Ventlinge 310

Ventlinge

Varför åka till Provance när Ventlinge finns?

På södra Öland, i vackra och lantliga byn Ventlinge, ligger denna tomt väster om vägen med läge mot odlingslandskapet och Kalmarsund.

Utgångspris 625 000 kr

Marcus Isakson

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485-77 055
 • E-post marcus@olandsmaklaren.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypTomt
 • UpplåtelseformFriköpt
 • AreakällaAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Tomtarea2499.0 kvm
 • AdressVentlinge 310
 • PostortDegerhamn
 • OmrådeVentlinge
 • Utgångspris625.000 :-
Läs mer om bostaden

Dokument (klicka för att ladda ned)

Läs mer om tomten

 • Beskrivning

  På södra Öland, i vackra och lantliga byn Ventlinge, ligger denna tomt väster om vägen med läge mot odlingslandskapet och Kalmarsund med vackra och minnesvärda solnedgångar. Tomter med denna typ av läge är sällsynta och skall beaktas! Trevliga och fina promenadstråk hittar ni längs med de två sjögatorna som finns i byn som leder ner till strandlinjen där både säl och ett rikt fågelliv skådas. Alvaret med unik fauna och djurliv finns runt knuten.

  I byn Ventlinge kan ni handla lokalproducerade grönsaker i gårdsbutik året om, resterande handling görs någon kilometer bort på ICA i Grönhögen. I Grönhögen finns även populära Kvarnkrogen, hamnen är en pittoresk småbåtsham som besöks av fritidsbåtar och en och annan fiskebåt. Nere vid hamnområdet finns även en badplats med brygga samt Padelbana. Grönhögen Golf är en välkänd Links bana. Det populära kalkbrottet samt insjön med brygga för bad ligger på några minuters cykelavstånd.

  Nuvarande ägare har erhållit positivt bygglov av hus och tomten ska anslutas till kommunalt V/A, anslutningsavgift tillkommer!

 • Allmänt om Tomten
  Adress
  Ventlinge 310
  Postnummer
  38663
  Ort
  Degerhamn
  Område
  Ventlinge
  Kommun
  Mörbylånga
  Tomtarea
  2499.0 kvm
  Enligt
  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
  Vatten & avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. (Anslutningsavgifter ej betalda)
  Tomttyp
  Tomt
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Elförbrukning:
  0 kWh
  Taxeringsår
  2024
  Taxeringsvärde
  516 000 kr
 • Tomt
 • Rättigheter & Belastningar
  Last: Ledningsrätt Avlopp, 0840-2301.2 Last: Ledningsrätt Vatten, 0840-2301.1 Förmån: Officialservitut Väg, 0840-2019/72.1 Förmån: Officialservitut Väg, 0840-2019/72.2
 • Övrigt
  Tomten säljs med friskrivningsklausul. Beviljat bygglov finns på tomten från 2023.
 • Närområde

  Allmänt om området

  Ventlinge socken och Grönhögen har gamla anor redan från stenåldern men det var först senare som jordbruk m.m. kom igång. Under 1800-talet startade jordbrukarna upp sockerbetsodling och även ett flertal stenindustrier blommade upp där det utvanns kalksten som användes till byggmaterial och stenmurar. Fiskebåtarna låg på rad i hamnen och idag är det en välbesökt fritidshamn. I dagsläget har Grönhögen en golfklubb som klassas som en av Sveriges bästa 18-håls golfbana med sin speciella karaktär. I samhället finns det även två restauranger, ICA-butik samt andra småbutiker att strosa i. Badmöjligheter både vid strand, brygga och det gamla kalkbrottet. För den intresserade är även fågelskådningen inte långt ifrån då ni har alvaret här och närhet till Ottenby.
 • Viktig info till köpare

  Fastighetsmäklaren

  Din fastighetsmäklare är med genom hela affären som en opartisk mellanman och ska tillvarata både köparens och säljarens intressen, och ge råd till både spekulanter och säljare. Så tveka inte att ställa dina frågor.

  Intresserad av detta objekt?

  Är du intresserad av att gå vidare ‐ meddela mäklaren ditt intresse så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Försök att vara förberedd med lånelöfte från bank och ev. värdering av din nuvarande bostad.

  Objektsbeskrivning

  Mäklaren ska upprätta en objektsbeskrivning som beskriver fastigheten. Uppgifterna kommer från säljaren och myndighetsregister, och kontrolleras normalt sett inte av mäklaren.

  Budgivning

  Om det finns flera intressenter tillämpas normalt budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc.

  Det finns ingen lag som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budgivningslistan lämnas även till köparen, med namn och kontaktuppgifter till budgivarna. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud). Vi erbjuder identifierad budgivning via BankID.

  Undersökningsplikt

  Köparen har en mycket omfattande undersökningsplikt. Detta innefattar att köparen efter köpet inte kan göra fel gällande som borde upptäckts vid en noggrann undersökning. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Tänk på att anbud eller muntliga avtal inte är bindande. Ett bindande köp föreligger först sedan ett skriftligt köpekontrakt har undertecknats och utväxlats. Därför brukar det ligga i alla parters intresse att skriva avtal så snart som möjligt.

  Handpenning

  Mäklaren ska verka för att köparen betalar en handpenning (i regel 10 %) som vanligtvis deponeras på ett särskilt klientmedelskonto. Detta sker då det finns s.k. svävarvillkor.

  Tillträde

  På tillträdesdagen träffas parterna vanligtvis hos mäklaren där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en likvidavräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

  Lagfart och pantbrev

  På en fastighet är det pantbrev som man intecknar vid lån. Finns det redan pantbrev på minst det belopp du önskar belåna så behöver du inte ta ut fler pantbrev. Annars måste du ta ut nya pantbrev, vilket är förenat med en avgift. Tänk på att du som köpare även får en kostnad för lagfart (d.v.s. då du registreras som ägare till fastigheten).

  Personuppgifter

  Som visningskund och ev. budgivare eller köpare så hanterar mäklarföretaget dina personuppgifter (t.ex. namn och telefonnummer) för att kunna ge dig service, men även för att uppfylla andra regler, t.ex. budförteckning mm enl. fastighetsmäklarlagen. Uppgifterna hanteras i enlighet med aktuell lagstiftning (GDPR). För vidare information avseende hur dina personuppgifter behandlas kontakta din fastighetsmäklare.

  Fakta

  • Bostadstyp
   Tomt
  • Tomtarea
   2499.0 kvm
  • Tomttyp
   Tomt
  • Pris
   625 000 kr
  • Adress
   Ventlinge 310
  • Upplåtelseform
   Friköpt
  • Fastighet
   Ventlinge 1:11
Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Tack för ditt meddelande!

Vill du att vi värderar din nuvarande bostad?

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att köpa eller sälja?
Kontakta oss idag så hör vi av oss!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 13, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.