3 fastigheter, anlagd 2020.
  Energideklaration
  Behövs ej
  Fastighetsbeteckning
  Östra Greda 5:7
 • Allmänt om fastigheten
  Adress
  Vialmvägen 60
  Postnummer
  38791
  Ort
  Borgholm
  Område
  Östra Greda
  Kommun
  Borgholm
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  13 330 kr/år
  El
  4 900 kr/år
  Elförbrukning
  800 kWh
  VA
  3 295 kr/år
  Renhållning
  2 200 kr/år
  Försäkring
  1 792 kr/år
  Vägavgift
  1 143 kr/år
  Taxeringsvärde
  903 000 kr
  Summa pantbrev
  126 000 kr
 • Tomt
  Tomtyta
  1185.0 kvm
  Övrigt
  Naturtomt med enebuskar, här har ni fin utsikt ner mot Gredaviken
  Uteplats
  Träaltan mot väster
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Borgholm Östra Greda GA:1 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 08-IM1-73/2694.1 Förmån: Avtalsservitut: Brunn Mm, 08-IM1-80/2441.1 Förmån: Officialservitut Väg, 08-FÖR-549.2
  Avtalsservitut Kraftledning
 • Övrigt
  Inventarier ingår enligt inventarieförteckning. Ytterligare städning utföres ej av säljaren. Utförda renoveringar på senare tid: 2005 Nytt yttertak 2007 Utbyggnad badrum och kontorsrum 2009 Nya 3 glasfönster 2020 Ny avloppsanläggning för tre fastigheter anlades. 2022 Fiber genom IP-Only 2022 Ny ytterdörr 2022 Genomgång eldragning samt jordfelsbrytare
 • Närområde

  Allmänt om området

  Föra: I Föra är Öland som smalast med sina 4,5 km från Östersjön till Kalmarsund. Söder om Föra ligger Södra Greda lövängar, en av få slåtterängar som finns kvar. Ängen är rik på ek, hassel, ask och blommor som orkidéer. Från Föra är det cykelavstånd till badstranden i Djupvik. Att beskåda solnedgången bredvid någon av sjöbodarna är en frapperande njutning varje kväll för att sedan kanske göra ett besök på restaurang Elise. Till Sandvik är det 6 km. Där kan man inhandla mat på ICA, besöka någon av restaurangerna vid hamnen eller i Sandviks Kvarn. Om du spelar golf så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp ca 17 km norrut. Djupvik: I Djupvik ligger dom gamla sjöbodarna på rad längs den steniga kusten utmed Kalmarsund. Badplatsen ligger naturskönt i en skyddad vik där stranden är bitvis klippig. Man kan även använda den populära bryggan och längre ut från stranden är det fin sandbotten. På kvällen gör man med fördel ett besök på restaurang Elise och avnjuter samtidigt den fantastiska solnedgången över sundet. Om du kan slita dig från badstranden så är en cykeltur till Äleklinta ett behagligt alternativ. Att färdas 6 km på den smala alvarvägen och samtidigt njuta av utsikten över det blå Kalmarsund är alltid en upplevelse. Ett självklart stopp på vägen är att åka ner från landborgen och titta på sjöbodarna i Bruddesta.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Energideklaration

  Fritidshus energideklareras ej. Bostad där säljare bor stadigvarande skall enligt lag energideklareras om inte parterna överenskommit om annat.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga före köpet, gärna med hjälp av besiktningsman. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar m.m.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Fritidshus
  • Rum
   4 rok
  • Sovrum
   2
  • Boarea
   65.0 kvm
  • Pris
   1 495 000 kr
  • Adress
   Vialmvägen 60
  • Fastighet
   Östra Greda 5:7
  • Tomtarea
   1185.0 kvm
  • Byggår
   1981
  • Förbesiktad
   Ja
Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Vi sparar din anmälan, det kan ibland ta ett litet tag så vi ber om ditt tålamod. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Skriv in ditt namn och telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.